Scudo Sports

Ankara - Bolu - Yedigöller - Devrek ve Bartın (Amasra) turu

@Ahmet Salih Özenir

Yorumlarınız için teşekkürler Salih bey.Evet haklısınız biraz fuzuli malzeme vardı yanımda.Mesela arka heybelerden birinde olan dalış malzemeleri ile gidon çantası fazlalıktı.Gidon çantasına koyduğum malzemeleri heybe ceplerine de koyabilirdim.Diğer malzemelerin hepsi gerekli zaruri malzemeler zaten.Güzergahımda denizin olduğu her yere dalış malzemelerimi yanıma alırım. Hamallığına razıyım. Ama bu turda pek işime yaramadı. Arka heybenin diğerinde de giyim malzemesi, yağmurluk, biraz da yemeklik malzeme vardı. Ön heybelerde ise uyku tulumu ile şişme mat vardı. Ağırlıklar Yedigöllere çıkarken beni bayağı yorsa da yedigölleri görünce yorgunluktan eser kalmadı.Adeta büyülendim. İlk fırsatta tekrar gideceğim ve en az 1 hafta kalıcam. Ama bu sefer bisikletsiz.

Scudo
Merhaba,
Geziniz çok güzel olmuş.
Bir dahaki sefer yanınıza pişik için muhakkak Hametan Krem (Sarı Kutu) alın.
benimde zamanında başıma gelmişti pişik acısını bilirim.
İyi günler.

@Sabri Atalay

Tavsiyenize uyacağım.Teşekkürler.

Çok güzel bir gezi olmuş.Size katılmamak elde değil o kadar güzel yerlerimiz var ki ama değerlerini bilmeyip oraları turizime kazandıramıyoruz.

• Beğen
Tepkiler: Fikret Öztürk
Nefesimi tutarak fotoğraflara baktım, yazılarınızı okudum. Emeğinize sağlık. Paylaşım için teşekkür ederim.

Yolda hiç sizi rahatsız eden köpek oldu mu?
Bolu - Yedi göller arasında. mataramızı dolduracak yerler var anladığım kadarıyla.
Yedigöller - Mengen arasında da rastladınız mı? Buz gibi akan sulara...

• Beğen
Tepkiler: Fikret Öztürk
@burakb

Yorumunuz için teşekkürler.Rahatsız eden köpek evet oldu. Ama verdiği rahatsızlık sadece 100 mt.beni takip edip havlamaktan ibaretti.Aslında rahatsız oldum bile diyemem.Ama her köpek böyle olmaz tabii. Onun için yanımda tedbir amaçlı bibergazı da vardı.Ama hiç kullanmadım.

Bolu merkezden yedigöllere giderken su problemi yaşamazsınız. Sık sık çeşmelerle karşılaşırsınız. Özellikle resimlerde çeşme başında otururken çektiğim o resimdeki çeşmenin suyu çok soğuk ve lezzetliydi. Ellerimi yıkarken donduğunu hissettim.

Yedigöller'e gitmek için Bolu'ya varmadan Yeniçağa girişindeki kavşaktan sağa dönerseniz (Otoban değil) Mengen'e uğrarsınız. Fakat ben oradan gitmedim. Ben Bolu merkeze üğrayıp oradan Yedigöller'e çıktım. Bolu'dan Yedigöller 42 km. Bunun 18 km si hep rampa ve bozuk dağ yolu.Diğer tarafın 23 km si aynı şekilde.Yani benim takip ettiğim güzergah 5 km daha avantajlı.

Yedigöller'den Bartın'a kadar hep aşağı doğru iniyorsunuz.Sadece bir iki yerde hafif rampalar var.

• Beğen
Tepkiler: burakb
Geri