Scudo Sports

Ankara decathlon melih müdür. vittoria lastik 26x1.5 ilginç diyolaglar abartısız.

Decathlon ve lastik konusunda benim de merak ettiklerim vardı. 4 ay kadar önce Michelin Dynamic Sport almıştım 1 çift. Antrenmandan sonra bisikletimi temizlerken lastiklerimi de siliyorum ama herhangi kimyasal madde kullanmıyorum ne olur ne olmaz diye. Sadece mikrofiber bezi suyla ıslatıp siliyorum. yaklaşık 1 ay geçtikten sonra üzerinde Michelin Dynamic Sport yazılarının hepsi silinmeye başladı iğrenç gözüküyor. Staj, okul falan filan derken 3 ay böyle kullandım. Bu durumu Decathlon'a bildirsem acaba değiştirme gibi bi durum olabilir mi ?

Scudo
Yanlış anlamayın ama gerçekten fazla bile kullanmışsınız..

Lastiklerinizi yıkayıp,vazelinleyip bir kaç hafta karanlık,rutubetsiz yerde bekletirseniz;lastikleriniz tekrardan yumuşar.

Lastiklerinizi doğru hava basıncında kullanınız,bu çok önemli.Türkiye'nin yolları kirli olduğundan lastiklerin yıpranması hızlı oluyor.Lastik cam gibi parlıyor,sertleşiyor ve sürtünme katsayısı düşüyor.

bunu düşündüm ama bu sefer ilerliyen zamanlarda daha cok sertleşir diye korkdugum için yapmadım. evet dedğiniz gibi lastik şuan cam gibi parlıyor. bu konu ile cok fazla sey öğrendim ve okuyanlarda öğrenmiştir. herkeze teşekürler. iyki varsınız.

ikisini aynı kefeye koymamak lazım =)
ben 'diil' olmadığını 'değil' olduğunu biliyorum, fakat forum yazılarında konuştuğum gibi yazmayı tercih ediyorum.
benimkinde farkına varılmamış bir dilbilgisi veya yazım yanlışı yok...

(ha "yalnışı yok" yazarım, düzeltirsiniz, teşekkür ederim =) )

• Beğen
Tepkiler: Semih_ÇELİK
tırtıksız slick bir lastiğin ortalama ömrü 2000-3000 km arasıdır alanyada vittoria satan bir yer vardı ama adını tam hatırlayamıyorum internetten araştırın isterseniz bir alanyadaki bisikletçilir bir abim ordan yol bisikleti lastiği almıştı arka dış lastikte 4 tane delik var ama 5000 km götürdü onu halende devam ediyor

@ferhat köse

Ferhat konu dağılacak ama önemli olan binilen kilometre değilmiş, bunu çook geç öğrendik. Bisan 90'lı yılların ortalarındayken "tepe" dönemde ayda 3600Km. 'ye kadar çıkıldığı oluyordu. Biz de "bu adamlar çeviriyor, biz de çevirelim" dedik. 1998 Aralık'ta ilk işyerim olan şirket kapandı, askerliğimi de yapmamışım; hiçbir işe giremiyorum. Kendimi bisiklete verdim, yol bisikletim de yok. 26*1,90 lastiklerle ayda 3000km gördüğüm oldu, ama sadece bizim etraftaki bisikletçileri geçebiliyordum. İlk yarışta boyumun ölçüsünü aldım!!! Bu kilometreleri yaparken yalnız da değildim. Benimle binen arkadaşlardan beni toplam km olarak geçen Egemen ayda 3750Km'yi mtb üzerinde slick lastiklerle gördü. Geç te olsa zaman içinde modern antrenman bilimiyle tanışınca anladık ki, ne kadar bindiğin değil nasıl bindiğin önemli...

Son cümlen doğru, bisiklet tepesinde geçen zamanın bilinçsizce ise yazıktır. Eğer arkadaşımızın yarışma niyeti varsa bir üniversitede performans testi yaptırıp bir klübe bu testlerle başvurması belki de bize çok iyi bir sporcu kazandıracak.

Arkadaşlar bence kimseye bisiklet üstünde geçen zamanına yazık falan denmemeli.
Bende 100 110 kg arası (sürekli değişiyor çünkü bisiklet sağolsun) biriyim.
Bu yaz sezonunda 1500 km yi geçtim, benim için gayet iyi 1 ay tatil ve tembellik var içinde.
Yarışta kimseyi geçemem, bisiklet üstünde geçirdiğim zaman bir Pro için "yazık" olabilir, bana gülebilir de ama böyle denmesi insanları kırar, bence herkesin bisiklet konusunda heveslendirilmesi gerekir.
Ben 40 50 kmlik gezintilerimden sonra insanlara bunun nasıl bir mutluluk olduğunu anlatacak kelime bulamıyorum.
Forumu keyifle okuyorum, bu kadar bisiklet severin toplandığı bir ortamda bilerek veya bilmeyerek kırıcılığa üzülüyorum.

@aertan

Bence bi yanlış anlaşılma olmş.Diğer arkadaşların harcadığın zamana yazık demelerinin sebebi;arkadaş madem bu kadar uzun süre bisiklete binebiliyor,bunu antrenman kurallarına uyarak profesyonel bi şekilde yaparsa iyi bir yarışçı olabileceğini düşündükleri içindir.

@aertan

Sanırım dün akşam yanlış anlaşılma günüydü benim yazdıklarım ile kusura bakmayın sizin söylediklerinizin ilgisini ben kuramadım.ben konu içerisinde arkadaşımıza aynen şunları yazmışım:

"Öncelikle Semih ben bilirkişi değilim kendi yaşadığım tecrübelerden fikrimi paylaşıyorum her yazdığımı yüzde yüz doğru kabul etme hatam olabilir.
Harcanıyorsun kısmı ayda 1300-1700 senede ortalama 18 bin km yapar ki mevcut pro yol bisikletçileri bile senede bu kadar yol yapamıyorlar yada yapmıyorlar(bir kısmı için yazdım yapanları var) yani bu kadar biniyorsan ve bunu performanslı yapıyorsan ve bir takımda değilsen harcanıyorsun demektir.Kısaca birileri seni fark etmeli değerlendirmeli.Yok bu kadar çalışmaya istenilen değerlerde performans sergileyemiyorsan ve takımlar seni almıyorsa yine harcanıyorsun ama bu sefer sen değil vaktin boşa harcanıyor bu kadar fazla binme başka işlere zaman ayır derim."

neden yazmışım; arkadaşımız ayda 1300-1700 km yol yaptığını söylemiş bende ayda bu kadar yol yapıyorsan ve henüz birileri seni keşfedemedi bir takımda değilsen harcanıyorsun demişim .Yada demişim bu kadar km yaptığın halde takımların seni keşfedeceği değerlerde pedal çeviremiyorsan bu seferde bisiklet üzerinde geçen zaman için harcanıyor demişim.Yani bu kadar kilometre yol yaparak Türkiyede belirli bir yere gelinemiyorsa demek ki vakit geçirmek için yol yapılıyor yada kapasite bu kadardır yetmiyor demektir buda insan hayatının en kıymetli şeyi zamanı boşa harcamaktır. Tammen kendi fikirlerimdir yine de arkasındayım.Yukarıda söylenen gibi kırmak adına veya gülmek için yazılmış cümleler değildir tamamen arkadaşımızın anlattığı duruma tesbittidir.
@Aybars Öge Sürücü

Aybars sana özel cevap vereyim :) sonuna kadar katılıyorum hatta aynı düşünceleri farklı dil ile anlatmışız.Bilinçsizce pedal çevirmenin zaman harcamaktan başka faydası yok.Kesin olmamakla birlikte duyduğum bir bilgi Condatorun ortalama antreman kilometresi 70-80 arası birşeymiş.Demek ki bu kadar yol yaparak da Condator olunabiliniyor :)

konuya geri dönersek. 40TL'lik lastikle 4000km yol yapmışsın, daha ne olsun?

Bu lastik herhalde almayı düşünüyorum ama vazmı geçsem ne ? :)

(link)

Geri