Selamlar,
Eryaman'dayım bende. Vardiyalı çalıştığım için fırsat buldukça eşimle eymir'e gidiyorum. Diğer kalan zamanlarımda Eryaman'dan başlayıp Akköprü etrafından İstanbul yolunu kullanarak geri dönüyorum. Sayımız 2-3 olduğu vakit bu rota farklı yerlere de uzuyor, yenikent/ayaş taraflarında da soluğu alabiliyoruz.
Elvankentteyim bende. 2 hafta sonra yeni bir yol bisikleti ile aranıza katılacağım. Yaz boyu Ankarada olacağım üniversitede dersler başlayana kadar. Sonraki durağım Samsun malum öğrenciyiz
@korayg Merhaba ben her yerde sürüyorum. Dediğiniz yerlerde de sürdüm. Biraz dikkat ederek hemen hemen her yerde bisiklete binilebilir diye düşünüyorum. 2 haftadır falan Ankara'da bisiklet kullanıyorum ve Eymir tarafına Bahçelievlerden Dikmen, Birlik Mah, Turan Güneş ve TRT yanından gittim. Buralara kadar gayet rahat sürdüm trafik açısından herhangi bir sıkıntı yok ama ışıklara dikkat edip uymak lazım. Yüzdesi yüksek eğimler var. %8-12 arası ve bu rampaları çıkmak için ciddi bir efor sarfetmeniz gerekiyor ya da bol bol durarak çıkmanız gerekiyor. Ama güzel antreman oluyor. Spd pedal ( kilitli pedal) varsa dik rampada durmak tehlikeli çünkü geri bindiğinizde takmak harbiden zor oluyor. Eskişehir yolunda da rahat kullanılıyor. Armada cepa falan o taraflarda çok sık bağlantı yolları var o bağlantı hatlarına dikkat etmek lazım. O yoldan Temelli Polatlı falan yapılabilir ya da oralara varmadan da U dönüşler var oralardan tekrar geldiğiniz yöne dönülebilir. Yine yer yer güzel eğimler ve tabi inişler var. Yolda bol bol petrol ist. var su takviyesi ve tuvalet iht. için. Konya yolu üzerinden İncek tarafına gidilebilir. Yine antreman için güzel eğimler var. Eskişehir yolundan devam ederek Bağlıca tarafına dönerek Etimesgut'a bağlayıp ordan tekrar Odtü tarafına Anadolu bulv.. üzerinden gelinebilir. Bir de geçen gün Keçiören Aktepe tarafına Tandoğan -Aski üzerinden gittim yine rahat bir yoldu.
Bazen rota belirlemek güzel oluyor bazen de bir de şurdan gidelim bakalım diyerek keşfetmek de güzel oluyor.
@haftasonukafası teşekkürler. Bende o şekilde düşünüyorum. Gaziosmanpaşa dan Atatürk Bulvarı üzerinden Eskişehir yoluna çıkıp, oradan kondüsyonumuz elverdikçe ilerleyip dönmek. Bu mesafeyi arttırdıkça durumumuzda iyileşmeyide görmek güzel olur.
Hatta bisikleti Ulus tan alacağım, oradan alıp direk Gaziosmanpaşa ya süreyim diyorum ama arada eğim, yokuş bol. Şehir bisikleti kullanmadım. Katlanır ve MTB denedim, bunlarda yokuşlarda zorlandığımı biliyorum.
Kızılay dan dönüşte eğimli duruyor, buraları deneyeceğim.
Bu arada Nene Hatun cd sini tırmanabilecek bisikletçi var mıdır burada onu bilmiyorum , çok sağlam bir hedef, isteyen denesin. Aspava larda dürümü, tatlıyı yedikten sonra oradan Cumhurbaşkanlığına ulaşmaya çalışsın
@uslsy bisikleti arabayla götürdüğünüzü söylemiştiniz. Taşıyıcı mı kullanıyorsunuz ? Eymir de birisi taşıyıcı ile getirmiş, arabanın kaporta eğilmişti, ya iyi takamamış yada modelden öyle. Bunlarda da dikkat etmemiz gerek anlaşılan. Her taşıyıcıyı almamak lazım
Merhabalar siteye üye oldum ara sıra bakıyordum. Bir hevesle amatör olarak bugün bende eşimle birlikte iki tane bisiklet alarak aranıza katılmak için ilk adımı atmış oldum.sizlerle tanışmak turlarınıza eşlik etmek isterim.Aldığım bisikletler ümit magnetic şehir bisikleti olanlardan.Bende Mamakta oturuyorum.coğrafya öğretmeniyim.Görüşmek dileğiyle.