Scudo Sports

Antalya- 11-Şubat-2007 Kırkgöz su kaynaklarına Problemli Gezimiz.

Değerli büyüğüm Can arkadaşım Ender abi meraba.Senin nezdinde Antalya bisiklet Ailesi katılımcılarının tümünü kutluyorum.
Seyir yazı ve fotoğraflarınızı odaklanarak heyecanla sindirmeye çalıştım.Günün başından itibaren aksi talihsizliklerin siz güzel insanları takip ettiğini farkettim.
Her halükarda,Başladığınız bu geziyi keyfinizi kaçırmasına izin vermeden bitirmeniz sevindirici.(Siz güzel insanlar Muhtar 697 den daha güçlü bir duruş sergilediniz.)
Herne şakilde olursa olsun hepimizin sevdalarımızın üzerindeyken bizlerin korkuları olan bu muhtarlara çare bulmak gerekiyor.
Sevgili Tuncay ve Nalan arkadaşlarıma büyük geçmiş olsun diyorum.''Her vuku-u bulan eylem verim olarak,sorgulama adına bize geri döner.''Kazasız daha güzel günlerimizde soluksuz pedal çevirmelere.

'''Bir gün hepimizin Aile olarak bir arada pedal çevireceği gün de gelecek.'''

• Beğen
Tepkiler: Ender Alıcıoğlu
Scudo
Arkadaşlar Bursa'dan selam,

Çok güzel bir gezi olmuş. Aksaklıklar için de geçmiş olsun. Ama o kadar güzel yerlere gitmişsiniz ki eminim tüm aksilikleri unutmuşsunuzdur.

Şehir eşkiyaları malesef burada da çok. özellikle uludağda..

biz biber gazı diye de bilinen bir sprey kullanıyoruz. çeşitli markalarda var ve fiyat olarak da 20 ytl civarı. dezavantajı köpeğe sıkarken uçup arkadan gelenlere yada size gelebilmesi. bir de ultrasonik ses dalgası ile korkutup kaçıran var. fiyatı 60-80 ytl arası. bunun da işlemediği durumlar pillerinin zayıf yada köpeğin sağır olması :))

internetten çok sayıda bulabilirsiniz bu ürünlerden. Ben bir link gönderiyorum. (link)

tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum..

Keep riding..

• Beğen
@Ataruh

Ataruh'cum
Çok teşekkür ederim. Seninde uludağ inişi başından ufak bir kaza geçmişti. Sanada geçmiş olsun derim. Bu kazalar hep insanlar için benim başıma gelmez diye hiç düşünmemek lazım. Allah daha kötülerinden, herkesi korusun.
Bu köpecikler içinde bu köpek kovuculardan almak şart oldu.
Sevgi ve selamlarımla.

@nbeyaz

Nuray hanım merhaba.
Sevgili Nazım arkadaşımızın kızı olmanız ne kadar güzel bir şey. Nazım bey grubumuzda en çok değer verdiğimiz arkadaşlarımızdan , biridir. Sözü sözdür. Öyle boşa konuşmaz. Bilgisi ise mükemmeldir. Öyle bir babanın kızı olmanız siz için büyük bir gururdur.
Ben kendi adıma Nazım beyi sabahtan gezi için geldiğini görünce, gezinin tadının 2 kat daha güzel olacağını düşünüyorum. Annenize de buradan geçmiş olsun diyorum.

gezimiz bir iki kötü olay dışında çok güzel geçti. Tuncay'ın köpecik saldırısını Nazım beyin sabunu ile , ilk önlemi yaparak atlattık.
Nalan hocamızın düşüşünde de gene Sevgili Nazım bey: süper kontrol ve masajıyla Nalan hocamıza ilk tedaviyi yaptı.
İyi ki, babanız gibi bir arkadaşımız var. Ne mutlu bize ki, onu tanımışız.
Size de, burdan düşünceleriniz için teşekkür ediyorum.

@candede

Can'cım
Güzel başlayacak bir gezide aksiliklerle başladık. Yol boyuda aksilikler devam etti. Allahtan daha kötü bir olay olmadan gezimizi sonlandırdık. Bundan sonra yanımıza nazar boncukları almadan geziye çıkmayacağız.
herşey insanlar için. zaman içinde insanın başına herşey gelebiliyor. En az zayiatla bunları atlatmasını öğrenmek lazım, diyorum.

@Nau04

Güzel duygularınız için çok teşekkür ederim. Lise yıllarında arabayla bir uludağ çıkışımızı hatırladım. Yukarda piknik yapıp eğlenecektik. Ege kıyı gezisine çıkmıştık 3 arkadaş. Yukarda sucuk ekmek kızartmaya başladık en az 20 dev gibi köpek saldırısına uğradık. Hiç unutmam o köpeklerin saldırışlarını. Araba olmasa parçalarlardı. Sucuğu filan bırakıp arabaya atlayıp kaçmıştık. Yani sizin ordaki köpekleri 1975-76 senesinden hatırlarım.
Verdiğiniz Köpek savar linkine de çok teşekkür ederim. Bundan bir tane edineceğim.

Hepinize sevgi, selamlar ve saygılarımla.
Hoşaçakalın.

Merhaba,

Kaza ve saldırı gerçekten "tatsız" olmuş. Nalan hanım a çok geçmiş olsun. Ben de 1 aydır "omuz iltihabı bonusu" ile uğraşıyorum bilirim :)

Köpek olayı hakikaten ilginç, acaba adaşım köpek havlayınca kaçmaya mı çalıştı? Bu durumlarda benim teorim ve de taktiğim yavaşlayıp durmak ve köpeğin hevesini kursağında bırakmak ama fotoğraftan anladığım kadarıyla çok "hin" bir köpeğe benziyor. Bu taktik çalışmayabilir.

Herşeye rağmen geziye devam etmek te iyi karar, moralleri biraz olsun yerine getirmiştir.

Tekrar geçmiş olsun diyorum, görüşmek üzere.

Hoşçakalın

@basri

Tuncay'cım merhaba
Bayadır görüşemiyoruz. En son hatırladığım İstanbul'da oğlanın sünneti olacaktı gibi hatırlıyorum. Omuz iltihabını da şimdi duydum geçmiş olsun. En kısa zamanda iyileşip aramızda görmek isteriz seni.
Adaşın o gün ilk defa bizle geziye geldi. Onun da yapacağı hiç birşey yoktu. ben ve eşim tesadüf kurtulduk. ben köpeğin sadece arkamızdan koştuğunu hatırlıyorum. hemen arkamızda Tuncay'ı ayağını durdurduğu an ısırmış. Bu köpeğe hiçbir çare uymaz. yayan yanına gittik gene hırladı. tam bir psikopat.
Nalan hanım da talihsiz bir kaza geçirdi. Ama dahada kötüsü olabilirdi. Şansımış varmış, arabada tam vaktinde durdu.

Bu kadar olumsuzluğa rağmen genede güzel bir gezi yaptık. Ve zaman içinde kafa dengi arkadaşlarla yapılan geziler dahada zevkli olmaya başlıyor.

Sevgi ve selamlarımla.
Hoşçakalın.

Sevgili Ender bey gezileriniz güzel olay kötü yinede farketmez yolcu yolunda gerek demişsiniz.. Allah beterinden korusun.
Ben İstanbulun göbeğinde köpekle adeta güreş etmiş beş yarayla mağlup olmuştum..İki aşı için birbuçuk saat uğraştan sanra Suadiye'den bisikletime binip Bakırköy'e eve dönmüş, sonrasında da üç aşıyla iş halloldu..

Allah hepimizi kazalardan ve böyle saldırılardan korusun..Hepinize Sevgiler..

@Necati Bilgen

Necati ağabey:
Sizin o köpek olayını hatırlıyorum. Siz çok büyük bir tehlike atlatmıştınız. Bizdeki olayda küçük bir diş geçirme oldu. Ama bu kuduz olayı insana tedbirli olmayı öğretiyor.
Dediğiniz gibi bizde aşı için çok uğraştık. Devlet hastahanesi harici hiçbir sağlık kuruluşu ilgilenmiyor. Sadece pansuman yaparız dediler. İğne işi sadece devlet hastahanesinde olurmuş.
Biz zaten ilk temizlik ve pansumanı hemen yaptık. İlk yapılacak iş temiz suyla yıkayıp, sabunla oğuşturarak, yarayı temizlemekmiş. Bunu yaptık.
Köpeğide bir 10 gün gözlemlemek gerekiyormuş. Hastalık filan varsa diye.

Hepimizi bu tip saldırı ve kazalardan koruması dileklerimle.

Sevgi, selam ve saygılarımla.
Hoşçakalın.

Sevgili İlknur abla, Ender abi ve antalyalı bisikletseverler.
acısıyla tatlısıyla bir turu daha geride bırakmışsınız.

Nalan hocaya ve Tuncay a geçmiş olsun.
Daha nice gezileri kazasız belasız tamamlamak dileğiyle.

@Lütfü Çolak

Lütfü'cüm merhaba

Temennilerin için çok teşekkür ederim. Her turumuzda geride bir bilgi deposu kalıyor. Bu turdanda anladıkki, yanımızda hiç olmazsa acil pansuman yapabilecek, gereçlerde taşımak lazım. Hiç olmazsa , oksijenli su tendirdiyot, sargı bezi ve adele ağrı kesici gibi.
Tabi bunlara hiç ihtiyaç duyulmuyan turlar dilerim herkes ve kendimiz için.
Sevgi ve selamlarımla.

@Ender Alıcıoğlu

Her turumda hatta şehir içinde binerken bile dağa götürdüğüm ilkyardım çantasını yanımdan ayırmıyorum. İçinde neredeyse herşey (acil gerekli olabilecek ) var. Kg olayında bu yüzden takmıyorum. Çünkü bu araçlar insana bir iki kere lazım olur, ya yanınızdadır ya değildir. En azından gruptan birisi bunları taşımalıdır. Ve muhakkkak ilkyardım bilmelidir. Lütfen unutmayalım kurallar kanla yazılıyor doğa sporlarında.

bir tedbir iyidir
iki tedbir daha iyidir
....
sonsuza kadar gidiyor bu sıralama :)

Selamlar, kazasız belasız bol tedbirli geziler dilerim.

@Nau04

ender abi slmlar. Gezinin inişleri çıkışları ve tüm sansasyonları ile zevkle izledim.fotolar için çok tşk. yaşattın biz o havayı. Öncelikle nalan hanım ve tuncay beye geçmiş olsun diyorum. insanın canını yakan herşeye çok üzülüyorum. ancak köpek ile ilgili yorumunu okuyunca hayli mutlu oldum. :)Çünkü hayvanların_ki özellikle sokakları bizle paylaşan dostlarımızın_ canını acıtmak yerine, onları kendimizden uzak tutacak fikirlerin sonuna kadar arkasındayım. biz belki her gün sokağa çıkıyoruz ama onlar orada yaşıyor. Kimbilir deneyimleri ne ki böyle saldırganlaşıyorlar. ancak tuncay bey' in başına gelen olaya üzülmediim anlamına gelmez. :(

yukarıdaki hızlı link geçişi de işime çok yaradı.çok tşkrler ayrıca.ben de daha çocuk yaşta , evimizin yakınlarındaki ara sokaklarda gezerken paçama takılan koca cüsseli bir köpekle korku içinde uğraşmıştım. dengem vs herşey allak pullak olmuştu. o yüzden dazzer sanki daha iyi. Çünkü rüzgarlı havalarda biber gazının sıkan kişinin yüzüne doğru sapması durumunu göz ardı etmemek lazım dostların da dediği gibi. Çünkü sırf biber gazının nasıl etkilediğini anlamak için sıktığı yöne doğru yüzünü yaklaştıran bir arakadaşımın ne hale geldiğini duymuştum:) o yaşlı gözlerler sürüşünüzü önermem :):):):

herkese slmlar...

• Beğen
@ataruh

Sevgili Soner, bu konuda seni çok takdir ediyorum, çoğu ağırlık yapacak diye yanına su bile almazken, sen tedbiri elden bırakmayıp, turlarda ihtiyaç duyabileceğimiz malzemeleri yanında taşıyorsun.sanırım dağcılıktan gelen bir alışkanlık. çoğu zaman ıssız ve çevreden yardım alamayacağımız yerlerde sürdüğümüzü düşünürsek, en az bir ilk yardım çantası olmalı grupta.

bu arada, biber gazı konusunda yanlış anlaşılmamışızdır umarım, tabii ki hiçbir canlıya zarar vermek istemiyoruz bizlerde, aylardır yanımda taşıyorum ama daha kullanmaya teşebbüs bile etmedim. umarım kullanmak zorunda da kalmam. en son gezimizde karşımıza çıkan köpekleri "albeni" ile atlattık. bu da bir yol olablir :D

sevgiyle kalın...

@edi55

:D :D ilahi, sen korna çalsan da olur, geçen gün korktum valla, bu araba niye geçmiyor,takıldı peşime diyorum...

@ataruh

Ataruh'cum
Dediklerinde haklısın. Bundan sonra bende acil, yaralanmalar için ilk yardım seti taşıyacağım. İnsana kullanmak hiç kısmet olmaması dileğimle.
Sevgi ve selamlarımla.

@Cobike

Merhaba Cobike

Gezimizi beğendiğine çok sevindim. İnşallah sizlerinde bisikletleriniz ile, bizlere yansıtacağınız, gezilerinizi, bizlerde seyrederiz.
Köpekler konusunda, aynen senin düşündüğün gibi düşünüyorum. Onlarda sadece konuşamayan , can taşıyan varlıklar. Hele ki benim de eskiden kurt köpeğim vardı. Onun için onlara kıyamam. Ama bu köpek kovucuların, hiç bir zararları yok. Ben bunlardan bir tane edinmek istiyorum. Bu aletin köpeklere kalıcı bir zararı olmadığını da biliyorum.
Biber gazı dediğin gibi tehlikeli. İnsan ancak çok tehlikeli bir durumla karşılaştığında, belki kullanması, hayatını kurtaracaksa , kullanılabilecek bir koruyucu diye düşünüyorum.

Sevgi ve selamlarımla.
Hoşçakalın.

• Beğen
Tepkiler: Banu B.
@ytse_jam

eminim:) bu forumda olan, doğayla bu kadar iç içe olan kişilerin zaten buna meyilli olduğunu düşünmedim bile. yalnızca aklıma gelen biber gazı ile duydukalrım oldu :) insanın elinde olunca, böylesi saldırılardan korunmak için ilk akla gelen şey olsun istemedim sadece.
bir de bu albeni fikri, acaba lastiklere yapıştırsak nasıl olur diye düşündürdü:):):) dönerek ilerleyen albeniler daha çok saldırının sinyalleri mi olur acaba:):):) sokak hayvanlarını besleyen insanlar gurubu oluruz:):):)

Herkese büyük geçmiş olsun tekrar umarım kalıcı bir rahatsızlık kalmaz. Bu arada ameliyat olmasa idim kesin geleceğimi biliyorsunuz artık kısmet iki haftaya kadar yanınızdayım biliyorsunuz artık öyle tekte gelmiyorum kısmet ise Taylanda gelecek birde kankam var askerden geldi onuda getireceğiz kısmet ise ama ben yeni bisiklet aldığımda benimkine ona verince olur herhalde bu arada Ender Abi yaz geliyor yavaştan artık hafta sonları daha zevkli olacak gibi hepiniz sağlıcakla ile kalın

@Ersinseyda

Ersin'cim merhaba
Daha önce geçmiş olsun demiştim, ama tekrarlayayım. Senin ameliyat olacağını unutmuşum. Onun için seni bu geziye çağırmıştım. Ama sana geçmiş olsun dedik. Güzel bir gezi hevesi ile başladık. Ama genede verilmiş sadakalarımız varmış, dahada kötü olaylar olmadan, sadece bunlarla gezimizi tamamladık.

Bu hafta bende yokum. Ama ondan sonraki haftaya hafta başından itibaren açıklayalım ve güzel bir yere, güzel bir gezi düzenleyelim.
Günlerde bayağı uzuyor. Artık geziler daha güzelleşecek demektir.
Sen zaten üç kişi gelerek takımın çoğunu tamamlıyorsun. Çok güzel. Hepinizi aramıza bekleriz.
Sevgi ve selamlarımla.

Antalya ekibinin turlarını görmek güzel.
Katılanları tebrik eder, aksiliklerin tekrarlanmamasını dilerim :)

Güzel ve bol paylaşımlı, anılar bırakacak bir tur olmuş.Şanssızlıklar her an heryerde yaşanabiliyor, tecrübe bunların sonucu.Siz de şanslıymışsınız tabi, hastanelerin hastayı kabul etmemesine şaşırdım, şaka gibi.
Paylaşım için ve güzel fotolar iin teşekkürler.

• Beğen
Geri