Scudo Sports

Ankara

Scudo
@Görkem06

Biz dün yani Haziranın 8'inde Pedalsesi'nin düzenlediği Beypazarı turu için iki kişi sabah buluşarak Beypazarına pedallamaya başladık Beypazarında diğer ekiple buluşmak için... Ankara - Keçiören'den Ayaş 71 km Beypazarı ise 115 km...

Mesai durumumuz son ana kadar belli olmuyor maalesef, bu nedenle şimdiden kesin bi şey söyleyemem...:(Ama uçuşu erken bi saatte bitirirsek, kesinlikle gelirim!:)

Akşam vakti gözlerim bulanıklaşmaya başladığında kendimi tanıtmaya karar verdim. Etraf bulanık olunca biraz daha duygulu yazabilirim sanırım. Ortaokul bittiğinde olsa gerek babam sığamadığım 10 vitesli Raleigh çobuk bisikletinin yerine 18 vitesli bir bisiklet almıştı(Cem Bisiklet üretimi). Hatta Bianchi 60lira, benim bisiklet 40 liraydı o zamanlar.:)

Önceden memnundum. Fren teli koptuğunda kendi imkanlarımla taktım ama arka frenler iyi tutmuyordu. İdare ederken arka jant yalpalamaya başladı. Onu da önemsemedim. Hatta düzensiz aşınan fren pabuçlarının yerlerini değiştirerek fren pabucu masrafına da girmedim. Kadroda boya atan yerleri evdeki fazlalık yağlı boya ile rötuş yaptık.

En son asfaltta hız denemesinde çok yoruldum ama rampa inişte 50km hıza ulaşabildim. Pedal çevirmediğimde yavaşlıyordu. Sonradan bilyaların bittiğini farkettim ama iş işten geçti. Evin önünde zincir atıp jant tellerini kopardığında bisikletimin ömrünü tamamladığına inandım. Yeni bir bisiklet alma zamanı geldi sanırım.

Evet arkadaşım bisikletin ömrünü tamamlamış bariz bi şekilde ifade etmişsin :eek:
Sana şöyle saglam uzun yıllar kullanabilecegin bir bisiklet toplamak lazım :eek:
Bütcenizi ,boy ve kilo ölçülerinize göre bisiklet seçmenizde yardımcı olabilirizz.

@kırıkpedal

Ve ne mutlu size ki bisikletinizi son parçasına kadar kullanma zevkini yaşamıssınız... Umarım bu bundan sonrakiler için de böyle olur. :)

ankaranin yuksek kesimi sentepe mi yoksa yada karsi taraf dikmen?

Tanıştığıma memnun oldum. Boyum 185cm, kilom 65. Ne bulursam yerim ama ileride sağlık durumuna göre kilo alırsam bilemem.

@murty
Dikmen' e daha yakınım. Ailem bisikleti ulaşımda kullanmama karşı. Otomobil desem ondan da soğutmaya çalışıyorlar.

@kırıkpedal

Bisiklet de ölüyor da bu kadar mı güzel anlatılır ,teşekkürler.

dağlarda, tepelerde, yoquşlarda, akarsularda, engebeli arazide pedal atmak isteyenler ankara-mamak/kıbrıs köyü'ne gelsin. tam dağ bisikletçilerine göre.

• Beğen
Tepkiler: Lepetiteelif
Arkadaşlar bi pazar Keçiören Kalaba ´da ufak bi gezi yapalım...Yokuş çıkıp inelim ne dersiniz ?...

yedinci cadde tarafında ama bisikletle genelde çiftlik-gölbaşı taraflarına gidiyorum.yakında oturan bisikletle ilgili kimler var tanışalım =)

ben ben golbaşında oturuyorum 3 yıllık bisikletimi bi bakımdan geçirmek gerekicek sanırım yeniden depreşti bisiklet sevdası :d

arkadaşlar kavgaları okuyamadım ama eymir'e vs. Ankara yakını bir turlama olursa bende katılmak isterim =))

hatta böyle bir konu varsa birisi özel mesajdan atarsa yararlı olur.

selamlar tekrardan.

Geri