Scudo Sports

Ankara, Eskişehir, Afyon, Isparta ve Antalya

@ismail_32
Hocam diger yol tam olarak nerden geciyordu?
Mıcır yolsa yol bisikletiyle cekilmez :D
Bi de keskin virajlar varmis gercekten de araba carpmasi cok olasi o yolda, tehlikeli duruyor. Onerebileceginiz rota varsa cok guzel olur :)
Tesekkurler bu arada cok yardimci oldunuz

Scudo
Dereboğazı yolunu kullanacaksanız gidiş geliş aynı yoldan, yokuş çıkışlarında üç şerit oluyor. Ayrıca soğuk asfalt yaz sıcaklarında eriyip yapış yapış oluyor, eğer yazın gidecekseniz pişman edebilir. Burdur tarafını tercih ederseniz yol duble, sıcak, kaymak gibi asfalt ama yol biraz daha uzun. Manzara sizin için önemli ise dereboğazı yolunun manzarası daha güzeldir.

@Abdullah07
Hocam uzun olsun sorun değil güvenli olsun da biraz, ölmeyi beklemeyelim sağ şeritte :D Benim önceki paylaştığım yol dereboğazı yolu mu oluyor? Ya da tam olarak neresi Dereboğazı göremedim malesef. Teşekkürler bu arada yorumunuz için. Şimdi şu güzergahı seçtim böylesi daha güvenli olacak sanki? Köpek vs kovalamasa bari :D
118179 dosyayı görüntüle

Ben Isparta Antalya arası için yazmıştım. Başlıktan Isparta'dan sonra Antalya'ya geçeceğinizi düşündüm. Sizin önce paylaştığınız haritanın Eğirdir Gölü'nden itibaren olan kısmını biliyorum. Bu yol bahsettiğim yerden itibaren (öncesini bilmiyorum) soğuk asfalt ve Isparta'ya 15-20km kalana kadar gidiş dönüş tek yoldan. Manzarası güzel bir yol. İkinci harita ise standart Ankara Isparta yolu, zaten otobüsle geldiyseniz bu yolu kullanmış olmalısınız.
Şimdi baktımda başlık 2006'lıymış.:)

@Abdullah07
Aynen hocam konu açmıyım demiştim :D
Hocam standart otobüs yolunu hiç hatırlamıyorum hep gece yolculuğu yaptım, sanırım üstte paylaştığım otobüs yolu ancak yollar nasıldır yol bisikleti için hiçbir fikrim yok. Ona nasıl ve nereden bakacağım onu da bilmiyorum :D

Ankaradan Afyona kadar eğer bir yerlerde yol tamiratına falan başlamadılar ise her daim bi emniyet şeridi mevcut idi. Ancak Afyondan sonra hiç Isparta istikametine gitmediğim için orası için birşey diyemeyeceğim.
Hocam nasıl konaklamayı düşünüyorsunuz? Hızlı hızlı otellerde geceleyerek biran önce varmak mı yoksa hazır yoldayken etrafı da görmek , çadır kurmak vs?

@Ahmet Bilge Kaan AKIN Hocam Isparta kısmına kadar olan Yolda 1. Harita da Bozdurmuş Beli var 2. Harita otobüs rotası yani daha güvenli ama manzara ve güzellik açısından 1. Rotayı tercih ederdim . Biraz temkinli giderseniz bir sıkıntı olmaz . Dediğim gibi sadece rampası çok ve biraz virajlı . Fazla araba geçmez çünkü bu yolu genelde bilen kişiler kullanır . Isparta-Antalya kısmına gelirsek . Dediğim gibi Karacaören Barajı'ndan geçen . Diğeri Burdur yolu nispeten Burdur yolu daha rahat ama biraz daha uzun . Diğer yol arkadaşın dediği gibi asfalt yol eridiği için biraz can sıkıcı olabilir ancak oranın da manzarası ve doğası müthiş . Bir de eskiden babamın kullandığı dağ yolu tarzında bir yol verdi ancak onu tam hatırlayamıyorum. Sizi yanlış yönlendirmiş olmayayım.

Bir Tuhaf Tur
Ahmet bey bu turda Sandıklıyı geçtikten sonra Dinar'a yakın bir yerde İzmir'e ayrılan yola kadar sizin istediğiniz yolu kullandı. Oraya kadar olan yol hakkında en iyi bilgiyi ondan alabilirsiniz. Yol ayrımından sonrası ise (hep araba ile geçtim) yol bisikleti için oldukça uygun güzel sıcak asfaltı olan duble yol.

@Ahmet Bilge Kaan AKIN hocam sivrihisardan sonra emirdaga girmenizi onermem..dinara kadar 35 km daha kisa diye afyon uzerinden geldigim yolu terkedip emirdag cay yoluna girdim..yollar berbat.kamyon yolu ve tek gidis tek gelis..tam bir olüm yolu..tabi ben arabayla gittim oradan..uzun olsun guvenli olsun..o yuzden afyon sandikli dinar ve ispartaya gecin derim..kaymak gibi yol..iki yerde saglam rampa var..birisi bayat ile iscehisar arasi,,digeride sinanpasa sandikli arasi..gerisi normal inisli cikisli yollar..simdiden iyi yolculuklar.

@Ismaildmr

Sandıklıdan sonra Dinar'a uğramaya gerek yok. İstanbul yolu olarak tabir edilen Keçiborlu yolu hem güzel hem daha kısa olur.

@Abdullah07 izmire ayrilan yol afyona yakin bir bolgede..sandikliya 50 km daha var o noktadan..ve saglam bir rampa var..10 yildir bir fiil o yolardan geciyorum..ezberledim artik..denizli samsun arasini bana sorun.

@Ismaildmr sandıklıdan sonra dinara yakın bir yerde yol ayrımı var, ben oradan bahsettim. Daha kısa/kolay bir yol varsa bilemiyorum.

@Abdullah07 hhmmm evet dogru orayi bilmiyorum..yol hatti nasil hic bir fikrim yok..eldere bolgesine tirmanis olabilir..dinara giris zaten inis..son surat gidilir..asa yukarida ayni mesafe gibi..keciborluya kadar duble yolsa guzel bir istikamet olmus olur.

@Abdullah07 evet keciborlu yolu daha mantikli..2 sene once dinardan ospartaya gectim o yolda yapim calismalari vardi..keciborlu yolu evvelden beri duble olabilir..evet dinara varmadan keciborlu istikameti tercih edilmeli.

@Işıklar Gazisi
Hocam çadırı gidona bağlamayı düşünüyorum, orda 2 3 saat uyusam yeter. Çadır bile almayabilirim duruma göre :D 400 km zaten pek bi şey değil sonraki gün varmayı planlıyorum.

@ismail_32
Hocam valla riske atamadım o eğirdir tarafındaki yolu, baya dar geldi gözüme, çarpılma riskini almıyım hiç :D Manzara önemli değil zaten benim için biraz antreman olsun diye biraz da kendi km sayımı arttırmak için :D

@Abdullah07
Hocam çok teşekkür ederim hemen Ahmet hocayla mesajlaşayım ben , sağolun :)

Keçiborlu yolu gerçekten de baya geniş, çok rahat gidilir o taraftan. Güzel yol da rüzgarı çok beter :D Bakalım sınavlar bitsin de bisikleti bakıma sokup yola çıkayım, umarım kazasız varırız Ankara'ya :D

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim arkadaşlar :kedicik:

@Ahmet Bilge Kaan AKIN
1 gün 300 km
Bu turda da Mehmet Ali bey güzergahınızın Afyon Isparta arasını yol bisikletiyle geçmişti. Bu bölge hakkında da Mehmet Ali Bey'den bilgi talep edebilirsiniz.

@Abdullah07
Hocam Afyon'a kadar olan kısım en sorunsuz kısım sanırım benim için :D Ondan sonrası tam bir muamma :D

Geri