Scudo Sports

Ankara'nın bisiklete elverişli olmayan yolları

Hak vermemek elde değil.Akşamları bisiklet sürmeye çekiniyorum bazen.Ankara da sevdiğim tek yol Opera-Sıhhıye arası.(Bende klasik yol bisikleti kullanıyorum,karşılaşmak ümidiyle ) :)

• Beğen
Tepkiler: can onur
Scudo
Bu ülkede spor = futbol. Bırakın yolu ülkede velodrom yok. Futbolcu yetiştirsek bari gene üzülmem ama o da yok. 45 trilyon transfere harcarız havaalanında karşılarız sonra :)

5 sene önce böyle bir konu paylaşmıştım. Konuya 4 yıldır bir şey yazılmamış. İyi de olmuş... Bugün bisikletle Bahçelievler'den geçerken biraz fotoğraf çekeyim dedim. Aradan geçen 5 senede, Ankara'da olumlu anlamda hiçbir şeyin değişmemiş olduğunu görünce fotoğrafları yine sizlerle paylaşmak istedim. Bakalım 5 sene sonra Ankara'da bir şeyler değişecek mi?

53Sk001.jpg
Ankara Bahçelievler 53. Sokak

53Sk002.jpg

53Sk003.jpg

53Sk004.jpg

53Sk005.jpg

53Sk006.jpg

54Cd001.jpg
Ankara Bahçelievler 54. Cadde (Eski 6. Cadde)

54Cd002.jpg

54Cd003.jpg

55Sk001.jpg
Ankara Bahçelievler 55. Sokak

55Sk002.jpg
Ankara Bahçelievler 55. Sokak

GenclikCd001.jpg
Gençlik Caddesi (Anıtkabir'in yanı)

KizilcikSk001.jpg
Kızılcık Sokak (Maltepe)

KizilcikSk002.jpg
Kızılcık Sokak (Maltepe)

KizilcikSk003.jpg
Kızılcık Sokak (Maltepe)

TaskentCd001.jpg
Ankara Bahçelievler Taşkent Caddesi

Emek tarafinda o uzunlamasina oyuklardan bende cok rahatsiz oluyorum. Bahçelievler tarafinda da varmis demekki. Duyduğum kadariyla fiber optik gibi bir kablo sistemi döşemesi varmış. Bir cok semtte gorecek gibiyiz bu uzunlamasina su yolu gibi cukurlari. Hele geceleyin cok tehlikeli dikkatli olmak gerek.

bizim burdur gene iyiymiş bu yollar ne böyle bırak bisikleti araba alt takımları bitirir bu çukurlar

• Beğen
Bende ankarada üniversite okurken 6 sene bisiklet kullandım, ilk sene yarış bisikletim vardı, hemen ertesi sene dağa geçtim, dağ da hantal kaldı, en son 4 sene cross bisiklet kullandım. Şu an izmirden yazıyorum ancak gördüğüm kadarıyla gerçekten hiç değişmemiş. Ayrıca bu fotoğraflardan schwalbe katalog fotoğrafı çıkar sanırım. Bu lastikler tam ankara için. :) İyi pedallar herkese..

Fotoğraflarda da görülen ince kablo yolu gibi çukurlar son günlerde neredeyse Ankara'nın her yerinde bir anda ortaya çıkmaya başladı. Sanki özellikle bisikletlilerin içine düşmesi için kasıtlı yapılmış gibi. Geçen günlerde meyve sebze halinden yenimahalleye doğru yol alırken bir anda kendimi çukurun içinde buldum. Allah'tan düşmeden dengeyi ayaklarımla sağlayabildim. Ayağımda pedala sürtmeden dolayı ufak tefek çizikler oluştu yalnızca. Hızım 15 km/h civarıydı. Asfalta güvenip 25-30 lara çıksak daha büyük bir kazaya maruz kalabilirdim.

• Beğen
@Şafak Atilla Akpınar @Metin Burak @fabian @avcelikbilek @enes_vl

İşin kötü tarafı, kimse sesini çıkarmıyor bu duruma. Fotoğraf çekerken fısıldaşanlar, beni garipseyenler, parmağıyla gösterenler oluyor. Herkes şikayet etse sorun çözülecek ama insanlar sessiz kalmayı tercih ediyorlar. Büyükşehir ve Çankaya Belediyesi tepki verene kadar fırsat buldukça Twitter'da böyle çukur fotoğrafları paylaşacağım. Bütün semtlerden örnekler vereceğim. Hatta haftanın bir günü, mesela Perşembe günleri herkes aynı etiketle çektiği çukur, oyuk, engebe vs fotoğraflarını Twitter'da paylaşsa da belediyeler harekete geçse. #DüzgünYollarİstiyorum, #BuŞehirdeYürünmüyor, #ÇukurlarıKapatın vs gibi etiketler mesela. Başka etiket önerisi olanlar olabilir. Yeter ki tek bir ağızdan tepki verilsin.

@Desert Fox Burdur'a gelene kadar Anadolu'daki nice köyün, kasabanın yolları Ankara'dan daha iyi. Bu bisiklet birçoğunu gördü.

Eskişehir yolu kara yolları binasının önünde mazgala takılıp düşenlerdenim. Kimse yardım bile etmiyor :)

Ayrıca 4 lastiğim yoldaki cam kırıklarından elek gibi oldu

• Beğen
@can onur güzel bir uğraş, tebrik ederim, ama şu sıralar "bağzı" belediyelerin twitter sorumluları kendi sonunu düşünüyor olabilir gibime geliyor :D

" Aradan geçen 5 senede, Ankara'da olumlu anlamda hiçbir şeyin değişmemiş olduğunu görünce ..." demişsiniz ama yakında belki güzel tek şey olabilir :D şehircene beklemedeyiz

• Beğen
Tepkiler: Ömer Ş.
@gercek umurcan Özel bir uğraşa gerek yok. Sıradan bir günde dışarıya çıkıp, rastgele bir iki fotoğraf çekmek yetiyor. Bu çukurları aradığımı düşünmesin kimse :) Herkes çok rahat yapabilir :) Ben de merakla bekliyorum yeni belediye başkanını :)

@sonyaz Geçmiş olsun arkadaşım. Çek fotoğrafını Twitter'da yayınla. O kadar vergi veriyoruz. Bir işe yarasın bu belediyeler.

• Beğen
Tepkiler: sonyaz
@can onur Ben uygun olduğumda Ankara belediyesine dilekçe vereceğim. Bildiğim kadarıyla 12 metreden geniş yollar büyükşehir belediyesinin sorumluluğu altında.

• Beğen
@avcelikbilek Caddeler ve 12 metreden geniş yollar ABB'nin sorumluluğunda. Herkes şikayet etse, dilekçe yazsa, eminim çok şey değişir.

@can onur

Teşekkürler, fotoları gönderdim, mavi masa konuyla ilgili geri dönüş yapacaklardı ama hala bekliyorum :)

• Beğen
Türksat bütün semtlerde kablo çalışması yapıyor her yer fiber optik kablo kanalı.

@burcinhan Kazdıkları yerleri kapatsalar bir şey demeyeceğim. Ööyle bırakıyorlar... Bu arada, yıllar önce fiber optik bağlayacağız dediler ama Anıttepe ve Maltepe'de henüz fiber optik yok. 4x4 kullananlar off-road heyecanı yaşasınlar, eğlensinler diye vergi veriyoruz.

Geri