Scudo Sports

Ankara

Beyler ben suan ankarada degilim fakat burak karadağ organize ediyor bazi turlari konuya bakar. Bol pedallar

• Beğen
Tepkiler: camoko06
Scudo
@oalmali Aleyküm selam bende yeni başladım bisiklet sporuna Eryaman da oturuyorum bir yerlerde buluşmak dileğiyle

Gördüm ve selâmınızı alayım dedim: Aleyküm Selâm, hoşgeldiniz :)

@alifurkan390
İmzanı gördüm : "İslâm sadece bir din değil, bilimin ve hayatın da üzerinde bulunan bir gerçekliktir."

Cidden böyle.Mesela Güneş hacim olarak dünyadan ne kadar büyüktür?Bir rakam canlandı mı kafanda şu anda?Mesela Güneş, içerisine kaç tane Dünya sığdırabilir?Yanıt şok edici:1.000.000 dünya:)

Mesela biz Samanyolu Galaksisi' nde yaşıyoruz ve bize en yakın galaksi Andromeda Galaksisi.Bir ışık yılı uzaklık, ışığın bir yıl boyunca kat ettiği mesafe demektir ve bunun rakamsal verisi 960.000 km' dir.Bu, ışığın bir sene boyunca uzayda kat ettiği mesafenin km cinsinden değeridir.(960.000 km)

Bize en yakın galaksi olan Andromeda Galaksisi' nin bize olan uzaklığı tam 20.000.000 ışık yılıdır yani 20.000.000 X 960.000 = ? (Bu, bize en yakın galaksinin km bazında uzaklığı)

Evrende milyarlarca galaksi olduğunu da bildiğimize göre sayılar bazen yetersiz kalabiliyor.Bilim bazen yetersiz kalabiliyor bazı şeyleri açıklayabilmek için;)

Allah' a şükürler olsun

@tugrulboraerkil
Bu söz bir düstur sayılabilir. Çünkü bahsettiğimiz din, yani İslam olarak bahsettiğimiz bu din bütün şu gördüklerimizin yanında görmediklerimizi kısaca her şeyi yaratan Allah'ın bize 'bizi niçin yarattığı' konusunda gönderdiği bir hakikat. Bilim ise sadece tüm bu yaratılanları araştıran bir çalışma alanı. Düşünsenize, bilimi oluşturan şu bütün varlık âleminin-evrenin yaratıcısından ve sahibinden bahsediyoruz. Burada başka bir şeyin sözü bile olmaz :)
NOT: Şimdi burada bir tartışma ortamı oluşmasını istemiyorum. Tartışmak isteyenlerin başka yerlere gitmelerini rica ediyorum. Teşekkürler...

• Beğen
Tepkiler: M.A.Y. ve oalmali
@alifurkan390
Amacım tartışmak değildi ki zaten.Bu sonsuzluğun, bilimsel verilerle açıklanılmaya çalışılması hoşuma gittiği için yazdım.

Elbette paşam, istenmediğimiz yerde durmayız zaten.Hayırlı akşamların olsun

• Beğen
Tepkiler: münferit vagon
@tugrulboraerkil
Hop hop hop; size değildi bu @tugrulboraerkil . Bilirsiniz bir takım kitle var, dini konulara girince müdahil oluyorlar. Sözüm onlara. Çok özür dilerim böyle bir yanlış anlaşılmaya sebep olduğum için...

Aleyküm selam hocam, ben de yeni üyeyim :) Konu açamadım.

• Beğen
Tepkiler: oalmali
yarın Çankırı'dan Ankara'ya gideceğim ve adam arıyorum varsa beklerim

Geri