Scudo Sports

Ankara

Beyler rampa cikmicaksak yarin bende varim bi aksilik cikmazsa :D bugun iflahim kesildi yav bakimdan getirirken bisikleti :D

Scudo
Bir araya geldik, çayımızı içtik sohbetimizi ettik. Buradan yol bisikletine tur bagajı taktırmış @Alperen Haner arkadaşıma ve çift amosörlüsüyle bize eşlik eden @sezerh kardeşime teşekkür ediyorum. Daha nice turlara umarım :))

@Alperen Haner Kalabalık olsak daha eğlenceli olabilirdi. Belki bir başka zaman Çiftlik kavşağında buluşup beraber Kuğuluya uzayabiliriz. Güzel olur.

@m.burak karadağ arka amortisoru sonuna kadar sıkmaya karar verdim :D cift amortisorlunun en buyuk zevki rampa inerken bence :D cikarken at bisikleti kenara yuruyerek cik diyo insan :D

• Beğen
Tepkiler: M.Burak KARADAĞ
Slm arkadaşlar Sabahları bisikletimle Dikmen Kızılay oradan da Demetevlere geçiyorum zamanınız uyarsa pedallayabiliriz Sabah 7.45 en geç 8

• Beğen
Tepkiler: hogutmen
merhabalar,

foruma yeni üye oldum, açmak istediğim konuyu açan birisi varmış :)

ben de bisiklet sürmeyi bilmiyorum, öğrenmek istiyorum.
öğrenip yaklaşık 3 ay sonra işe gidip gelecek kıvama gelmek istiyorum. bunun için bazı temel sorularım var.

-gidip gelmeyi (şimdilik) planladığım rota 4,5 km kadar. yaklaşık olarak yarısı rampa. merak ettiğim acemi ve trafik tecrübesi olmayan biri olarak ilk zamanlarda bu mesafeyi ne kadarda sürerim? bu arada mevki ankara - eryaman. gitmek istediğim yer de eryaman içinde. yoğun trafik olmuyor, epey sapa diyebilirim. yine de işte arabaların olduğu yola çıkmak biraz ürkütüyor beni :)

-bisikleti temel olarak işe gidip gelme amacıyla kullanmak istiyorum. karda kışta da (çok zorlu koşullar olmazsa) devam etmek isterim. bunun için en uygun fiyat/kalite oranına sahip bisiklet markası-modeli seçimi ne olur? elbette güvenliğe önem veriyorum. güvenlik aksesuarları, bir de işe giderken ihtiyacım olan ufak tefek şeyleri koyabileceğim bir aparat da dahil etmek istiyorum.

-yaklaşık 3-4 dakikalık araba mesafesi boyunca hiç ev veya bina olmayan bir yer var yolumun üzerinde. kış mevsiminde bu yoldan karanlıkta geçeceğim. biraz tedirgin ediyor bu beni. mesela o nokta olmasa işe yürüyerek 1 saatte gidip gelmeyi göze alırdım :) trafikte bisikletçi çok taciz edilir mi? tecrübelerinizi merak ediyorum. bahsettiğim 4,5 km'lik yolun bir de 5,8 km'lik bir alternatifi var. orada trafik oluyor mesela.

yorumlarınız ve yanıtlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

sağlıkla kalın.

@Odette İlk önce benim tavsiyem tanıdık ettikten bir bisiklet bulup trafikten uzak bir yerde yardım edecek bir arkadaşınız varsa veya tek başınıza düşe kalka bisiklet sürmeyi öğrenmek. Öğrendikten sonra evinizin ettrafında ufak ufak turlamak. Biraz biraz trafiğe karışmayı öğrenmek. Daha sonrasında bir bisiklet bakmak en mantıklısı olur bana kalırsa. O yüzden şimdilik "bence" bisiklet düşünmeyi ikinci plana bırakabilirsiniz. Belki bisiklet sürmeyi sevmez soğur veya öğrenemezsiniz. Boş yere bisiklet almış olursunuz. Bir yerden bir bisiklet bulmak en mantıklısı öğrenene kadar.

Dİğer sorularınız içinde, rota çok sıkıntı değil trafikte yavaş yavaş süre süre öğrenirsiniz. Sapa yerler sizi çok ürkütmesin ışıklandırmayla başarılı ışıklarla bunun üstesinden gelirsiniz. Trafikte -bende Ankara da yaşayan biri olarak- 5 senedir çok aktif şekilde ANkara trafiğinin içindeyim kasıtlı olarak taciz 4-5 defa maks. yaşadım. Ama görülmek çok önemli döerken sağa ya da sola yanaşırken sizi görmeden hamle yapan çok insan oluyor. YOkuşlara da süre süre, yokuş çıka çıka alışırsınız hocam :) Çok dert etmeyin :)

merhaba burak bey, yanıtınız için teşekkürler :) gayet mantıklı, önce bir iki gün bisiklet kiralayıp biriyle çalışmak daha makul olabilir. bisikletçiler kiralıyorlardır herhalde, konuşmalı. etrafımda pek bisiklet bilen tanıdığım yok, buralarda çevrem yok daha doğrusu. çocukları görüyorum apartmanda, bir onlar var :) biri yanımda dursun kendi kendime bir şekil öğrenirim herhalde. buralarda yollar bisiklet sürmeye o kadar elverişli ki, ne zamandır öğrenmeyi erteliyorum bakalım bu sefer artık :)

• Beğen
Tepkiler: M.Burak KARADAĞ
Ben de aynı şekilde arkadaşlar uzun süredir bi hobi arayışı içindeydim. Bunu bisiklet ile yapmaya karar verdim. Bisikletimi hollanda dan ikinci el aldım ama daha getiremedim. En kısa sürede getirip gülveren plevne caddesinden dikmende bulunan işyerime gidip gelmeyi düşünüyorum.

Mogan golune gıtmeyı planlıyorz gelmek ısteyen arkdaslar katılabılır (yolculuk ıcın antreman )

Arkadaşlar gruba yeni katıldım Eryaman 3. Etapta oturuyorum.En büyük sıkıntı bisiklet yok :) salcano ng 650 ile yada bütçeyi dahada zorlayabilirsem ng 350 ile başlamayı düşünüyorum

Konu guncel ise bende eryaman devlet mahallesindenim, bir buluşma tur yapalım isterseniz ?

Arkadaşlar perşembe, pazar günleri turlarımız oluyor bekleriz; (link)

Ben de yeni üye oldum gruba. Bu da ilk iletim, herkese merhaba.
Ben de 1. Etap'tayım...
Uzun yıllardan sonra yeniden başladım gibi. Gibi diyorum çünkü evde kondisyon bisikleti ile antrenman yapıyorum. Halihazırda şehir.bisikletim var. Toplamda 50-60 km ancak yapmışımdır, o da 4 yılda!
Bir yandan da yol Bisikleti araştırması yapıyorum.
Ancak öncesinde öğrenmem gereken çok şey var.
Herkese selamlar, sevgiler...

• Beğen
Tepkiler: sinemaperdesi
Arkadaşlar bisiklet aldım.Geziler olursa uzun mesafe olmamak kaydıyla gelirim bisiklette yeniyim

Dosyalar

• 20150813_173448.jpg
    20150813_173448.jpg
    107 KB · Okunma: 21
  • Beğen
Tepkiler: sinemaperdesi
Geri