@ozic
ilk yazımda da bahsettiğim gibi, selamlaşmak zor bişey değil.. ayrıca selam vermek istemeyenide zorlayamayız. İsteyen verir istemeyen vermez, insanların kendine kalmış bir şey.
Fakat sürekli aynı bölgede gezen ve birbirlerini gören insanların selamlaşmadan birbirine yabani gibi bakması yerine, sadece hafif bir baş eğmesi bile bir daha ki sefere gülümsemeyi ilerleyen zamanlarda da muhabbeti getirir. Fena mı olur? Ne zararı olabilir?
karşımdan gelirken bisikletimi, kıyafetimi süzene kadar kaldır kafanıda bi selam ver arkadaşım çok mu şey kaybedersin? diyesim geliyor.
Bisikletine konsantre olmuş, antrenmanını yapan veya bir yere yetişmeye çalışan veya kaza yapmamak için dikkatle giden arkadaşlar zaten kendini belli ediyor ve onları bu konuda tenzih ediyorum ve o anda onlardan selam falan beklemiyorum. Benim için önemli olan 2 tekeri kullanan arkadaşların yani SİZLERİN güvenliği..Güvenliği tehlikeye atacaksa boşverin selamı kelamı...
Eskişehir yolundan çayyoluna doğru gelirken, yanımdan bir yol bisikletli arkadaş geçti ve bayada hızlı idi, ona rağmen geriye hafif dönüp bir gülümsedi tabi ben o anda "aman dikkat et" dedim.Ama çok hoşuma gitti. Tanımıyorum maalesef ama tanışmak isterim kendisiyle.
Selamlaşma kültürel bir olaydır. Selam vermekten bir şey kaybedilmez, aksine kazandırır diye düşünüyorum.Hiç değilse şu zaman da birbirinden korkan insanlar yerine selamlaşan gülümseyen bir kaç kişi daha görürürz.
Saygılar.
Not: Ozic lütfen bu yazıyı kendine eleştiri olarak alma, bilakis öyle bir niyetim yok. Genel olarak yazdım sadece