Scudo Sports

Ankara

Herkese merhaba,
Ben de Ankara'dan aranıza katılıyorum. Yıllar sonra yeni bir bisiklet almak için inşallah harekete geçeceğim ancak bisiklet seçiminde siz tecrübeli üyelerin önerisine ihtiyacım var.
Dikmen'in yokuşlarını Ankara'lı arkadaşlar bilirler. Ben bu mevkiide oturuyorum. Dolayısıyla çok hafif bir bisiklet almam gerekiyor. İşyeri-ev arası ve hafta sonları da gezi amaçlı kullanacağım. Ama gözümü karartıp gençlik dönemlerimdeki gibi günde 50-60 km'de yapabilirim.
Özellikle dik yokuş kullanımını göz önünde bulundurarak; sizce nasıl bir bisiklet seçmeliyim? Hafif olmalı evet. Bunun dışında ne gibi özellikler olmalı?
Direkt model önerisi de alabilirim.
Şimdiden değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.

Scudo
Herkese merhaba,
Ben de Ankara'dan aranıza katılıyorum. Yıllar sonra yeni bir bisiklet almak için inşallah harekete geçeceğim ancak bisiklet seçiminde siz tecrübeli üyelerin önerisine ihtiyacım var.
Dikmen'in yokuşlarını Ankara'lı arkadaşlar bilirler. Ben bu mevkiide oturuyorum. Dolayısıyla çok hafif bir bisiklet almam gerekiyor. İşyeri-ev arası ve hafta sonları da gezi amaçlı kullanacağım. Ama gözümü karartıp gençlik dönemlerimdeki gibi günde 50-60 km'de yapabilirim.
Özellikle dik yokuş kullanımını göz önünde bulundurarak; sizce nasıl bir bisiklet seçmeliyim? Hafif olmalı evet. Bunun dışında ne gibi özellikler olmalı?
Direkt model önerisi de alabilirim.
Şimdiden değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.
Hüseyin bey merhabalar
Ankara Dikmen de oturuyorum.Neredeyse her gün tırmanıyorum.Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışayım.
Bulunduğunuz konum itibari ile bol yokuşlu olduğundan dolayı dizlere yük fazla biniyor.Ayrıca çok hafif bisiklet almanıza gerek yok.Bisiklet hafifledikçe fiyat yukarı doğru artacaktır.Zamanla kendi vücudunuz dan vereceğiniz kilolar sizi daha rahat hale getirecektir.Bu sebeple Aynakol tercihi 50-34 Arka dişli (ruble) 11-30 yada 11-32 seçilmesi sizi oldukça rahatlatacaktır.
Zamanla 50-60 km le çıkarsınız yeter ki acele etmeyin.
Bisiklet tercih konusunda Sokullu Mehmet Paşa Caddesi girişinde Ankabike mevcut.Özkan bey size fiyat ve bisiklet seçmeniz konusunda yardımcı olacaktır.Gitmenizi tavsiye ederim en azından çayını içmiş olursunuz.
Cihan'ın tavsiyesi üzerine geldim derseniz elinden geleni yapar.

Hüseyin bey merhabalar
Ankara Dikmen de oturuyorum.Neredeyse her gün tırmanıyorum.Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışayım.
Bulunduğunuz konum itibari ile bol yokuşlu olduğundan dolayı dizlere yük fazla biniyor.Ayrıca çok hafif bisiklet almanıza gerek yok.Bisiklet hafifledikçe fiyat yukarı doğru artacaktır.Zamanla kendi vücudunuz dan vereceğiniz kilolar sizi daha rahat hale getirecektir.Bu sebeple Aynakol tercihi 50-34 Arka dişli (ruble) 11-30 yada 11-32 seçilmesi sizi oldukça rahatlatacaktır.
Zamanla 50-60 km le çıkarsınız yeter ki acele etmeyin.
Bisiklet tercih konusunda Sokullu Mehmet Paşa Caddesi girişinde Ankabike mevcut.Özkan bey size fiyat ve bisiklet seçmeniz konusunda yardımcı olacaktır.Gitmenizi tavsiye ederim en azından çayını içmiş olursunuz.
Cihan'ın tavsiyesi üzerine geldim derseniz elinden geleni yapar.

Cihan Bey Merhaba,
Öncelikle yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Kilo verme konusunda haklısınız, ilk etapta vücut kitle endeksini yakalamak gerekli. Onu elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum. Ankabike'a da en kısa zamanda uğrayıp sizden bahsedeceğim.
Son iki gündür, gerek forumda gerek diğer sosyal mecralarda araştırma yaparken aklıma farklı bir şey geldi. Bunu da burada paylaşmak istiyorum.
1998 yılında ilk bisikletimi almıştı babam ve o benim aslında son bisikletimdi. 21 vitesti. Çatı katında durduğu aklıma geldi ve hemen göz atmaya gittim. Bazı yerleri paslanmıştı ama youtube'da çok güzel bisiklet restorasyon videoları gördüm ve çok imrendim. Elim bu tarz işlere de yatkın aslında... Boyama, temizlik ürünleri ve montaj araç-gereçlerinin hemen hemen hepsi köy evimizde mevcut.
Ek olarak, çocukluk zamanlarımdan hatırlıyorum ki benim bisikletim birçok arkadaşımın bisikletine göre daha hafifti ve özellikle 1. vitesi çok rahattı. (Özellikle dik yokuşlarda) Ağırlığını bir kantar ile ölçeceğim ama sanki bana 13-14 kg civarında geldi :)
Bir anda eski anılara gittim... Ne çok düşmüştüm bu bisikletle :)

Sorumu şu şekilde güncelleme gereği hissettim.
Sizce bu bisikleti yeniden hayata döndürmek mi yoksa yeni bir bisiklet mi satın almak mantıklı ?

Dosyalar

• WhatsApp Image 2020-05-02 at 16.30.40 (6).jpeg
    WhatsApp Image 2020-05-02 at 16.30.40 (6).jpeg
    89,1 KB · Okunma: 65
  • WhatsApp Image 2020-05-02 at 16.30.40 (4).jpeg
    WhatsApp Image 2020-05-02 at 16.30.40 (4).jpeg
    87,1 KB · Okunma: 66
  • WhatsApp Image 2020-05-02 at 16.30.40 (5).jpeg
    WhatsApp Image 2020-05-02 at 16.30.40 (5).jpeg
    110,2 KB · Okunma: 59
  • WhatsApp Image 2020-05-02 at 16.30.40.jpeg
    WhatsApp Image 2020-05-02 at 16.30.40.jpeg
    79,2 KB · Okunma: 49
  • WhatsApp Image 2020-05-02 at 16.30.40 (3).jpeg
    WhatsApp Image 2020-05-02 at 16.30.40 (3).jpeg
    64,2 KB · Okunma: 44
  • WhatsApp Image 2020-05-02 at 16.30.40 (2).jpeg
    WhatsApp Image 2020-05-02 at 16.30.40 (2).jpeg
    61,9 KB · Okunma: 47
  • WhatsApp Image 2020-05-02 at 16.30.40 (1).jpeg
    WhatsApp Image 2020-05-02 at 16.30.40 (1).jpeg
    49,3 KB · Okunma: 43
  • Beğen
Tepkiler: CeCeKa
Cihan Bey Merhaba,
Öncelikle yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Kilo verme konusunda haklısınız, ilk etapta vücut kitle endeksini yakalamak gerekli. Onu elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum. Ankabike'a da en kısa zamanda uğrayıp sizden bahsedeceğim.
Son iki gündür, gerek forumda gerek diğer sosyal mecralarda araştırma yaparken aklıma farklı bir şey geldi. Bunu da burada paylaşmak istiyorum.
1998 yılında ilk bisikletimi almıştı babam ve o benim aslında son bisikletimdi. 21 vitesti. Çatı katında durduğu aklıma geldi ve hemen göz atmaya gittim. Bazı yerleri paslanmıştı ama youtube'da çok güzel bisiklet restorasyon videoları gördüm ve çok imrendim. Elim bu tarz işlere de yatkın aslında... Boyama, temizlik ürünleri ve montaj araç-gereçlerinin hemen hemen hepsi köy evimizde mevcut.
Ek olarak, çocukluk zamanlarımdan hatırlıyorum ki benim bisikletim birçok arkadaşımın bisikletine göre daha hafifti ve özellikle 1. vitesi çok rahattı. (Özellikle dik yokuşlarda) Ağırlığını bir kantar ile ölçeceğim ama sanki bana 13-14 kg civarında geldi :)

Sizce bu bisikleti yeniden hayata döndürmek mi yoksa yeni bir bisiklet mi satın almak mantıklı ?

Restorasyon işi ilk etapta kulağa ve göze hoş geliyor. İşin içine girince renk değişiyor. MEvcut bisikletinize @CeCeKa nın dediği yerde bir bakım yaptırıp bir çift de şehir içi kullanıma uygun lastik alarak deneme yapabilirsiniz hatta bu şekilde kullanabiliyorsanız ne ala. Daha ileriye gidip restore etmek sizin için ekstra masraf olup yeni bir bisiklete geçecek olursanız bütçenizden kesinti olacaktır.

@uslsy 'e katılıyorum.Bisikletin kadrosu filan iyi gözüküyor. Bir bakım yaptırıp 2 yeni lastik alıp, çok para harcamadan minimum şekilde yürür hale getirip bence bir deneyin. Sonrasında kullanımınıza göre ya bunu geliştirirsiniz veya yeni bir bisiklet alırsınız. Bu sürede de nasıl bir bisiklet istiyorsunuz karar verirsiniz, katlanır mı, yol mu, şehir mi, gravel mi vs...

Cihan Bey Merhaba,

Buna bakım yaptırırsanız şöyle bi attınız olacak ne alacağınıza karar verirken altınızda kondisyonu kazanmanız için bir bisiklet olur araştırma sürenizi uzun vadeye yayarsınız

Herkese merhabalar dostlar,
Uzun araştırmalarım ve internet üzerinden topladığım bilgilerle kendime btwin triban 520 yol bisikleti alarak 8-10 sene gibi bir süre sonrasında tekrardan bisiklete başlamış bulunuyorum. Bu süreçte forum üzerindeki güncel konular ve eski tarihli paylaşımların çok faydasını gördüm diyebilirim.Ankara Eryamanda ikamet ediyorum,yakın lokasyondaki arkadaşlarla irtibat kurarak aktivite ayarlayabiliriz. Yeni başlangıç seviyesinde olduğum için yazdıgınız her bilgiseli takip etmeye çalıştıgımı bilin,önerilerinizi dikkatle dinliyorum :) selamlar

• Beğen
Tepkiler: Metal06
Herkese merhabalar dostlar,
Uzun araştırmalarım ve internet üzerinden topladığım bilgilerle kendime btwin triban 520 yol bisikleti alarak 8-10 sene gibi bir süre sonrasında tekrardan bisiklete başlamış bulunuyorum. Bu süreçte forum üzerindeki güncel konular ve eski tarihli paylaşımların çok faydasını gördüm diyebilirim.Ankara Eryamanda ikamet ediyorum,yakın lokasyondaki arkadaşlarla irtibat kurarak aktivite ayarlayabiliriz. Yeni başlangıç seviyesinde olduğum için yazdıgınız her bilgiseli takip etmeye çalıştıgımı bilin,önerilerinizi dikkatle dinliyorum :) selamlar
WhatsAp grubumuz var sık sık toplanıp turluyoruz Ankara grubu olarak

• Beğen
Tepkiler: Kaanfey
WhatsAp grubumuz var sık sık toplanıp turluyoruz Ankara grubu olarak
Katılımcıların belli bir semt lokasyonu var mı yoksa her semtten arkadaşlar katılabiliyor mu nasıl yapıyosunuz

Katılımcıların belli bir semt lokasyonu var mı yoksa her semtten arkadaşlar katılabiliyor mu nasıl yapıyosunuz

Ben de eryamanda ikamet ediyorum ama grup sürüşleri için belli bir başlangıç noktasında buluşup hareket ediyoruz. İkameti rota üzerinde olanlar rotanın o noktasında katılabiliyor. Çankaya keçiören yenimahalle etimesgut her lokasyon var hocam. Lokasyonun bir önemi yok şu illeti başımızdan atarsak hayırlısıyla o işler kolay;)

@Dr.esrayalcin kazasız sürüşler...hayırlı olsun..
matarayı hemen alın bence susuz kalırsanız yorulursunuz....

Ben de eryamanda ikamet ediyorum ama grup sürüşleri için belli bir başlangıç noktasında buluşup hareket ediyoruz. İkameti rota üzerinde olanlar rotanın o noktasında katılabiliyor. Çankaya keçiören yenimahalle etimesgut her lokasyon var hocam. Lokasyonun bir önemi yok şu illeti başımızdan atarsak hayırlısıyla o işler kolay;)
Açıklamayı Gökhan abi yapmış🙂

• Beğen
Çok iyi o zaman bende grup sürüşlerine dahil olmak isterim önce kondisyonumu hazırlamalıyım ama uzun süredir bisiklete binmiyorum çünkü,eryamanda denk geliriz zaten muhakkak desenize hocam :)

Çok iyi o zaman bende grup sürüşlerine dahil olmak isterim önce kondisyonumu hazırlamalıyım ama uzun süredir bisiklete binmiyorum çünkü,eryamanda denk geliriz zaten muhakkak desenize hocam :)

Yeni çakırlar bulvarında biniyorsanız denk gelebiliriz :) Her zaman bekleriz grup sürüşleri için :harika: whatsapp grumuza katılabilirsiniz

• Beğen
Cihan Bey Merhaba,

Selamlar dediğiniz gibi zamanla vücut kitle endeksi yakalandığı zaman sizin için çok daha kolay olacaktır.
Özkan bey iyidirler selamlarımı iletin lütfen.
Şahsi fikrimi söylemem gerekirse ve aynı durumda ben olsaydım yeni bisiklet almaya da bütçem el veriyorsa elimdeki bisiklet ile zaman kaybetmezdim.
Uzun zaman geçmiş aradan kadronuzun ufak gelme ihtimali mevcut ekstra masraf yapıp bütçeden kısmayın derim.Durum yerindeyse boyunuza uygun bisiklet size çok daha keyif verecektir.

• Beğen
Tepkiler: uslsy ve burcinhan
bisiklit açısından en kötü illerden biri ne cografyası güzel ne bisiklet yolları mevcut 10 yıldan beri ankaradayım millet bayılıyor ama bir türlü alışamadım sana ankara

Hataylıyım 3 yıl olacak burdayım bence Ankara bisiklet içinde yaşamak içinde güzel özellikle rampaları bana ilham veriyor 🙂

• Beğen
Tepkiler: Halo
@Halo 13 sene yaşadım, ne motosiklet ne de bisiklet için uygun ankara, yollarda nadiren motor görünürdü. şimdi durum nedir bilm.

• Beğen
Tepkiler: Halo
@Halo 13 sene yaşadım, ne motosiklet ne de bisiklet için uygun ankara, yollarda nadiren motor görünürdü. şimdi durum nedir bilm.

Bende birkaç defa gittim ve arkadaşın dediği gibi gittiğim yerde müthiş rampalar vardı. Çok uzun olmasa da o kısa mesafede bile bisikleti yukarıdan sal aşağıya, finalde en az 100'ü görür ibre :)

Geri