Scudo Sports

Ankara-bolu-düzce-zonguldak turu

Resmini buldum bahsettiğim kumların :) Akçakoca'nın girişinde sanırım, bir otel vardı onun sahilindeydi çok güzel rengarenk kumlar resmini çekmiştim...

xOslUl.jpg

Scudo
@SBF Yokuş olan köyün adı Kabalar degil Kabalak. Bu arada eski bisikletim ile o yokuşu çıkamamıştım :D

@Devenez ce que vous etes

benim denize girdiğim yer de buna benzerdi aslında... yakından bakınca renkli olduğu daha belirgin gözüküyor...

@karton_piyer

20180514_201150.jpg
evet haklısınız köyün adı Kabalak Köyü...

yüklü bisiket ile 100 km nin üstüne bir de o yokuşlar gelince gidebildiğim kadar gittim sonrasında ben de pes etmiş ve bisikleti iterek saat 21:00 de zirveyi görmüştüm.

sonrasında bir saate yakın gece sürüşü/inişi ile campinge ulaştım.

20180514_160705-jpg.158012

merhabalar, herkes yaş konusunda tahminlerini yaptı, genel olarak tutarlı tahminlerdi.

turumda bahsettiğim Fransız Amcanın yaşı 66. adam benim iki katım yaşımda ama yola çıksak benden çok daha hızlı ve uzun yol alır.

amcanın yaşını ve yaptıklarını şöyle bir düşündüğümde; bir yandan ülkemdeki o yaştaki amcalarımızın ne yaptığını göz önüne getirdiğimde...

ev ile cami/kahve arasında geçen vakitler, pasif bir emeklilik hayatı, bizden geçti artık bilinci, bir tık iyisi belki bir bahçede ekim, dikim, bakım vs. ile uğraşmalar....

turlarımda karşılaştığım yabancı turcu/yolcu insanlardan ve bir miktarda yurtdışı deneyimlerimden( 5 farklı ülke) de çıkardığım bir tespit şudur ki;

-bazı toplumların bireyleri ve akılları; doğumun gerçektende "dünyaya" gelmenin anlamı olduğunu bilincindeyken; yani dünya vatandaşıyım ve elimden geldiğince tüm dünyayı görmeliyim anlayışı hakimken,

-bazı toplumların bireyleri ve akılları(bana göre bizim toplumumuzda bu gruba dahil) doğumu bir ülkede doğmak, ülkenin vatandaşı olmak, yine aynı ülkenin sınır ve güzellikleriyle-kimi zaman köy sınırına kadar iniyor bu alan- yetinmek anlamına geliyor.

tabii ki yukarda özetlenen bir iki satırla açıklanacak kadar basit bir konu değildir, ama en basit özeti de bence ancak böyle yapılabilir.

Selamlar...

Tebrikler. güzel tur olmuş. hepimizin turları hiç bitmesin :)

Tebrikler ereğli zonguldak arası yol asfalt olmuşmu acaba kurban bayramı arefe öncesi istanbuldan zonguldak, a gitmeyi düşünüyorum. Teşekürker

En yakin tahmin benim mi yani :komik: Gerci 50-65 arasi demisim ama ust siniri sabit alalim :koptum:

@SEYYAH OZİ

çalışmalar devam ediyordu ve genel anlamda yol rahattı... ereğli zonguldak arası çok güzel orman manzaraları var....

AŞAĞIDAKİ ÜÇ FOTO EREĞLİ ZONGULDAK ARASINDA ÇEKTİĞİM FOTOLARDIR.
20180515_172124-jpg.158051
20180515_172232-jpg.158052
20180515_173346-jpg.158053

@CmlCLK

üst sınırdan evet sizinki...;)

@erhanerdem
teşekkürler...

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Çok güzel, maceralı, keyifli bir tur olmuş tebrik ederim. 2 yıldır Ankara'da yaşayan bir Düzceli olarak memleket hasretim kabardı :)

• Beğen
Tepkiler: ikemath
@nusret emre

teşekkürler, ben de tam tersi düzce ve akçakocayı gördükçe ankarayı unutuyor daha doğrusu unutmak istiyorum....

• Beğen
Tepkiler: nusret emre
2016 Ekiminde beri Düzce' de görev yapan ben, doğma - büyüme Ankara' da yaşamış biri olarak Ankara' ya katlanamıyorum artık :harika: Burada ömrümde görmediğim yeşille boğuldum. Bisikleti ile işe gidip geliyorum ki Kalıcı Konutlar ile Merkeze en uzak yerlerden birinden oturuyorum. 7 km en fazla 20 dakika sürüyor. :koptum:

Bir tek geçen yıl Kabalak yokuşunu çıkamamıştım, o içimde kaldı. Bu sene tekrar deneyeceğim :ckkmk:

@karton_piyer

çalıştığınız yer de hergün işe giderken kullandığınız rota da çok güzelmiş... daha önce ankara-kızılcahamam-gerede-yeniçağa-bolu-kaynaşli düzce rotasını yapmış ve düzce de turumu istemeyerek de olsa sonlandırmıştım-iznim bitmiş idi-bu sene de rotamın yönü yine düzce akçakoca tarafları oldu...

kabalak yokuşu yüksüz bisklet ve kondüsyon ile çıkılabilir diye düşünüyorum. ben o yokuşları; 90 km nin üstüne bir de 40 kg yakın yükle görünce bir yere kadar çıkabildim sonrasında yürüyerek zirveye-21:00'de ulaşmıştım.

sanırım bir sonraki tur rotam da yine o taraflara olacak.

@SBF

İlk Akçakoca denememde bisikletim Claud Butler Black Hawk 19" idi. 21 vites ama şu an kullandığım Salcano City Sport 30 V ile karşılaştırınca vites oranlarının o yokuşu çıkmak için uygun olmadığını bir kez daha anlıyorum. Yokuşun ortasında gözüm karardı. Bildiğin şekilde görüntü gitti, sanırım tansiyon düştü. Giderken 180 kottan 440 kota çıkıyorsunuz ama dönüşte 0' dan 440' a çıkış var. O nedenle dinlendikten sonra geri dönmeyi daha uygun buldum. Ramazandan sonra ilk işim intikamımı almak olacak Kabalak' tan. :D

İşe giderken düz gidiyoruz, dönerken köy yollarına girip yolu uzatıyoruz. Burada köy-kent iç içe girmiş. :harika:
dzc.png

@karton_piyer

gecenin kör karanlığında ve orman içinde 440 kotundan 0 kotuna indim ama nasıl indim ben de bilmiyorum. yolun eğimini biskletin hızlanıp yavaşlamasından, yolun virajlarını yolun en sağındaki düz beyaz çizgiden ve tabela vs. de geriden gelen araç ışıkları ile görebiliyordum.

aşağıda anlattığım atmosferin fotoğrafları bulunmakta:

akçakoca tabelasının telefon flaşı ile çekilen görüntüsü:

20180514_213747.jpg

aynı tabela flaşsız ama arabaların far ışığı ile çekilen görüntüsü
20180514_213815.jpg

herhangi bir flaş ya da ışık olmadan tabelanın ve bir saatlik iniş sürüşümün genel görüntüsü" karanlığı".....:komik::komik: bu ortamda onlar beni ve bisikletimi reflektörler sayesinde görebiliyorlardı,

ama ben çevreyi aşağıdaki resimde görülen kadar görebiliyordum...:krktm: akçakoca girişinde ilk aydınlatmalı yola geldiğimde çok rahatlamıştım....:kyfmyrn::kyfmyrn::kyfmyrn:
20180514_213824.jpg

@karton_piyer

1. Biz Düzceliler için Kalıcı Konut sanki şehir dışında bir yermiş gibi uzak tabir edilir. Ancak Büyük Şehirden gelen biri için Düzce'de uzak yer yoktur.
2. Düzcede yaşıyorsan şu cümleyi duymuş olmalısın: "Hayırdır, kabalak bayırdır!" :)

• Beğen
Tepkiler: SBF
@nusret emre

1 Evet, nerede oturuyorsun sorusunda kalıcı denilince milletin suratı düşüyor. Hatta çamaşır makinesi servisi Çay Mahallesinde ev bulamadın mı diye çemkirmişti :koptum:
2 İlk defa duyuyorum desem :confused:

Çok güzel bir tur ve bir o kadar güzel anlatım. Devamını bekliyoruz hocam, yolunuz/yolumuz açık olsun.

Beyler bir dakika, Sezar'ın hakkı Sezar'à, benim hakkım bana, nokta atışı yapmışım, 1 yaklaşık sonuç bulmuşum, atlamayalım lütfen :D

@mersault

teşekkürler sağolun.... burada paylaşmayı düşündüğüm başka tur hikayelerim de var...

evet Sezar haklı....:D

• Beğen
Tepkiler: Devenez ce que
Söyleyecek söz yok. Mükemmel

Haklisiniz, kusura bakmayin. Gozumden kacmis sizin cevabiniz:).

• Beğen
Tepkiler: Devenez ce que
Geri