Scudo Sports

Ankara

@sametuslu Merhaba. Kanuna göre eğer bisiklet yolu yoksa, en sağ şeritte sürebilirsiniz ama çevre yolları yasak aklınızda bulunsun. Bisiklette aydınlatma ve zil takılı olması zorunlu. Kask zorunlu değil ama takmanızı öneririm, hem başınızı korur hem de diğer taşıtlar tarafından daha ciddiye alınırsınız. Üst kıyafet içinse, rüzgar geçirmeyen bir ceket/mont kışın çok iyi olur.

Scudo
Soytarılık ve serserilik yaparsanız cezayı yersiniz. Trafikte ve yayaların içinde akrobasi yaparsanız, taşıtlarla yarışmaya kalkarsanız başınız derde girer. Polisin ceza yazması önemli değil, Allah korusun kaza geçirirsiniz 27 yıldır ankara trafiğinde bisiklet sürüyorum. Bisiklet sürenlerde gözlemlediğim, kalabalık kaldırımlarda sürmek, yayalar arasında slaloma yeltenmek, trafik az yavaşlayınca en sol şeride kadar arabaların arasında makas atmak, arka teker üzerinde gösteri yapmak, bunny hop ile yayaları korkutmak. Bana denk gelirseniz 31.8 riser alimyon gidonla döverim.

Trafikte görünmenizi sağlayacak aydınlatma, reflektör, reflektörlü ekipman kullanın. Bu trafikte ceza yiyebileceğiniz unsur. Zıl şart ise bile kullanmanızı önermem. Yayalar çok beklenmedik tepkiler veriyor. Korkup sizin yolunuza girebiliyor aniden. Ankarada eski başgan bir cm bile bisiklet yolu tasarlamadı. O nedenle banket ya da emniyet şeridi ile kaldırım arasında sarı çizgilerin sağından süreceksiniz. Yeni başgan da nereye bisiklet yolu iliştirdi bilmiyorum, daha ben keşfedemedim. Azami dikkatli olun, ankara sürücülerinin bisikletli görünce ilkel insan içlerinden çıkıyor. Sıkıştırmayı seviyorlar.

Çevreyoluna sakin ama sakın çıkmayın. Olur da ölürseniz, aileniz sizi öldüren sürücüye maddi manevi tazminat ödemek zorunda kalır. Bir şehrin çeyrek asırda otoban oluşuna tanık oldum. Acınası. Yolunuz açık olsun.

Herkese merhabalar,
Dahon katlanır bisiklet alarak ben de aranıza katılmış bulunmaktayım. Yenimahalle'de(Y.yahyalar) ikamet ediyorum. Bisiklet ile yola çıktığımda, polislerin ceza yazabileceği durumlar nelerdir ? Hangi ekipmanlar yanımda mutlaka olmalı ? Karayolunda, aksi tabela olmadığı sürece, sürmemin bir yasal sorunu var mıdır ? Bir de yenimahalle civarlarında hangi rotaları tavsiye edersiniz ? Cevaplayan, cevaplamayan herkese şimdiden teşekkür ederim.
Kesinlikle kask alın, hatta güneş siperliği olan modelleri tercih ederseniz güneşten de korunmuş olursunuz, ben yazın 40 derecede saatlerce bisiklet sürdüğümü bilirim, çünkü kaskın içinde köpüklü bir malzeme var ve bu malzeme güneş ısısının kafanıza ulaşmasını engelliyor, ayrıca eldiven ve dizlik te tavsiye ederim, ben 2 defa düştüm, ikisinde de sağ dizim pert oldu, ellerim sapasağlam kaldı çünkü eldivenimi giymiştim, 2. kazadan sonra dizlik aldım😷

• Beğen
Tepkiler: sametuslu
@M.İhsan verdiğiniz tavsiyeler için teşekkür ederim. Dediğiniz gibi bir rotada sürmenin keyfi ve verimi yüksek olacaktır. Ankara'da da böyle rotaları arıyor olacağım.

@Aybek Cihan tavsiyeler için teşekkür ederim. Kask olmadan sürmek en başta insanın kendine verdiği değeri sorgulamasını gerektirir.

@Mehmet Metin Levent tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Bahsettiğiniz davranışları yapan insanlar yüzünden bir önyargı var zaten. Benim amacım, trafik güvenliğini ile şahsi güvenliğimi tehlikeye atmadan hem keyif alabilmek hem de spor yapabilmektir.

@Sigma Male tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Aldığım kaskı sorgulamama yardımcı oldunuz :)

Genel olarak kask, reflektör kıyafet, zil ve aydınlatma aparatlarının olması gerektiğini öğrendim. Bu postu okuyanlar için de faydalı olması dileği ile... Yardımlarınız için teşekkür ederim.

@M.İhsan verdiğiniz tavsiyeler için teşekkür ederim. Dediğiniz gibi bir rotada sürmenin keyfi ve verimi yüksek olacaktır. Ankara'da da böyle rotaları arıyor olacağım.

@Aybek Cihan tavsiyeler için teşekkür ederim. Kask olmadan sürmek en başta insanın kendine verdiği değeri sorgulamasını gerektirir.

@Mehmet Metin Levent tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Bahsettiğiniz davranışları yapan insanlar yüzünden bir önyargı var zaten. Benim amacım, trafik güvenliğini ile şahsi güvenliğimi tehlikeye atmadan hem keyif alabilmek hem de spor yapabilmektir.

@Sigma Male tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Aldığım kaskı sorgulamama yardımcı oldunuz :)

Genel olarak kask, reflektör kıyafet, zil ve aydınlatma aparatlarının olması gerektiğini öğrendim. Bu postu okuyanlar için de faydalı olması dileği ile... Yardımlarınız için teşekkür ederim.
Bence güneş batınca bisiklet sürmemek daha güvenli, çünkü Ankara da malum bisiklet yolu yok ve sürücüler de çok dikkatli değil, ben bu yüzden güneş batmadan önce sürüşü bitiriyorum,

@Sigma Male Emin olun Konya'da 550 km(söylenene göre) bisiklet yolu var ve kullanıcıları yayalar ve ulaşım amaçlı sürenler ama yayalar çoğunlukta. Ben performanslı sürmeye çalıştığım zamanlarda hiç verim alamıyorum bisiklet yolundan. Yapısı bozuk ve denetleme yok. Araç parkı olarak veya renkli olduğu için yürüyüş yolu olarak da kullanılıyor.

Bisiklet yolundan giderken güvende olacağınızı zannediyorsanız çok yanılıyorsunuz. Allah'a şükürler olsun araba çarpmadı bana şimdiye kadar ama bisiklet yolunda geçen sene o tehlikeyi atlattım hem de iki defa. Araba bana her ikisinde de 90 derece açıyla dik bir şekilde giriyordu. Birisinde araç dengemi bozdu ve arka teker havada bir süre gittim. Daha sonra da jant yere hafif açılı ve sert şekilde düşünce jant telim kırılmıştı. Diğerinde ise arabanın tamponunu bacağımda hissettim fakat düşmedim.

Bu güne kadar 2 defa arabaya çarpılmaktan kılpayı kurtulmuşum şimdi düşününce tuhaf oldum. Hem de bu olaylar "Bisiklet yolu" denen mavi yolda gerçekleşti.

Eğitim şart, eğitim! Başka da yolu yok. Ha şimdilik tek çare insandan ve arabadan uzak durmalı.

@sametuslu kardeşim ben keçiörenden cıkıyorum yenimahalle üzerinden susuza gidip dönüyorum. susuz rotası bisikletçilerin kullandığı bi rota tavsiye ederim

• Beğen
@hamza06 memlik köyünden giden rotadan mı bahsediyorsunuz ?

@sametuslu hayır. şehir içinden keçiörenden etlik aşşağı eğlence demet yenimahalle o yoldan. strava günlüklerinde var

• Beğen
@sametuslu hayır. şehir içinden keçiörenden etlik aşşağı eğlence demet yenimahalle o yoldan. strava günlüklerinde var
Yenimahalle, Demetevler istikametini takip eden yoldan bahsediyorsanız sakın kullanmayın. Hindistan'dan farkı yok Demetevlerin. Paralelinde ki İstanbul yolu ise arkanıza bakmadan kaçın. Tehlikeli ve bir sürü yamyamın kullandığı pek de güvenlik şeridi hatta hiç güvenlik şeridi olmayan bir tercih İstanbul yolu. Paralelinde ki Ankara Bulvarını kullanmanızı tavsiye ederim. Yenimahalle'ye kadar indikten sonra çiftlik kavşağını takip ederek reisin saraya varmadan sola/sağa dönebilirsiniz. Bu yol geniş ve ferahtır. Kalabalığa karışmadan keyifli ve güvenli şekilde (diğer yollara göre) antrenman yapabilirsiniz.

Son düzenleme:
Yenimahalle, Demetevler istikametini takip eden yoldan bahsediyorsanız sakın kullanmayın. Hindistan'dan farkı yok Demetevlerin. Paralelinde ki İstanbul yolu ise arkanıza bakmadan kaçın. Tehlikeli ve bir sürü yamyamın kullandığı pek de güvenlik şeridi hatta hiç güvenlik şeridi olmayan bir tercih İstanbul yolu. Paralelinde ki Ankara Bulvarını kullanmanızı tavsiye ederim. Yenimahalle'ye kadar indikten sonra çiftlik kavşağını takip ederek reisin saraya varmadan sola/sağa dönebilirsiniz. Bu yol geniş ve ferahtır. Kalabalığa karışmadan keyifli ve güvenli şekilde (diğer yollara göre) antrenman yapabilirsiniz.
Kesinlikle yazdıklarınıza katılıyorum, demetevler bildiğin küçültülmüş hindistan, içine girince boğuluyorum sanki, İstanbul yolu bisiklet sürmek için çok tehlikeli, en güvenli antrenman yolu Ankara bulvarı, güvenlik şeridi geniş ve trafik nispeten az

• Beğen
Tepkiler: Nis ve mdonertas
evet ankara bulvarı nispeten iyi. yol ayrımları bazen sorun olabiliyor. çünkü hızlı geliyorlar dönecek olanlar da. cumhurbaşkanlığı külliyesine doğru da daha sakin oluyor.
<iframe src='(link)' title='Yenimahalle Bisiklet Sürme' width='465' height='500' frameborder='0'></iframe>

Ankara'ya taşındım ve geldiğimden 2 kere dışarıda sürme şansım oldu da Edirne'yi mumla arayacağım sanırım. Mevcut trafiğe alışmak gerçekten başlı başına bir problem :).Diğer yanda Konutkent'teyim ve her yer 6% civarı in-çık! Eskişehir d200 yolunu kullanayım dedim ama inanılmaz gerdi. Çok fazla gir çık kavşak ayrımı var tempoyu koruyarak süremiyorum her ayrımda yeri geliyor durarak trafiğin rahatlamasını bekliyorum.
Neyse öğrenmek istediğim Konutkent civarında rotalarınız nereler? Yani 1 saatlik de olur 5 saatlik rotada... Strava'dan Garmin'den filan popülerlik haritalarına baktım da kendime uygun bir şey ayarlayamadım.

Ankara'ya taşındım ve geldiğimden 2 kere dışarıda sürme şansım oldu da Edirne'yi mumla arayacağım sanırım. Mevcut trafiğe alışmak gerçekten başlı başına bir problem :).Diğer yanda Konutkent'teyim ve her yer 6% civarı in-çık! Eskişehir d200 yolunu kullanayım dedim ama inanılmaz gerdi. Çok fazla gir çık kavşak ayrımı var tempoyu koruyarak süremiyorum her ayrımda yeri geliyor durarak trafiğin rahatlamasını bekliyorum.
Neyse öğrenmek istediğim Konutkent civarında rotalarınız nereler? Yani 1 saatlik de olur 5 saatlik rotada... Strava'dan Garmin'den filan popülerlik haritalarına baktım da kendime uygun bir şey ayarlayamadım.
Size yakın bağlıca taraflarında bisiklet sürebilirsiniz, orada trafik çok az

• Beğen
Tepkiler: Aybek Cihan
Fevziye velihimetli Hallaçlı İncek köyler çok güzel rota ama tırmanışı bol belki temelli git gel yapabilirsiniz coğrafya kaderdir ☺️ hoşgeldiniz keyifli pedallar

Hocam Eskişehir yoluna alışırsınız bir süre sonra, çoğu tünele girmeden devam edebilirsiniz o yol boyunca. Ben sizinle benim rotamı aşağıda paylaşıyorum.
(link)1611647501742.png

Fevziye velihimetli Hallaçlı İncek köyler çok güzel rota ama tırmanışı bol belki temelli git gel yapabilirsiniz coğrafya kaderdir ☺ hoşgeldiniz keyifli pedallar
En güzel rotalar.

• Beğen
Tepkiler: Pureal
Edirne'den yeni geldiğiniz için Ankara'nın yer yer yokuşlu olan topoğrafyası sizi şaşırtıyor olabilir ama bana kalırsa güzergah üzerindeki yokuşlar ve inişler bir sürüşü çok eğlenceli hale getiren şeyler. Ankara'dan çıkıp dümdüz şehirlere giden bisikletçiler de 'bir şeyler eksik, düz bir sürüş güzergahı o kadar da eğlenceli değil' diye düşünebiliyorlar. Aslında Ankara şehir merkezinden hangi yöne doğru uzaklaşırsanız uzaklaşın zevkli sürüş olasılıklarına açıktır. Bağlıca ve Sincan üzerinden Gökler Köyü'ne doğru devam ederek Ayaş'a gidebilirsiniz. Dönüşte Eski İstanbul Yolu olarak bilinen başka bir yol üzerinden Ankara'ya dönebilirsiniz. Bu en çok irtifa katedeceğiniz rotalardan biridir, eğer başlangıç için sert olur derseniz doğuya doğru yola çıkabilirsiniz. Mamak'tan devamla Hasanoğlan'a gidebilir eski köy Enstitüsü'nü görebilirsiniz. Daha uzun bir rota için Hasanoğlan'ı pas geçerek Elmadağ'a, Kalecik'e ya da Kırıkkale'ye gidebilirsiniz.

Konutkent'e yakın bir sürüş için strava haritası üzerinde kendiniz çalışıp Gölbaşı istikametine sürebilir, oradan köyleri tek tek geçerek Haymana'ya gidebilirsiniz. Bu rota da çok güzeldir. Bana kalırsa en az eğlenceli olan güzergahsa batıya doğru olan, bu rota üzerinde Temelli ve Polatlı var. Eğlencesi az çünkü görece az yokuşlu ve düz bir şehirler ararası yol. Temelli'den dönüşü Malıköy ve Sincan biçiminde kuzeydeki eski yol üzerinden yaparsanız zorluğu artmakla birlikte çok daha eğlenceli bir sürüşünüz olur.

(link)

Geçen yıl yaptığım bir sürüşün linki burada...

Ankara'ya hoşgeldiniz...

Geri