Scudo Sports

Ankara

Çok mutlu oldum. Umarım bu istek gerçekleşir ve başta kendim olmak üzere özellikle Ümitköy-Çayyolu tarafındaki bisikletçiler yola çıktıklarında daha rahat ve güvenle pedallar :)

Scudo
grubunuzu tebrik ederim, harika bir işe imza atmışsınız. umarım i. melih gökçek de bisikletin ulaşım aracı olarak önemini farkeder, bu yola uygun bir düzenleme yaptırır.

bu arada haberi yazan gazeteciyi de tebrik ediyorum, gayet özenli bir iş çıkarmış.

Umarım bu uygulamayı ciddiye alıp yaparlar ve istanbul yolu ayaş yolu gibi yerlere de bu uygulamayı yaparlar. Ama ANKARA şoförleri sağ olsun her yeri istila ettiler buraları da istila etmezler. Gruptaki bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz.

O şeridlerin arasındada mangal yakıp rakı şarap içerler bence ... Umarım sesiniz-miz duyulur..

@sonEr´´

Ankara'da yol kenarında genelde içilmez Soner ama 4 delikanlı arabadan iner ankara havası oynar bu gayet normal bir görüntüdür :) gençliğimizde oynamışlığımızda var yol kenarlarında :).
Konunun özüne de dönersek Ankaralıyım ama meslekten ötürü daha bir 9 yıl daha özlemini çektiğim memleketimde yaşayamıyacağım.çalışmalarınızı çok taktir ettim umarım istenilen sonuçlar alınır.Eğer buradan yapabileceğimiz bir destek olursa(benim aklıma ilk gelen yapılacak bir tura o güzergah Eskişehir yolu olduğu için ben buradan gelebilirim :) ) paylaşırsanız elimizden gelenleride yapmaya hazırız.

mehmet fatih arkadaşın yazdığı gibi yapıyorum ben de...hem güvenliğe hem de trafik kurallarına en uygunu böyle sürmek. bisikletin sol şeritten gitmesi trafik kurallarına aykırıdır. trafik kanununa göre varsa bisiklet yolundan yoksa yolun en sağından gitmesi gerekiyor bisiikletlerin. sağda duran ya da duraklayan bir araç varsa tabiki onun sağından değil, solundan geçmek gerekir. bunu da kontorllü yapmak, durakta yolcu indirip bindiren otobüs dolmuşsa, çıkmaya başlayacağını ya da duraktaki yolcuları kapmak isteyen başka bir otobüs minibüsün duranın önüne geçmeye çalışacağını hesap ederek, hem arkayı kontrol edip hem de el ile sinyal vererek geçmek lazım. geçtikten sonra da biraz hızlı pedallayıp, yolun ortasında fazla kalmadan yine kontrol ederek hemen en sağa geçmelidir. sağınızdan ve solunuzdan araba geçebilir vaziyette sürdüğünüz sürece, güvende olmadığınızı hatırlatmak isterim. bu pozisyondayken (yolun ortası ve sol şerit) özellikle geniş yollarda çevreye dikkat ya da cesaret güvenliğiniz için size yetmeyecektir...

• Beğen
Tepkiler: Barış Dizer
Aynen arkadaşların dediği gibi sol tarafı kullanmak en doğrusu HÜSEYİN DOĞAN arkadaşımızın da dedi gibi özelliklede 3. madde de söylediği gibi 3-)Çevrene dikkat ettireceksin ve dikkatli davrandıracaksın (bisikletinle her daim cevreye saygılı olursan dikkatli olmak zorunda kalıyorlar). Varlığımızı hissettirmek gerekiyor bisikletinde bir ulaşım aracı olduğunu anımsatmak gerekiyor. Dikkatli bir şekilde ve seni görebilecekleri şekilde yanlarından geçtiğin sürece sorun olmuyor. Mesela benim başıma gelmişti dolmuş yolcu indirirken solundan geçip gidiyordum ve şoför beni gördüğü halde kalkış yapıp benimle yarışmaya bile kalakanı gördüm, bu tarz insanlar var maalesef hele birde ankara gibi bir yerde.

• Beğen
Bence önce tırsma olayını hallet kardeş. Ben de ilk zamanlar en sağdan gitmeme rağmen tedirgin oluyordum ve bu zamanla azaldı. Öyle ki bazı iş güzar şöförler, artık beni korkutmak için midir bilmiyorum sıfır geçtiği oluyor. Önce kızıyorum tabi...:boese157:

Sonra söyleniyorum: "ulan yoldaki bir şey nedeniyle hafif sola kırsaydım şimdi ne pok yiyecektik"

Tabi korku iyidir bea arkadaşlar. İnsan korku nedeniyle kendini korkuyor. Çok da burnu havalarda gitmeyip tedbirli olmalı. Ama tedirginlik gerçekten zamanla geçiyor. En azından şöyle düşünmeli, daha çok tedirgin olursan direksiyon hakimiyetin daha kötü olacaktır.

• Beğen
Çok yanlış bir karar olmuş emniyet şeridi olan yere ortak kullanım yeri olarak kullanılabilirdi diye düşünüyorum fakat bizim insanlarımız ve belediyelerimizde nerede o akıl bizim burada şehir içinden geçen ana yol kenarlarında ki emniyet şeritleri park alanı olarak kullanılıyor ve hiç bir poliste al arabanı buradan demiyor aa ama çarşı içinde park ettin mi trafik polisleri uyarıyor neyse daha fazla şeyler düşünüp canımı sıkmak istemiyorum zaten her gün yolla bisikletle çıktığımda canım yeterince sıkılıyor ama inadına özgürlük ve bisiklet diyenlerdenim ve gerçekten bisiklet hayattır...

ben calıştıgım için cıkamıyorum malesef daha erken:S bu arada köpekler beni görünce hep kaccıyo:d

Merhaba arkadaşlar
İsim çağrı.foruma üye olma sebebim bisikletlere olan ilgimin son zamanlarda artması ve aradan yıllar geçtikten sonra bisiklet almaya hazırlanmamdır.22 yaşındayım.Ankara'dan katılıyorum foruma.
Güzel ve eğtici bir forum.Etkinliklere bisikletimi aldıktan sonra katılmak isterim.
Keyifli forumlar...

• Beğen
Tepkiler: Deniz Ali
hoşgeldin aramıza kafana takılan bir şey olursa cekinmeden sor ankaradaki büyük bisikletcilerin bircoğunu tanırım yardımcıda olabilirim bisiklet alırken

• Beğen
Tepkiler: cagri aktas
Geri