Scudo Sports

Ankara

merhaba bende belirttiğiniz semtlere yakın yerde oturuyorum. genelde araba ile eymir'e gidip oranın etrafında turluyorum. forum da belirttiğiniz anteres ve altınpark civarını pek tercih ettiğimi söyleyemem (araç trafiği içinde sürmekten etrafımı kolaçan etmekten bisikleti sürdüğümü hissedemiyorum.) genellikle bisikletimi hafta sonları dışarıya çıkartabiliyorum. müsait zamanlarda size katılabilirim yada siz bana katılırsınız :)

Scudo
Öncelikle tüm Ankaralı bisikletçi arkadaşlara selamlar.

Uzun zamandır Uludağ tepelerinde orman içlerinde dağ bisikletimle geçen zamandan sonra.:mlk: Artık Ankara'ya uygun hibrit bisikletimle Ankara'dayım. Şimdilik evden (Kırkkonaklar) işe (Kuğulu Park civarı), işten eve turluyorum. Bazen Cinnah'tan iniyorum açıkcası trafikte tehlikeli ama hızlı ve zevkli bir rota oluyor.
Ankara iniş çıkışı çok olan bir yer. Doğası da Bursa'dan sonra maalesef zevksiz, bisiklet için bence uygun bir şehir değil. Ama yine de bisiklet aşkı insanı durduramıyor.

Evim Doğukent caddesine yakın. Ankara'yı pek bilemiyorum ama sanırım Doğukent Caddesinden Eymir Gölü'ne gidiş zevkli bir parkur olur.

• Beğen
Tepkiler: Aytuğ Ş.
Merhabalar Ankara'ya yeni taşındım. Eski bir bisikletçi ve de forum üyesiyim. Kısaca Ankaralı arkadaşlarıma kendimi tanıtayım.

Eskişehirliyim. Üniversiteyi kazanana kadar burada pedalladım.

Sonra Kocaeli'ye üniversite hayatıma başladım (Kartepe- Umuttepe - Yuvacık -istanbul turlarıyla geçen zevkli bir süreçti. Eskişehir -Kocaeli 220km turum..)

Sonra iş hayatı ve muhteşem şehir Bursa... ahhhh ahhh. Uludağ arazi inişleri inişleri, teleferik, doğa, orman manzara... Mudanya, Yalova.....:agla::agla:

Ve şimdi Ankara'dayım. Bisiklet için özellikle dağ bisikletçiliği pek uygun gözükmüyor. Yeni hibrit bisikletimle şimdilik evden işe işten eve (giderken de yokuş gelirken de anlamadım gitti:) ) turluyorum. Umarım güzel rotalarda sizlerle beraber pedallamak nasip olur. Herkese bol pedallı, arkadan rüzgarlı günler dilerim...:in::in::in:

@melih özaydın

Eymir'e gitmeyi ben de çok istiyorum, çok zevkli oluyor ama arabam olmadığı için gitmek çok zor oluyor. Şehrin içinde dediğiniz gibi çok sıkıcı oluyor ama yapacak bir şey yok maalesef. Sizle turlamak isterim, özel mesaj yoluyla haberleşelim.

LT22i cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Merhaba, uzun tur düşünüyorsanız, kazan Kızılcahamam Çamlıdere yada çubuk ilçelerine doğru gitmenizi tavsiye ederim. Ankara ya hoş geldiniz.

@Onur Kula

Onur Bey Merhaba, anladığım kadarıyla şehir ve asfalttan uzak bisiklet binmeyi tercih ediyorsunuz. Kırkkonaklar aslında bisiklet için çokta kötü değil. En kötü yakınınız da Eymir var. Eymir'den iki şekilde de faydalana bilirsiniz. Ağaçların içinde toprak zemin de binmek isterseniz TRT'nin girişinin karşıdan ormana tellerin arasınan geçebilir ya da göl etrafında, asfalt yolda bineyim derseniz; ister ormandan aşağı iniş ya da yine asfalttan inip girebilirsiniz göl yoluna. Elmadağına çıkan hem asfalt hemde toprak yollar da var. Bu konuda ben de forum üyelerinden sayın Ozan Almaz Beyden bilgi aldım. Hatta kendisi mapmytracks üzerinden rotaları da paylaşıyor. Forum üyelerinden bol miktarda parkur paylaşan bisiklet sever var. Kendinizi Çankaya'nın inişli çıkışlı beton yollarına mahkum etmeyin.Sağlıklı günler dilerim. Saygılarımla.

Büyük şehir belediyesinin kararları elbette tartışılır, ancak memur kenti olmasının da verdiği rahatlıkla şunu söyleyebilirim muazzam bireysel araçlanma ( nasıl bir tabir olduysa artık) var. Annemler etlik de oturuyorlar sokak aralarında araç parketmek mümkün değil, otomobil olmayan ev yok gibi bir şey. Evet 90km sınırlı otobanlar var ama trafik kaldırmıyor, geçişler transit lamba derdi yok ama yine trafik sıkışıyor. Ankara artık bana kalırsa haftanın belirli günlerinde belirli numaralı plakaların trafiğe dönüşümlü çıkışını değerlendirmeli. Sanırım bu sayede birazda reklam ve propaganda ile bisiklete olan sıkıntılı bakış ve saygı ortamı yaratılabilir. Şahsen ben lise dönemlerimde, etlik-1011 makine tamir kavşağı samsun yolu- aydınlık kavşağı devamı ile sitelere kadar rahat bir şekilde gidip gelebiliyordum. Son durumu tabi ki bilmiyorum.

Herkese merhabalar olsun. Ankarada oturuyorum. Düzcede okuyorum. Geçtiğimiz yıllarda sağlık sorunlarım nedeniyle bisiklete ara vermiştim geri döndüm. Şuan bisikletimin tadilatıyla uğraşıyor olsam da (boya, yeni parçalar vb) kısa süre sonra ki haziran 10-15 gibi düşünüyorum tura çıkacağım. Katılmak isteyen olursa beklerim. Güzergah Ankara-Polatlı-Sivrihisar-Emirdağ-Gelendost-Isparta-Burdur-Antalya bir diğer seçenek ise Sivrihisardan sonra Eskişehir-Bilecik-Bursa rotasını takip etmek. Herkese iyi forumlar. Kalıcı olmaya çalışacağım :)

Ankaraya hoş geldiniz. Bende kaç yıldır Ankarada yaşamama rağmen alışamadım da sevemedim de bu şehri.

dipnot: trafikte arabalara bile saygıları yokken bisiklete acımazsız davranabiliyorlar. aklınızda bulunsun

• Beğen
Tepkiler: Onur Kula
Hoş geldiniz aramıza. Umarım daimi olursunuz. Turunuzun tarihini ve ayrıntısını belirlerseniz belki katılabilirim.

hoş bulduk :)

@yasin yücel haziran 10-15 gibi düşünüyorum ramazandan önce olsun rahat olsun diyorum

Foruma hoş geldiniz. Hoş vakit geçirmenizi dilerim.

Merhaba arkadaşlar, ben de forumda yeniyim ve bir yol bisikleti almak istiyorum. yukarıda xrs 030 tiagra ve merida ride 90 tavsiye edilmiş bunların internetten baktığımda fiyatları 2050 ve 2150 civarında. Ben Carraro CR RACE 32 (1700 tl) gözüme kestirmiştim. Sizler ne dersiniz, f/p olarak nasıldır? Daha iyi tavsiyeleriniz var ise bekliyorum..

bende 1 senelık uyeyım ama cok grmıyodum sıteye sımdılerde daha cok burdayım:) herkese selam bisıkletım:whistle 1163 v memnunum:)

Bende incirli de oturuyorum.

Hava şartları çok zorlamadıkca işe de hergün bisikletle gidiyorum.

Sabahları İncirli>Aşağıeğlence>Kasalar>Antares>Yenimahalle rotasında gidip akşamlarıda aynı rotadan dönüyorum.

Haftasonları 120 km ye kadar rahatlıkla tur yapabilirim.Beraber bir tur olursa iletişime geçerseniz sevinirim.

@steqpage

Ben de neredeyse her akşam Yenimahalle>Antares>Kasalar>Etlik>GATA'dan tekrar aynı rotadan dönüyorum. Ben 120 km hiç denemedim ama 50-60 yapabiliyorum. Özel mesaj yoluyla haberleşelim sizinle de.

Geri