Scudo Sports

Ankara

@pelinaksoy

Zaten Belediyeden farklı bir şey beklemek haksızlık olur. Bisiklet yolu yapsalar bu işte bir yanlışlık var diye düşünürdüm.:mad:

Scudo
Merhaba Ankara'lı dostlar XL büyüklüğünde 28 jant eli yüzü düzgün bir şehir bisikleti arıyorum sağda solda bisiklet satan yada satmayı düşünen arkadaşlar ile görüşmek isterim saygılarımla..

@berkay ulubay

Alıştıktan sonra 18km artık sizin için kısa bir tur olarak kalacaktır.O zaman daha uzun turları arayacaksınız.:in:

• Beğen
Tepkiler: berkay ulubay
çok haklısınız ufuk bey :) fakat önce diz sakatlığımı atlatmam lazım :( sakatlığımdan dolayı hem bisikletten uzağım hem yaptığım işten :( boşlukta gibiyim adeta :)

bu başlık vasıtasıyla, bi acemi bisikletçi olarak, ankara'daki acemi bisikletçilere bi'kaç tavsiye vermek istedim sadece :)

eymir güzel bir antrenman yeri :) hem çok dik iniş çıkışları yok hem de bir tur 11 km... bu arada bu çıkışlar dik olmadığı için, alışma evresinde dizleri zorlamayan ama vucudu yavaş yavaş alıştıran cinsten... ayrıca, yüksek kadans antrenmanları için de bire bir bu sayede...

isterseniz göle yakın olmayan yolları kullanarak hem km'yi hem iniş çıkışları arttırabilirsiniz...

ha daha ileri seviyelerde, ciddi dik yokuşlara da kendinizi vurarak odtu ormanlarının ve arazisinin daha çok keyfini çıkarabilirsiniz...

eymir'i herkese şiddetle tavsiye ederim :) sonra gelsiiiinnn uzun turlar ;)

• Beğen
Tepkiler: ufuk şen
@Candan Cığız

bu dediğiniz arabayla gidenler için sanırım benim için problem yok biz trt yokuşunda yarışıyoruz ama kondisyonu bizim seviyemizde olmayan arkadaşlarımız o yokuşta gercekden cok zorlanıyor bir coğu eline alıp cıkıyor ben her salı izinli olduğumda arazi inişi(duruma göre zorlu ve karışık yollar veya direk iniş ) cıkışdada ya trt yokuşu yada araziden cıkıyorum keyifli oluyor gelmek isteyen haber verebilir ama kondisyonuna güvenmeyen inmesin cıkarken bisikletten soğuyan arkadaşlarımız oldu

o sizin dediğiniz trt yokuşu, benim özelikle altını çizdiğim "daha ileri seviyelerde" olanlar için olan yokuşun paraleli işte :)... ama ben yolda binmem, bi kere birine yetişmek için kullandım o yolu (trt yokuşu), ben motorlularla aynı yolu paylaşmaktan hazzetmiyorum... kendi tercihim :)...

benim kastetiğim yokuşlar oramanın içinde olanlar... araçların giremediği yollar... karışık dedikleriniz :)

dediğiniz doğru, arabaya ya da otobüse ya da dolmuşa bisiklet atabilenler için biçilmiş kaftan... ciddi ciddi azmetmiş kişiler, sabahın erken saatinde, bisikletlerini or-an dolmuş veya otobüslerine kabul ettirebilirler bence... o yokuşu elinde bisiklet çıkan az kişi de görmedim, ben de onlardan biriydim... ha o yokuşu çıkıyorum, bisikletimi elde taşıyorum diye bisiklete veda eden varsa... etsin zaten... fdğal seleksiyon gibi bi şey bu :)

sonra alışıyo işte insan...

• Beğen
Tepkiler: Alkan Koç
İlk denememde bende elde cıkarmıstım bisikleti fakat sonraki denemelerimde durmadan cıkmayı basardım. Hatta cogu zaman oturmadan cıkabiliyorum. Gercekten Eymir gölü ve çevresi her seviye antreman için biçilmiş kaftan.
Artık; Trt yokuşu = 1 adet Albeni benim için :)

• Beğen
Tepkiler: CandanC
@Candan Cığız

Trt yokuşunun aslında 3 farklı kulvarı vardır, 2 tanesi asvalt yol eymirin dışından, biri toprak sizin söylediğiniz eymirin içinden çıkılanı.Başka varmı bilmiyorum ama üçünden de çıktım, gerçekten belli bir seviyeye geldikten sonra herkesin zorlaması gereken parkurlardan birtanesi.

Tura gidecek arkadaşların aşağıdaki makaleyi okumalarında fayda var.

Gurup içinde bisiklet sürüş teknikleri

(link)

• Beğen
Tepkiler: CandanC
Merhaba arkadaşlar ben Ankaradan Mustafa.Öğretmenim ve bisiklet tutkum yıllar sonra yeniden canlandı. Güzel bir kış geçirip bisikletimin bakımını ve eksiklerini gidererek yaza nasipse arabadan inip bisiklete geçmeyi düşünüyorum.:) Herkese iyi forumlar.

• Beğen
Tepkiler: Kamil BULUT
@mustafa çubukçu

Merhabalar Hocam,
En iyisini yapıyorsunuz hocam :)
Hoşgeldiniz foruma..

Hocam bisiklete binme konusunda almış olduğunuz karar doğru. Ama eksik bir yan var. Bende aynı duygu içerisindeydim ve bisiklete binen bir arkadaşım o kadar bekleme demişti. Şimdi bende size aynısını söylüyorum. En azından haftasonları da 1-2 ay binebilirsiniz.

bugün ankamall e gittim bisiklet parkı yerli yerinde duruyor, optimumdada var bisiklet parkı üstelik optimumda başında güvenlik bile duruyor. onun dışında eryamanda hemen hemen her sitede bisiklet parkı var (en azndan benim otrduğum yer ve çevresi) kızılay için bişey diyemem :D olsa bile kolay çalarlar ordan :D ancak beğendiğin otoparkına girip orda uygun bi direk bulunabilir diye düşünüyorum

Geri