Scudo Sports

Anlayamadığım bir ses

Tepki
12
Corratec X vert 01 bisikletim var. Her şey yolunda gidiyordu. Derken bir gün bisikletçiye lastikleri değiştirttim. Ve sonra garip bir ses başladı.

Pedal çevirirken hiçbir sorun yok. Ama ne zaman yüksek hızda ve engebeli yolda (Arnavut kaldırımlı) pedal çevirmeyi durdurup sol veya sağ pedala yüklensem bisikletin altından (ön veya arka janttan) garip bir ses geliyor. Sanki bir şey sürtünüyormuş veya yırtılıyormuş gibi. O an pedal çevirmeye devam edersem ses yine kesiliyor.

1) Bu sesi her pedalı çevirmeyi durdurup pedala basınca yapmıyor. Bazen yapıyor. Düz asfalt yolda asla yapmıyor.
2) Pedal çevirmeyi durdurup pedala basınca bu ses gelince bisiklet kendi kendine durana kadar devam ediyor.

Lastikleri değiştirdim tekrar ses hala geliyor. Bisikletçiye götürdüm, uğraştı durdu ama yapamadı. Neden kaynaklanıyor olabilir acaba?

Scudo
jantlarınızın yerine tam oturup oturmadığını kontrol ettiniz mi?

Bisikletinin sürten lastiğindeki fren padlerinin jant olan uzaklıkları eşitmi yada biri fazla basıyor olabilir mi ? Bazen lastik sökülürken ayar bozulabiliyor...

Bisikletiniz X-Vert S01 ise muhtemelen disklidir, o gelen ses de (yirtilma, sürtme karisimi ses) disk fren padlerinden geliyor.

Fren padlerinizin en iyi sekilde diski ortaladigindan ve QR mandallarinin cok iyi sıkılmış oldugundan emin olun.

Disklerle filan alakası olacağını sanmıyorum. Çünkü bisikletçi diskleri defalarca ayarladı, olmadı, diski tamamen çıkarttık. Yine de ses geliyordu.

Dişli lastik kullanıyorsanız, hızlandıktan bir süre sonra oluşan vibrasyon sonucu disk fren padlerinden sürtme yapabilir.

Sanırım sorunu anladım (uzun araştırmalardan sonra)

Sorun arka göbekteki gresin soğuk yüzünden yoğunlaşması (katılaşması). Bu yüzden kışın daha hafif bir gres kullanmak gerekiyor. Sanırım havalar biraz ısınınca bu sorun geçecek. Gelecek kış daha iyi bir gres alıp kullanacağım :D

Geri