yeni konu açma gereği duymadım buradan yazmamda herhalde bir sakınca yoktur
Arkadaşlar eski bisikletimi bugun inceledim (7-8 senedir depoda idi) ve hala kullanılabilir oldugunu gordum ve küçük çaplı bir tamirat sürecine girdim.7-8 senedir hiç kullanılmadıgı için önce önyargılı davrandım kullanılamaz dedim.Ama bisiklet aksini söylüyordu hala kullanılabileceğini söylüyordu.Lastikler inikti şişirdim.jantlarda bir eğilme var mı diye kontrol ettim hayır eğilme yok.fren ayarı bozulmuştu ayarladım tekrar.Zincir yağsız kalmıştı yağladım zinciri.Bugun de 4-5 km kadar kullandım.Bazı bolumlerden ses geliyor (sanki düşecek gibi) gidon çukura girmemle oynuyor (fazla değil 0.5mm veya 1 cm).sele ayarlanmadıgı için dönüyor
7-8 sene aradan sonra kullanınca bacağımda hamlık denilen bir ağrı oluştu
Benim asıl sormak istediğim şu: 4-5 km sürdükten sonra bugun eve geldiğimde mide bulantısı yaşadım (bir süre tempolu sürdüm bir süre (500 mt kadar eve geleceğim son metreler tempoyu epey arttırdım epey hızlıydım). sizce neden olmuş olabilir ?
Unutmadan arka attırıcı (sanırım shimano yazan bölüm) "çkkrt çkkrt" ses yapıyordu bisikleti kullandıgımdan beri neden olabilir ?
hi-ten maşa var bisiklette ve epey ağır (96 model ) =)
Hafta sonları BGB yani bisiklet gönül birliğinin turları vardır.Profesyonel bir ekip olup , ekip içinde kaynaşma sevgi saygı dolu bir tur geçirirsiniz.Aşağıdaki adresden üye olabilirsiniz.
Eymir gölü kızılaydan 20+20: 40km (en sık gidilen yerlerden biri yeni katılanlar için ideal)
mavi göl kızılaydan 20+20 :40km (yeni katılanlar için ideal)
göksu : 25+25 : 50km (yeni katılanlar için ideal)
Ziir vadisi (yenikent) : 40+40 : 80km (orta halli)
Beynam ormanları : 50+50 :100km (uzun tur herzaman gidilmez yılda 1 kez)
kurtboğazı : 65+65 : 130km (uzun tur herzaman gidilmez yılda 2 kez)
Sevgili Arkadaşlar pazar günleri boş iseniz ve bisiklet turları ile zamanınızı değerlendirmek isterseniz.Pazar günü için en uygun grup Bisiklet gönül birliği grubudur.Mustafa Yetiş önderliğinde her hafta ankaranın farklı kısımlarına yapılan seyahatlar ile hem ankarada gitmediğiniz yerleri görürsünüz, hemde bisiklet için gönülden bağlı insanlar ile beraber olup hem kültürel açıdan hemde ortam açısından kendinizi geliştirirsiniz.
Genel olarak bisiklet gönül birliği aşağıda yazdığım kısımlara ve daha farklı yerlere gidiyor.
Eymir gölü kızılaydan 20+20: 40km (en sık gidilen yerlerden biri yeni katılanlar için ideal)
Mavi göl kızılaydan 20+20 :40km (yeni katılanlar için ideal)
Göksu : 25+25 : 50km (yeni katılanlar için ideal)
Ziir vadisi (yenikent) : 40+40 : 80km (orta halli)
Beynam ormanları : 50+50 :100km (uzun tur herzaman gidilmez yılda 1 kez)
Kurtboğazı : 65+65 : 130km (uzun tur herzaman gidilmez yılda 2 kez)
Çubuk Turşu Festivali (genelde ağustos sonu) : 60+60 : 120km
Bunların dışında grup içinde bir çok arkadaş ile anlaşıp
Ankara / Beypazarı
Ankara / Polatlı /Gordion
Ankara / Kızılcahamam
Ankara / Çubuk / Karagöl Gezi ve kampları yapabilirsiniz.Ben bisiklet gönül birliği grubuna katıldıktan sonra Ankarada görmediğim birçok yeri gördüğümü ve birçok değerli insanla tanıştığımı belirtmek isterim.
Katılmak isteyen arkadaşlar aşağıdaki facebook sayfasına tıklayarak katılabilirler.
gerçekten belirttiğiniz güzergahlar ankarada gidilmesi keyifli mekanlar hele birde bisiklet olunca çok keyifli olur emeğiniz için teşekkürler katılmak isterim
bu uzaklıklar tabi ankaranın neresinde oturduğunuza da bağlı, sanırım siz çankaya tarafında oturuyorsunuz, ben keçiörende oturuyorum, eymir gölü için sanırım ekstra 15-20 km daha eklemek gerekecek, ya da diğer mesafeler içinde.
ben tuzluçayırda oturuyorum pazar günü eymire gitmek istiyorum. fakat kızılaya inmeden natoyolundan çevre yoluna birlik mahallesinden orana geçmeyi planlıyorum . google earth den baktıgımda yaklasık 18 km yapıyor bunu gerçekleştirmek istiyorum umarım yaparım bu civarda oturupta katılmak isteyen varsa beklerim malum o kadar yol tek başına çekilmez