Scudo Sports

Anlık konum takibi (başkasını takip edebilmek)

z_g_h

Daimi Üye
Tepki
487
İsim
Ziya
Başlangıç
1989—90
Bisiklet
Mosso
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Merhabalar;
Malum bisiklet tehlikeli bir aktivite. Eşim istiyor ki ben bisikletteyken neredeyim hareket halinde miyim bunu görebilmek ve merak etmemek istiyor. Bunu ben de tercih ederim, yolda başıma bişey gelse en azından konumuma bakıp yerimi bulabilir. Whatsapp üzerinden canlı konum paylaşımı yapıyorum genelde. Ama unutabiliyorum. Telefonda sürekli konum paylaşıp pili mahvetmeyecek sadece karşı taraf sorduğunda konumu paylaşacak tarzda uygulama var mıdır. Bu tarz uygulamalar kullanıyor musunuz ?

Scudo
Strava da Beacon özelliği var.
(link)

Life360 programı işinizi görür

Öneriniz için teşşekkürler, Uygulamayı kullanıyor musunuz pili nasıl etkiliyor. İnceledim uygulamayı nereye gitti ne yaptı geriye dönük de gösteriyormuş. Sürekli konumu kullanıp haritalandırma mevcut sanırım. Bu olay telefonun pilini mahvetmesin.

Strava da Beacon özelliği var.
(link)

Teşekkürler stravanın o özelliğini biliyorum, ancak henüz stravaya para verecek kadar olamadım. Belki ilerde alırım onu. Ama onu almadan sensörler vs alışveriş yapmam lazım. Şu an premium alırsam sadece o özelliği kullanmış olurum, onun için de ayda 20 vermek mantıklı gelmiyor.

Eşinizin sizi sadece tehlikeli bir aktiviteden dolayı takip etmek istediğinden emin misiniz? :)

Tehlike yaklaşımlarınız aynı olmayabilir :)

O konuda benim içim çok rahat, eşimle birbirimize güvenimiz tamdır. Ben bisiklete çıktığımda whatsappdan konum paylaşımı yaptığım sürece sıkıntımız yok. Ama unutursam olay yapıyor. Ben gittikten sonra 1,5 saati geçtiğinde oğlanla beraber nerede bu herif diye telefonu alıp bakmaya başlıyorlar. Pıt pıt küçük küçük hareket eden noktayı görünce rahatlıyorlar.

@z_g_h Hocam, "foruma sordum yokmuş öyle bir yöntem" deyin hanıma :)

"İnternet paketim bitti" şeklinde yanıt da verilebilir :)

Forumda mutlaka çok tecrübeli arkadaşlar vardır bu konuda...:)

İphone kullanıyorsanız arkadaşımı bul u aktif hale getirin

@z_g_h Hocam, "foruma sordum yokmuş öyle bir yöntem" deyin hanıma :)

"İnternet paketim bitti" şeklinde yanıt da verilebilir :)

Forumda mutlaka çok tecrübeli arkadaşlar vardır bu konuda...:)

Bu tecrübeler çok ayrı tecrübeler :)
Çok eskiden annem merak ederdi yarım saatte bir caldirip kapatacaksin emri vardı. Şimdi hatuna geçti nöbet.

İphone kullanıyorsanız arkadaşımı bul u aktif hale getirin

Malesef gariban telefonu Huawei kullanıyorum.

endomonda da live özelliği vardı , en son ekstra para istemiyordu ama siz de sürekli açıkken ,eşiniz merak ettiğinde açıp sizi canlı izleyebilir aklış felan gönderebilir. Sizin şarj tüketimi elbet yüksek olacaktır.

Life360 ı kullanıyordum biara android kullanırken, facebook ve internet tarayıcısı dışında bişey kullanmadığım için gün boyu yetiyordu bana sarj

Android kullanıyor iseniz cihaz bul diye bir uygulama var. Gayet güzel ,pile de pek bir etkisi yok.

Bu tecrübeler çok ayrı tecrübeler :)
Çok eskiden annem merak ederdi yarım saatte bir caldirip kapatacaksin emri vardı. Şimdi hatuna geçti nöbet.

Malesef gariban telefonu Huawei kullanıyorum.

(link)

Hocam sen bir tane bundan al tak koluna en garanti

Google maps üzerinden konum paylaşımı yapılabiliyor. Tanımlanırken süreyi atıyorum 6 saat belirliyorsunuz, o süre boyunca istediğiniz kişi ( google hesabı diyelim ) sizin konumunuzu görebiliyor. Sürekli olarak konumu güncelliyor mu yoksa sadece bakıldığında mi emin değilim.
Paylaşım süresini önceden belirlediğiniz için açık unutmak gibi bir dert yok. Şarj ömrü için faydalı özellik.

Hocam programla uğraşmaya gerek yok, ister WhatsApp gurubu ister sadece eşiniz belirttiğiniz süre boyunca sizi anlık takip edebilir.
Screenshot_2019-11-06-17-39-34-708_com.whatsapp.jpg Screenshot_2019-11-06-17-41-41-101_com.whatsapp.jpg

beş dakika hareketsiz kaldığınızda tanımladığınız telefona mesaj yollayan bir uygulama vardı, adını unuttum.

hatta o telefon numarasının aranmasını söyleyen bir de ekran koruyucusu oluşturuyordu, kaza durumunda falan biri bakarsa arasın diye.

Pili harcamasın dediğinize göre telefonunuzdaki konum özelliğini kapalı tutmak, sadece karşıdan talep gelirse anlık açılıp bilginin gidip tekrar kapanmasını istiyorsunuz.
Öncelikle konum özelliği, diğerleri gibi sadece manuel olarak devreye alınıp kapanabilen bir bağlantı türü. Hiçbir program kendiliğinden bağlanıp kopamaz. Sizden onay ister, hatta ekranı sizin için açar ve tıklamanızı söyler.
İkinci sorun ise, karşıdan bu talebi telefonun alabilmesi için veri dolaşımının sürekli açık olması gerek, o da en az konum kadar batarya harcıyor.

Konum ve veriyi açık tutarım ama uygulama açmayı unutuyorum diyorsanız eğer, uygulama kullanmadan telefonun konum bilgisine erişme imkanı mevcut. Google servislerinin içinde, "cihazım nerede" adında bir özellik var. Cihazda kayıtlı google kullanıcı adınızı ve parolanızı girdiğinizde, google cihaza ulaşıp konum bilgisini ekranda görüntülüyor:

(link)

Ancak şöyle bir sıkıntı olabilir. Sizin kullanıcı bilgilerinize ulaştığı için, eğer yedekleme yapıyorsanız eşiniz rehberinizi, SMS arşivlerinizi, tüm coğrafi dolaşma geçmişinizi, web tarayıcı geçmişinizi, fotoğraflarınızı, kısaca telefondaki her şeyinizi görecek ve yüzde yüz hepsini inceleyecektir :D

@umutcelik @anzolot
Zaten derdimiz bu ya. Whatsappdan konum paylaşmayı unutuyorum bazen. Unutunca da eve döndüğümde ya başına bişey gelse ben seni nasıl bulcam diyor. İstediği zaman görmesi lazımdı. Ama hallettik.

@Özcan hocam süper yardımcı oldun. Dediğin gibi hallettim ama tam tersiyle. Hatunun telefona cihazımı bul yukledim. Benim telefonda hesaplara girip hatunun gmail hesabini oturum açtım. Hemen senkronizasyonu kapattım. Bu durumda şöyle birşey oldu. Benim telefon hatun kişisinin cihazlarindan biri olmuş oldu. Bu şekilde benim hesabıma gecmislerime vs erisemiyor. Ancak kendi telefonundan cihazımı bul dediği zaman, cihaz listesinden benim telefonu seçerek konumu görebiliyor.
Herkese yardımları için teşekkür ediyorum. Bir sorun daha çözülmüş oldu.
İşin şakası bir yana gerçekten tehlikeli bir spor yapıyoruz ve bence yakınlarımızın bir şekilde konumumuza kolayca ulaşabilmesi gerekiyor. Ben eşimin konumuma bakabilmesinden rahatsız olmuyorum bekar olsaydım annemin kontrol edebilmesinden de rahatsız olmazdım.

Telefonu Boş Verin direk Sele altına bir gps yerleştirin. Bilgisayardan izlesin sizi. Bir kamerada eklenebilir olay içine.

Geri