Scudo Sports

Ankara

Ben bisikletimi orada aldım ancak bir daha da gitmedim. Çünkü saygısızca karşılıyorlar ve yardımcı olmuyorlar. Gerçekten bu davranışlarıyla nasıl müşteri geliyor şaşırıyorum. Benim oradan alma nedenim bisikletin sadece orada olmasından dolayıydı :)

Gittiğim bisikletçiler: Güngörler Bisiklet (favori), Erdoğanlar Bisiklet, Performans Bisiklet.

Ben de Etlik'te oturuyorum. 3 saat tırmandığım yokuşlar gözümde değil, Elmadağ'dan dönmüşüm ama o Etlik yokuşları beni bitiriyor öyle lanetler tabi bir de trafik olunca. Strava'da bu çevreden 3-4 kişiyle karşılaşıyoruz. sürekli.
Her bisikletle de cikilmiyor zaten, katlanirimla birkac kez IStop etmisligim var 😔

Scudo
Merhaba bende eryamanda oturuyorum. yaklaşık 50-60 km yapıyorum günde ama son zamanlarda artık aynı rotalardan sıkıldım :) Rota önerisi olan varsa almak isterim.

Merhaba bende eryamanda oturuyorum. yaklaşık 50-60 km yapıyorum günde ama son zamanlarda artık aynı rotalardan sıkıldım :) Rota önerisi olan varsa almak isterim.
Aynı dertten ben de muzdaribim, ama sonra ya Çankaya'da otursaydim diyip teselli buluyor, etaplar arasında 2 tur daha atıyorum 😁

@4rd4 @Tui Lui Ben Batıkent'te oturuyorum. Batıkent'ten Göksupark'a doğru açılan yeni yoldan Metromall-Atlantis avm arasında gidip geliyorum. 24-25 km civarı bir rota. Eve yakın oluşturabildiğim en sakin rota bu maalesef. 😀 Yol geniş ve çoğunlukla sakin. Batıkent-Eryaman Yolu üzerinde de her zaman antrenman yapan bisikletlilere denk geliyorum.

Adsızs.png

@4rd4 @Tui Lui Ben Batıkent'te oturuyorum. Batıkent'ten Göksupark'a doğru açılan yeni yoldan Metromall-Atlantis avm arasında gidip geliyorum. 24-25 km civarı bir rota. Eve yakın oluşturabildiğim en sakin rota bu maalesef. 😀 Yol geniş ve çoğunlukla sakin. Batıkent-Eryaman Yolu üzerinde de her zaman antrenman yapan bisikletlilere denk geliyorum.

234078 dosyayı görüntüle
Metro duraklarına paralel olan güzergahı diyorsunuz biliyorum, hakkaten çok iyi orası ama Mesa civarında köpekler olduğu için korkumdan o tarafa süremiyorum açıkçası. Şimdilik Eryaman içi tura devam.

Metro duraklarına paralel olan güzergahı diyorsunuz biliyorum, hakkaten çok iyi orası ama Mesa civarında köpekler olduğu için korkumdan o tarafa süremiyorum açıkçası. Şimdilik Eryaman içi tura devam.

Eryaman yolundan Batıkent sınırlarına girdikten sonra metro duraklarına doğru sağa dönmek yerine göbekten düz geçilebilir. Sonrasında Çakırlar'da ufak bir tur atılıp tekrar Eryaman'a dönersiniz. (link). Akşam dahi gezdiğim yerler pek fazla köpek yok.

Merhaba ben sincanda oturuyorum yaşım 19. Profesyonel olarak surmesem de arada bisiklet sürüyorum. Var mı etimesgut-sincan bölgesinde beraber pedallayacak ?

• Beğen
Tepkiler: cember3454
Merhaba değerli arkadaşlarım bende aranıza katıldım Ankara Çankaya Çukurambar da çalışıyorum. Genelde mesai saatlerinde kizilay Tunalı hattinda iş gereği rutin olarak hafta içi katlanır bisiklet kullanıyorum araç ile entegreli. Bu aralar düşündüm de neden benimde yeni arkadaslarim olmasın. Belki bende turlara gelirim sohbetlerinizi esirgemeyin...

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Çayyolu Yaşamkent tarafında oturan biri için hangi rotaları tavsiye edersiniz?

Merhabalar,
Eryaman'da oturuyorum yaklaşık 10 yıllık aranın ardından 2,5-3 aydır düzenli olarak tekrar bisiklet sürmeye başladım. Hafta içi (başlangıç 20:30, 21:00 gibi) akşamları bir sıkıntı olmazsa İstanbul Yolu'nda sürüyorum (Göksu Parkı-Çiftlik Kavşağı arası), hafta sonları çoğunlukla sabah erken çıkıyorum yine İstanbul yolu üzerinden canım nereye isterse sapıyorum sürekli aynı rotada tek başına sürmek sıkıcı olmaya başladı son zamanlarda. Sözün özü daha uzun rotalar için tur arkadaşı arıyorum. Arkadaşım olur musunuz? :)

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: yenhesa
Merhabalar,
Eryaman'da oturuyorum yaklaşık 10 yıllık aranın ardından 2,5-3 aydır düzenli olarak tekrar bisiklet sürmeye başladım. Hafta içi (başlangıç 20:30, 21:00 gibi) akşamları bir sıkıntı olmazsa İstanbul Yolu'nda sürüyorum (Göksu Parkı-Çiftlik Kavşağı arası), hafta sonları çoğunlukla sabah erken çıkıyorum yine İstanbul yolu üzerinden canım nereye isterse sapıyorum sürekli aynı rotada tek başına sürmek sıkıcı olmaya başladı son zamanlarda. Sözün özü daha uzun rotalar için tur arkadaş arıyorum. Arkadaşım olur musunuz? :)
Ben gelirdim ama saatler uymuyor, genelde daha erken çıkıyorum 17.30 gibi. Bir de ortamı mümkün mertebe tirlardan(benden uzak Allah'a yakın) azade yollarda seçiyorum. Bu yüzden Ayaş yoluna ve İstanbul yoluna girmemeye gayret ediyorum ama Batı Ankara Bisikletciler grubu var, çoğu Eryaman'da oturuyor. Onlar da Face'de aktifler. Bir bakın isterseniz gruplarına.

• Beğen
Tepkiler: hasan furkan
Ben gelirdim ama saatler uymuyor, genelde daha erken çıkıyorum 17.30 gibi. Bir de ortamı mümkün mertebe tirlardan(benden uzak Allah'a yakın) azade yollarda seçiyorum. Bu yüzden Ayaş yoluna ve İstanbul yoluna girmemeye gayret ediyorum ama Batı Ankara Bisikletciler grubu var, çoğu Eryaman'da oturuyor. Onlar da Face'de aktifler. Bir bakın isterseniz gruplarına.

Anladım hocam, haklısınız araç konusunda bir kaç kez sıkıntı yaşadım ben de. Siz mi büyüksünüz ben mi diyerekten devam ediyorum :) Grup için de cesaret edemedim işin doğrusu çok kişi ile yapabilir miyim, ya ayak uyduramazsam vs. Cesareti kırmam lazım ama sanırım uzun sürüşler için.

• Beğen
Tepkiler: Tui Lui
@hasan furkan Genelde grup sürüşlerinde 20 civarı ortalamalar yapılıyor. Arada da dinleniliyor. 15 in altında değilse sıkıntı yaşayacağınızı düşünmüyorum. Çoğu grup yavaş gelen kişiyi arkada bırakmıyor. Ya artçı oluyor ya da rota üzeri belirli noktalarda bekleniyor. Zaten birkaç hafta içinde performansınız yükselir. Çok takmayın.
Grup sürüşlerinden öğrenilecek birçok şey var. Bazen şehire yakın bilmediğiniz güzel yerlere gidiliyor, hayret ediyorsunuz.

Batı Ankara bisiklet grubunu öneririm. Sıcak kanlı, cana yakın insanlar. Optimum avm de buluşuyorlar. Facebooktan takip edin. Salı akşamları buluşmaları oluyor, isterseniz hafta sonu turundan önce gidip tanışabilirsiniz.

@hasan furkan Genelde grup sürüşlerinde 20 civarı ortalamalar yapılıyor. Arada da dinleniliyor. 15 in altında değilse sıkıntı yaşayacağınızı düşünmüyorum. Çoğu grup yavaş gelen kişiyi arkada bırakmıyor. Ya artçı oluyor ya da rota üzeri belirli noktalarda bekleniyor. Zaten birkaç hafta içinde performansınız yükselir. Çok takmayın.
Grup sürüşlerinden öğrenilecek birçok şey var. Bazen şehire yakın bilmediğiniz güzel yerlere gidiliyor, hayret ediyorsunuz.

Batı Ankara bisiklet grubunu öneririm. Sıcak kanlı, cana yakın insanlar. Optimum avm de buluşuyorlar. Facebooktan takip edin. Salı akşamları buluşmaları oluyor, isterseniz hafta sonu turundan önce gidip tanışabilirsiniz.
Teşekkür ederim hocam bilgilendirme için. Hız pek sıkıntı olmaz o zaman 20lerde seyrediyorum bende. Asıl tek sürmemek istememin sebebi de yeni yerler öğrenmek, bilgilenmek. Ankara'yı hiç bilmiyorum arada tatil için gelir giderdim o kadar.

Merhaba. Batı Ankara bisiklet grubunun whatsapp veya telegram gibi bir mecrada da gurubu var mı acaba? Var ise girmek isterim çünkü facebook u aktif olarak kullanmıyorum.

Merhabalar
Ankara da esnaflıkları ve el becerileri iyi olan iki bisikletcimiz daha var.
Birlik Mahallesinde Ankara Bisiklet Atölyesi(ABA) Mehmet Usta
Anıttepe Mahallesinde Red Bisiklet Tamer Usta
İkisi de ellerinden gelen her konuda size mutlaka yardımcı olacaktır.

Merhaba. Batı Ankara bisiklet grubunun whatsapp veya telegram gibi bir mecrada da gurubu var mı acaba? Var ise girmek isterim çünkü facebook u aktif olarak kullanmıyorum.

Açıkçası bilmiyorum hocam var mı yok mu. Birkaç turuna katıldım sadece. Salı buluşmasına gitmedim. Faceden yöneticisine bir sorun isterseniz.

• Beğen
Tepkiler: cember3454
1595572319807.png

Umut Gündüz, 15 Temmuz Çarşamba günü saat 23.30 sıralarında 75. Yıl Şehir Hipodromu yanındaki yoldan Eryaman istikametine bisikletiyle ilerlerken, arkasından gelen araba ona çarptı. Umut çarpmanın etkisiyle yola savrulurken, plakası düşen aracın sürücüsü durmayıp yoluna devam etti. O sırada arkadan gelen başka bir araç da sürücüsünün frene basmasına karşın duramayarak Umut’a vurdu. Hastaneye kaldırılan Umut, yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

Ankara Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği (ABİDOSD) üyesi, sporcu Umut Gündüz’ün alkollü bir araç sürücüsünün çarpması sonucunda hayatını kaybetmesinin ardından bisikletçiler pazar günü Ankara’da bir araya gelecek. Bisikletlilerin belirlenecek güzergahta tur atmasının ardından düzenlenecek basın açıklamasıyla da bisikletlilerin ölümüne yol açan ihmaller ve kazalar protesto edilecek.

Saat 15:30'da Kurtuluş Parkında Toplanma
Kurtuluş Parkı => Kolej => Kızılay => Güvenpark => Demirtepe => Maltepe => Gençlik Caddesi => Akdeniz Caddesi => Anıtpark

(link)
(link)

Merhabalar, ben Fatma Gül. Foruma daha bugün katıldım ve bir konuda yardıma ihtiyacım var. Yaklaşık 1 senedir aralıklarla bisiklet sürüyordum. 2 aydır düzenli (2 günde bir) sürüyorum. Günde 30 km sürebiliyorum rotaya bağlı olarak. Yaklaşık bir aydır bisiklet grubu arıyorum. Burada da bulamazsam sanırım pes edeceğim. Kendimi geliştirmek için ve daha güvenli, eğlenceli olması için bisiklet grubu aramaktayım. Ancak rahat etmek için önceliğim kadın sürücülerin de olduğu bir grup. Lütfen yardımcı olabilir misiniz? İyice yoruldum bir grup aramaktan.
Semtim 100.yıl

Merhabalar, ben Fatma Gül. Foruma daha bugün katıldım ve bir konuda yardıma ihtiyacım var. Yaklaşık 1 senedir aralıklarla bisiklet sürüyordum. 2 aydır düzenli (2 günde bir) sürüyorum. Günde 30 km sürebiliyorum rotaya bağlı olarak. Yaklaşık bir aydır bisiklet grubu arıyorum. Burada da bulamazsam sanırım pes edeceğim. Kendimi geliştirmek için ve daha güvenli, eğlenceli olması için bisiklet grubu aramaktayım. Ancak rahat etmek için önceliğim kadın sürücülerin de olduğu bir grup. Lütfen yardımcı olabilir misiniz? İyice yoruldum bir grup aramaktan.
Semtim 100.yıl
Benim tek bildiğim abidosd var. Daha hiçbir sürüşüne katılmadım covidden dolayı fakat grupta kadınlar da vardı. Strava kullanıyorsanız orada da gruplar var, etkinlik oluşturdukça haberin oluyor. En çok grup facebookta var ama hangisi diye sorarsanız bilmiyorum. Facebook kullanmadığım için katılım sağlayamıyorum.

Geri