Scudo Sports

Anka Bicycle Team™

Scudo
@Ahmet Bolgi

Abi bisiklet sürerken 175'e çıkması doğal. Ancak hiç güç sarfetmezken ise normal değil. Önce kendimizi dinleyip hangi durumlarda çıktığına bakmalı. zaten kabaca antrenman yaparken yaşa da bağlı olarak 175 değilse de maksimum 140-150 lerde dolaşman lazım. Yarışlarda sporcular aksine senin rakamların da üzerinde seyrederler genelde (ancak onların da antrenman aralıkları maksimumun %80 inin altındadır). Okuyup hatırlamam lazım baştan ama forumda bununla ilgili yazı olması lazım. Googleden de bakılabilir yaşa göre maksimum atım ile antrenman atım aralığı tabloları vardır.

Tabii kondisyonsuzken çok daha az performans gösterirken atım yükseklere çıkıyor. Zorladığında da duvara çarpma dedikleri durumla karşılaşıyorsun ve o günlük spor konusunu kapatmış oluyorsun. Kondisyon arttıkça ve günlük sağlık durumuna göre performans ile atım sayısı ters orantılı değişiyor. Performans artmışken atım sayısı aynı kalmış oluyor.

Sonuç olarak başlangıç için performansını öyle ayarla ki kalp atım sayın 140 ı geçmesin 110 altına da inmesin. Bunun için belki 1. vitesi kullanarak aheste bir çevirim yapman gerekebilir. Böyle 5-10 antrenmandan sonra, bulacağımız tabloda yaş durumuna uygun antrenman aralıklarına göre sürüş yapmaya başlaman iyi olur. Maksimum atım sayısını ise daha uzun bir süre denemeni tavsiye etmem ileride kendini artık iyi hissettiğinde kısa süreli denersin. Zaten kondisyon geliştiği zaman gruba daha fazla uyum sağlıyorsun geride kalmalar azalıyor, bu da bizim gibi aklında yarış olmayanları tatmin ediyor. Ama geride kaldım diye hiç bir zaman yetişmeye çalışma sonuç yolda kalma olacaktır. Zaten grubumuz kişi kendi istemedikçe kimseyi yolda bırakmadı ara zaman zaman açılsa da geride kalanları bekledi. Tabii bizler de çalışıp gruba yetişecek kondisyonu kazanmaya çabalıyoruz.

Bahsettiğim atım aralığında kalman hiçbir şekilde mümkün olmuyor ise imkanlarını düşünerek sen karar ver, teşekküllü bir hastanenin kardiyoloğuna görünmelisin. Tercih edersen bizim hastanede de (kardiyoloji kısmı tam teşekküllü değil elbette ama) bence yeterli donanıma sahip kardiyoloğumuz var. Denemede başarılı olursan yani atımı sınır altında tutabiliyorsan bence biraz bu şekilde bindikten sonra karar verelim.

Görkem acı haberi bekliyordum ama yine de görünce üzüldüm. Hayırlısı, inşallah olacak. Biz ne yağmurlarda binmiştik halbuki ama kondisyonsuz olunca riskli.

ben de onu dedim bu gün kendi kendime, araliksiz her pazar yagis.... :( bak yarin günlük güneslik olur....

@d.berkay

Yok siz değildiniz fakat İnceğe geldiğinizde Gözlemecilerin karşısında Oturuyorum, Haftaya gelirseniz yine haberleşelim ;)

Bundan sonraki turlarınıza bende katılmak isterim. Fakat bu mtb grubu mu yoksa yol gurubu mu? Şu an elimde yol var. Eğer yollar uygun değilse heralde ben katılamam.

@Aydın Hiçyılmaz

farkettiğiniz üzere anka bir tur grubu hepimiz mtb kullanıyoruz.yanlız bu sene içinde yola geçecek arkadaşlarımız var.detaylı bilgi almak için kilincgorkem@hotmail.com adresinden Görkem'le iletişime geçebilirsiniz.

@Ahmet Dalgıçoğlu

Bugün de yağıyor abi. Normaldir bu aylarda bu şekilde olması. Mayısın sonuna kadar bu şekilde devam eder. Arada yağışsız gün bulursak değerlendiririz.

Bu nasıl hava şimdi de kar yagıyor ya :)

Geri