Scudo Sports

Ankara Gran Fondo, 19 Mayıs 2017

Ankarada bif granfondo yapılması gercekten harika. Zaten @ufuk şen saolsun, sitesinde paylaştığında ben de tüm platformlarda paylaştım bu güzel haberi. Daha once tüm fondolara da seve seve katıldım ve ücreti de hiç problem etmedim.

Ancak ücretin gideceği yer konusunda net bir açıklama olmaması kafaları karıştırıyor. Facebookdaki tartışmada da Esra hanım önce hizmet gideri dedi sonra kolej deki cocuklara bisiklet (ihtiyacları var mı o da tartışılır) ve transplantasyon hastalarına yardım dedi.

Bu işi yapmak gerçekten çok zor. Ben tasvip etmesem de bu iş ticari olarak da yapılabilir ya da tüm gelir hizmete de gidiyor olabilir. Buna da saygı durarım. Ama net bir açıklama olmayınca insan biraz aldatılmış hissediyor.

Net bir açıklama olmazsa ben katılmayacağım burnumun dibinde olmasına ramen.

Scudo
@serhatylmz istanbuldan gitmeyi düşünürseniz araç var ise çanakkalede beni dirsekte alırsanız size eşlik edebilirim:) yol masraflarını paylaşmış oluruz hem.

O kadar beklenildi. Koskoca başkentte bir etkinlik yapılsın diye ama sanırım maalesef "dağ fare doğurdu".
Sponsorlar bulunabilir, belediyelerden destek istenebilir, çeşitli markaların satış noktaları, büfeleri yapılabilirdi. Bu şekilde belki daha yoğun bir katılım olur, ücret de sembolik olabilirdi.

İncelemek isterseniz stravadan rota çıkardım: (link)

Etkinlikten şikayet eden arkadaşlar toplanıp hep beraber şu organizasyonun yarısını "bedava" ve Ankara'da tertip etsinler.

@Seymour Glass
Gran Fondo Marmara diyorum o zaman. Hem "BEDAVA"'ydı hemde Osmangazi Köprüsü dahi trafiğe kapatıldı. Demekki istenince yapılabiliniyormuş...

@ceycey84 patron herkesin çevresel genişliği bu kadar büyük ve etkili olmayabilir, 2 yıldır bu iş için nabız yoklanıyor.Herkesin gelip bir cefakarlık örneği gösterip Ankarayı ayağa kaldırıp bu yarışa katılması gerekiyor bence.Velotürk ve diğer etkinliklerdede para toplanmıştı sonuçta.

Bu arada pazar günü zamanı olanlar , Ankara gran fondo etabı için antrenman yapacağız.Gelmek isteyenler aşağıdakş buluşma noktasında olabilir.

7qJQrN.jpg

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
@ufuk şen
Kesinlikle katılıyorum. Yıllardır bisikleti milletin gözüne gözüne sokmak için, sadece karne hediyesi olmadığını göstermek için çabaladık. Şimdi böylesine güzel organizasyonlara destek verme zamanımız geldi. Bunda hemfikiriz. Sadece yukarıdaki "Etkinlikten şikayet eden arkadaşlar toplanıp hep beraber şu organizasyonun yarısını "bedava" ve Ankara'da tertip etsinler." lafına istinaden örneklendirmek istedim. Adana maliyeti biraz tuzluya çıktığı için Ankara gran fondo uzun parkura kaydımı yaptırdım. İmkanlar dahilinde destek olmaya devam :harika:

@ceycey84 çok istediğinizi görüyorum, buyrun meydan sizin; siz yapın Ankara'da çok isteyerek "bedava" tur. Sınırsız zamanınız var. Tarih kesinleşince forumda konu açarsınız.

@Seymour Glass
Sınırsız zamanımı polemik yaratarak geçirmeyi düşünmüyorum. Onun yerine düzenlenen organizasyonlara (bedava yada ücretli) elimizden geldiğince katılıp destek olmaya çabalıyoruz.

@ceycey84 sizin şahsınıza yönelik konuştuğumu sakın düşünmeyin. Çünkü bakıyoruz konuya aklı mantığı yerinde bir tane eleştiri ya da şikayet yok organizasyonla ilgili. En basitinden siz buyrun demek istedim ben. Çok biliyorsanız Ankara'da bisiklet turunu (yarış) siz düzenleyin. Şahsi algılamayın lütfen.

Bu toplanan paraları yapılan yardimlarida ispat etsinler bari,her organizasyon için,memleketde bisiklet sporu şaha kalkti,:-D ha gayret fransa turuna gideriz pek.yakinda..
Bebelere balon :-D

• Beğen
Tepkiler: Carcass06
@furkantrojka

Ata bunu bir insan söylüyorsa haklısınız. Eğer bir başka at söylüyorsa haksız. Görüyoruz ki etkinliği düzenleyen de şikayet eden de bisikletçi.

konuyu değiştirelim.... parkurdaki su, yiyecek tedarik istasyonları kaçıncı kilometrelerde olacak? bu konuda sitede bir bilgi yok, bilgisi olan?

Değerli arkadaşlar: lütfen anlamsız tartışmalara girmeyelim. Şimdiye kadar kadar Ankara'da amatörler için bisiklet yarışı düzenkendi mi? Düzenlenmedi. Değerini bilelim. Organizasyonu eleştirebiliriz tabi, örneğin ben ücret yüksek, web sayfasındaki açıklamaları yetersiz buldum; ama kendi aramızda kırıcı, kısır, anlamsız tartışmalara girmek amatörler için bisiklet yarışlarına olumlu katkı yapmaz. Hele, bu konuda yapılan eleştirilerin çoğu organizasyona yarardan çok zarar verecek nitelikte. Başarı ve önümüzdeki yıllarda da iyi olarak tekrarı için katılımı artırmak zorundayız. En iyi destek katılımdır. Ben kısa parkura katılıyorum. Uzun parkuru, ortalama hız ve süre sınırı olduğu için gözüm kesmedi ;).

@Orhan Akarkut katılıyorum, eğer bu organizasyonda başarılı olamazlarsa ki , bu yorumların ve sosyal medyada yapılan yorumların önemi çok fazla, birdahaki seneye böyle bir ogranizasyonun yapılacağı bile belli değil.O yüzden bence bu tip etkinliklerin değerini bilmek gerekiyor diye düşünüyorum.

Yarın bir gün istanbulda veya farklı illerde ücretli bir Gran Fondo olacağı zaman, bu eleştirilerin dönüp dolaşıp tekrar o konulara geleceğini kimse garanti edemez. :)

• Beğen
Tepkiler: Kazuya
Geri