Scudo Sports

Ankaralı Sürücülere :)

@bachibouzouk

LÜTFEN KAFAMIZA GÖRE KURALLARLA OYNAMAYALIM:
Karayolları trafik kanunu derki:

BİSİKLET,MOTORLU BİSİKLET VE MOTOSİKLET SÜRÜCÜLERİ İLE İLGİLİ KURALLAR:

Madde 66 - Bisiklet, motorlu bisiklet ve motosiklet sürücülerine aşağıdaki kurallar uygulanır.

a) Ayrı bisiklet yolu varsa, bisiklet ve motorlu bisikletlerin taşıt yolunda, Bisiklet, motorlu bisiklet ve motosikletlerin yayaların kullanmasına ayrılmış yerlerde,

Bunlardan ikiden fazlasının taşıt yolunun bir şeridinde yanyana, Sürülmesi yasaktır.

b) Bisiklet sürenlerin en az bir elleri, motorlu bisiklet sürenlerin manevra için işaret verme hali dışında iki elleri ve motosiklet sürenlerin devamlı iki eller ile taşıtlarını sürmeleri ve yönetmelikte belirtilen güvenlik şartlarına uymaları zorunludur.

c) Bisiklet, motorlu bisiklet ve sepetsiz motosiklet sürücülerinin, sürücü arkasında yeterli bir oturma yeri olmadıkça başka kişileri bindirmeleri ve yönetmelikte belirtilen sınırdan fazla yük taşımaları yasaktır.

Sürücü arkasında ayrı oturma yeri olan bisiklet, motorlu bisiklet ve sepetsiz motosikletlerle bir kişiden fazlası taşınamaz.

(Değişik fıkra: 21/05/1997 - 4262/4 md.) Bu madde hükümlerine uymayan sürücüler 3 600 000 lira para cezası ile cezalandırılırlar.

kanun maddeleri yukarıda. yüce google her bi şeyi biliyor.

ayrıca nasıl ki sizleri sıkıştıran yada yollarda uygunsuz hareket eden araçlara bozuluyorsanız yayalarda üzerlerine hızla gelen bisikletlilerden , yada arkadan yaklaşan bisikletçilerden rahatsız oluyorlardır. eğer kendimiz için saygı istiyorsak öncelikle diğerlerine saygı göstermek zorundayız.

yollar hepimizin ve lütfen bunu kullanırken hakkımızı bildiğimiz gibi sorumluluklarımızıda bilelim.

Scudo
@Ahmet Bolgi

Ahmet bey, yukarıdaki 2918 Sayılı Bisikletle İlgili Maddeler hakkında diyebileceğim bir şey yok, bunun dışında yürüyenlere rahatsızlık vermekle ilgili önceki mesajıma bakarsanız zaten dediğim
@bachibouzouk

tabi ki yazımın
@bachibouzouk
bölümünün bir kısmını bu durumda bir şekilde yemiş, yada karar mercinin kim olabileceğini hatırlamış oluyorum
bunun dışında hala yazdığım gibi eğer yol sizin için tehlikeli , binişinizi kısıtlıyor ise (bu yüzden bisiklete binmiyorsanız) dediğim gibi geçiş üstünlüğü yayalarda olmak üzere kaldırımdan gitmenin yanlış olmadığı fikrinin arkasındayım

• Beğen
Tepkiler: sami ulus
@ufuk şen

Dün ben Dikmen 9. caddeden Panora'ya,oradan da keklikten tekrar Dikmen'e kadar geldim..trafik pey yok denilecek kadar azdı ama yine de insanların ne yapacağı belli olmuyor....bir araç geriye gidiyor bir anda başka bir taraftan başka bir araç çıkıyor,öte yandan duran arabanın kapısı bir anda açılırken aynı zamanda yaya yola atlamaya çalışıyor..rezillik yani.sürekli durmak zorunda kalıyorsunuz..

• Beğen
@özlem Er

Bir ara toplanma olayımız kısmet olursa , nerelerde ne yapacağınız konusunda biraz bilgi veririm forumdada gerçi konular var araçların neresinde durulur nereden geçilir nelere dikkat edilir.

Özellikle aniden açılan kapılar için ve araçlar için yüksek sesli bir korna şart.

Avrupa ülkelerinde zorunlu olduğunu biliyorum.

• Beğen
Kornayı kapı için değilde, sağa sola ani dönüşler yapan ve sıkıştırma potansiyeli olan grup için yazmıştım, şu 118 desibellik kornadan sipariş verdim bakalım gelsinde bir test yaparım :D

• Beğen
@bachibouzouk

Kendi rahatımı düşünerek bisiklet süreceksem elbette kaldırım daha rahat ve güvenlidir, çoğu yerde. Ancak kaldırımdaki yayanın yerine kendinizi koyarsanız, kendi rahatımız için başkalarının rahatını kaçırdığımızın farkına varırız. Ben açıkçası kaldırımda yürürken karşıma bisiklet çıksın istemem, sakin sakin de sürse, deli deli de sürse bisikletin yeri kaldırım değildir...

Kaldırımda sürerek bilinçli bisiklet sürücüsü imajını gerçekten zedelemiş olursunuz, bisiklet kültürü gelişmiş ülkelerde kaldırımda bisiklet sürün bakalım, neler söylüyorlar arkanızdan! Ülkemizdeki yollardaki iki ayaklı hayvanlara rağmen yolda sürmemiz gerekiyor, o hayvanlara baş kaldırmanın, isyan etmenin bir yolu da budur aslında, onlar "bize çekil yolumdan laaan pis bisikletçi" diyebiliyorsa, biz de "hayır çekilmiyoruz, bu yolda bizim de hakkımız var" demeliyiz. Kanun bu hakkı veriyor, kullanmalıyız. Kaldırımlara kaçmak hakkımızı gasp etmelerine izin vermektir, hem de yayanın hakkını gasp etmektir.

Ha çok zorda kalırsam ben de kaldırıma çıkarım. Eğer müsait değilse de inerim bisikletten elimde götürürüm. Mesela İstanbul yolu'nda AOÇ kavşağı ile Akköprü arasında kaldırımı kullanıyorum çünkü yolun kenarı hem bozuk hem de yol daralıyor. O bölgede genelde yaya olmadığı için de sorun olmuyor...

• Beğen
Belediyelerin sitelerinde proje bakaları var herkez bisiklet şeridi istemeli ben büyükşehirin sitesine yazdım

Geri