Scudo Sports

Anka Bicycle Team™

@Ekrem Özarslan

olma olabitesi varda hiç mi farketmemiş donduğunu :) maskesiz çok kötü oluyor zaten

Scudo
@Ekrem Özarslan

hehe :D benim parmağım kopcak gibi oldu konya yolundan inerken :Dhissetmiyordum

geçen biri soğuktan parmaklarım dondu sıcak su ile yıkadım kendine geldi yazmış sakın olaki sizler yapmayın. :)

• Beğen
Tepkiler: Barış TOPÇU
@Ahmet Bolgi

en iyisi ve sağlıklısı ıslak olan giyim eşyalarını çorabı çıkarıp oda sıcaklığında ısınmak...sebebini unuttum ama kalorifere felan dayamayın sanırsam damar çatlıyordu

@Ekrem Özarslan

ben sana diyom olm ?? :D:D

@barış topcu

soğuğu kesmenin tek mantıklı yolu-bana göre- yine soğuktur :D

bu aralar barış manço çok dinliyorum onla cevap verem.. :)

''Çivi çiviyi söker derler, soğuktan donanı buzla ovarlar''...:rolleyes:

@Ekrem Özarslan

memleketinde. :)

görkem 5* lı otellere attı kendini ısıtmalı havuzlarda pedal çeviriyor sanırsam.

@Ahmet Bolgi

Abi otel fln deyince moralim bozuluyo .
Nedenini hemen açıklıyorum;
Karneden dolayı uludağa kayağa gidemiyorum işin daha kötüsü evde tek başıma kalıcam :(..

@Ahmet Bolgi

Abi bak bunun nedeni şu imiş.
Kan vücüd ısısının düşmesiyle birlikte önlem olarak merkeze çekilirmiş sizde elinizi sıcak suyla yıkayınnca kan birden hucum edermişve dolayısıyla damarlarda problem çatlama patlama vs oluyoruş :D.
Eğer elleriniz çok üşüdü ise ellerinizi açıp kapayarak kan dolaşımını hızlandırım elinizi azda olsa ısata bilirmişsiniz...
:D alıntı değil alın teridir :D

• Beğen
Tepkiler: Ahmet Bolgi
@Ekrem Özarslan

aynen parmaklarım üşüdüğünde sürerken bileğe yakın avuç içini gidona dayayıp parmakları hareket ettiriyorm oda kesmezse cebe koyuyorum o daha iyi oluyor

@Ekrem Özarslan

AKLINIZDA BULUNSUN

-12 derecede elinize dökeceğiniz su ( sıcak soğuk farketmez) daha doğrusu ellerinizi ıslattığınız anda nasıl kurutacaksınız? kurutmayı beceremediğiniz anda resmen donacaktır. birde bisikletle hareket halinde olacaksanız geçmiş olsun .

eğer üşümüşse elleriniz ıslatmamaya özen göstererek parmakları hareket ettirerek elleri birbirine sürtmek suretiyle yada imkan varsa vucudun daha sıcak bölgelerinin ısısından faydalanarak ısınmaya çalışılmalıdır. burada altın kural ellerin kesinlikle ıslatılmamasıdır. bir şekilde eldivenler ıslandıysa ( yağmur- kar vs) öncelikle kuru eldiven varsa onları kullanmalı , yoksa eldivenlerin üzerine rüzgarı - kısmende olsa soğuğu kesecek önlemler alınmalıdır. kağıt ve poşet ikilisi kullanılabilir. sık sık parmakları hareket ettirmek suretiyle kan dolaşımı artırılmalıdır.
kar sürüşlerinde ve tırmanışlarında yanımıza mutlaka yedek kıyafetler almalıyız. mümkünse turda hedef bölgede kapalı alan olacak yerleri tercih etmeliyiz. ( kafe- çayocağı - kulube vs vs vs) tırmanışlarda arcanan efor ile terleme kaçınılmaz olacaktır. nemli- ıslak kıyafetlerle yapılacak inişler ciddi hastalıklara mumlu davetiye yollamak anlamına gelir.

çetin koşullar altında doğa ile yapılacak mücadelelerde mümkün olan her türlü önlemi almak bir zorunluluktur. cesaret- dayanıklılık- hırs vb şeyleri aptallıkla karıştırmamak gerekir.

bu tür gezilere 4 kişiden az ekiple çıkmamak gerekir. yolda oluşabilecek kazalar, hava muhalefeti, yabani hayvanlar, teknik sorunlar gibi beklenmeyen durumlarla karşılaşılabilir. geziye çıkacak ekibin bu gibi durumlara hazırlıklı olması ( yanlarında yüksek enerji içeren besinler- kuru giysiler- ateş yakmak için gerekli alet edevat, şarjı dolu telefon, pusula mümkünse bölgenin haritası , mutlaka ve mutlaka gazete. gazete hem ateş yakarken hemde ısı yalıtımı için en basit gereç olduğunu unutmayalım) gerekmektedir.

Bu tür gezilerde güzergahınızı katılımcı ekip haricindede birileri ile paylaşmayı unutmayınız. yapılacak tur uzun mesafeli ise bölge güvenlik güçlerini turdan haberdar etmek bazı durumlarda hayati önem arzeder. ekipte bulunacak navigasyon cihazı ile koordinatınızı belirleyebilmek herhangi bir ters durumda yerimizin koordinat bilgilerini vermek kurtarma çalışmalarında nokta atış yapılmasını sağlar. buda gereksiz arama zaman kayıplarını önler.

kazasız belasız keyif dolu, pedallamalar dilerim.

evet ya kar felan kalamadı havada sıfırın üstünde geziyor sıcaklık :) haftasonu elmadağ yatar ama güzel birşey yapabiliriz genede :) ? hem yeni kadromla bir test olur :)

Geri