Evet gelelim turumuzu sizlere aktarmaya...
Ben sabah kalktığımda katılımın normalden de fazla olacağını düşünüyordum ama buluşma vakti geldiğinde pekte iç açıcı bir durum ortada yoktu

Elbette herkesin kendine göre nedenleri var..Anka nın yapmış olduğu her tur keyifli,bir o kadar da kendine göre zorluğu mevcut olan ve tur içinde ki aksilikler ile boğuşurken hem eğlenmeyi hemde zorluğu paylaşmayı bilen insanlardan oluşmaktadır.
Sabah buluşma yerimiz olan Aşti girişine 7.15 gibi varıyoruz.Can abiyi bizi beklerken görüyoruz konuşup 2 nefeslendikten sonra :ci:

telefonlara sarılıyoruz kimlerin nerelerde olduğunu,yolda veya uykuda mı olduklarını öğrenmek için...Tura çıkmadan önceki gece 9 kişi saymıştım ama bazı abilerim ve arkadaşlarım mazaretlerinden dolayı gelemeyeceklerini izah etmişler sabah kalktığımda mesajlarını görüyorum,sağolsunlar

bizde haber alamadıklarımıza ulaşmaya çalışıyoruz ama sabah o vakitte kimseye ulaşamıyoruz.Derken karşıdan Erdem abimiz geliyor.

Gelmesi ile 2 sohbet edip gelecek olanları tekrarda olsa bi 5 dk daha bekleyip yola çıkıyoruz. (Ek:1)
1. (link)
Kepekliyi tırmanıyoruz.Akşam dönüşte emdiğimiz sütü burnumuzdan getircek olan gölbaşı yokuşunuda hızla indikten sonra tostu 5 milyon olan bir pastanede 2 açma ve duble çayları deviriyoruz.Nezaket icabı reca ediyoruz bi şip şak alabilir miyiz diye

(Ek:2)
2. (link)
Atıştırdıktan sonra Haymana yolunu tepmeye tam anlamıyla başlıyoruz. (Ek:3 - Ek:4 )
3.(link) 4.(link)
Her turda olduğu gibi olmazsa olmaz entrikalar,ilginçlikler peşin sıra gelmeye devam ediyor.Yol yapım çalışmasından tek şeride inen yolda ilerlerken önümde ki arabanın yanından bir kangal köpeği çıkıyor.İşte orda durup hemen ters istikamete yol alıyorum,Can abiye gelme gelme işareti yapıyorum

dön kurtar diyorum hayatını bu arada köpek koşarak üstüme geliyor ama ordan geçmekte olan bir araba dikkatini dağıtıyor.Can abi ile istişare yapıyoruz

Bir anda mı hızlansak yoksa elimizdeki biber gazınımı sıksak diye,Harekete geçmek üzereyken köpeğin bekçisi geliyor koşarak uzaklardan(bizi gördüğü için) Tabi Deniz ve Erdem abi köpeğin yanından geçmiş yokuşun sonunda bizleri bekliyorlar

(Ek:5) Can abi köpeğin güzelliğinden olsa gerek yanına gidip biraz uysallaştırıyor.Sahip çıkıyor sevip okşayıp zincirinden bekçiye teslim ediyoruz.
5.(link)
Aksaklıklar peşimizi bırakmıyor.Deniz ve Erdem abinin beklediği yokuşu inerken can abi telsizden konuşuyor.Vites telim koptu diyor

Bizler dumur bir durumda iken Can abi yanımda tel var diyip bizlere derin bir oh çektiriyor

Kimin aklına gelebilir ki!!Araç ve gereçleri açıyoruz ama vites için gerekli olan en küçük yıldız tornavidayı bulamıyoruz.Böyle benzinciye kadar idare etmek için vitesi 2. dişliye alıp taş ile sıkıştırıyoruz

(Ek:6)
6.(link)
Turumuzda haymana yolu ile ilgili bir bilgiye daha sahip oluyoruz.Benzinci diye tabir ettiğimiz yerin haymana yolu üzerinde olmadığını anlıyoruz.80 km lık bir yolda sadece 1 adet benzinci ya gördük ya gördük

Sağa sola bakınırken yol üzerinde bir hırdavatçı görüyoruz.Girelim mi diye düşünürken mıcırlı yolda fren yapınca bisiklet altımdan kayıp gidiyor,yoksa ben mi üstünden atlıyorum anlamadım

Hırdavatçıda işimizi görüp bi şip şap daha çekiniyoruz

(Ek:7)
7.(link)
Bundan sonra yolda rampa çıktıktan sonra ender gelen yokuş aşağı yollarda fotoğraf çekiniyoruz

Bütün fotolar yazının sonunda ki linkte olcak Tabi 1-2 tane koyalımda başımız kel olmasın. (Ek:8-9-10-11)
8.(link) 9. (link) 10. (link)
11. (link)
Aşağıdaki resimde Haymana 10 kilometre diyor ama bu tabelaya ulaşmak için tepilen yokuş inanın insana geri dönüyoruz Ankaraya dedirtir

(Ek:12)
12.(link)
Gidiyoruz gidiyoruz rampa bitmiyor arkadaş

su içe içe midemiz şişiyor.ha birde unutmadan diyeyim,benzincinin 10 misli kadar çeşme var yol üstünde su bitmeden durup dolduruyoruz o derece yani

Yokuşları çıkarken çeşmeye yanaşıyorum.Orta yaşlarda bir Annem var çeşmenin başında su dolduruyor bidon bidon,bizleri kan ter içinde görünce hemen ekmek ile domates getiriyor 4 kişi ne var ne yoksa süpürüyoruz.Açız çünkü herkes yiyeceği etleri düşünüyor :d Neyseki son durduğumuz yokuşuda çıktıktan sonra Haymanayı görüyoruz. (Ek:13)
13. (link)
Beldenin merkezine iniyoruz.Çocuklar bizi gördüğü gibi çevremizi hemen kapatıyorlar.Hep birlikte aile fotoğrafı veriyoruz. (Ek:14)
14.(link)
Çocuklara veda edip yemek yiyebileceğimiz bir yer arıyoruz.İnanın çok küçük bir yer,küçük bir caddede bütün dükkanlar toplanmış,Tavsiye üzerine bir rest. oturuyoruz.Artık aç bir vaziyette olan bizlere dağ bile dayanmıyor.Ondan bundan sundan getirin diyoruz

İskenderi güzel ama

Bir şip şakta orda alıyoruz.(Ek:15)
15.(link)
Ve dönüş vakti geliyor.Akşama kalmak istemeyen Anka grubu sağlık problemi olan Erdem abimizi otobüse teslim edip yola koyuluyor.Dönüş hızlı ve yokuş aşağı olduğu için fotoğraf çekmeye pek vakit ayıramıyoruz.Sadece dönüş yolunda tabela ile çekildiğimiz bu foto mevcut...(Ek:16)
16.(link)
KENDİ NEZDİMDE HERKESE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.
Tur bilgisi
Toplam km(Deniz abi ve ben için) : 171 km (can abi ve erdem abi için 190 civarı

)
Ortalama hız : 20.9
Toplam tur süresi : 13 saat 20 dakika
Yakılan kalori : 9100
Max nabız : 188
ort. nabız :138
Foto link =>>>> (link) 10 dakika içinde geçerli olucaktır.Eğer 10 download sınırı biterse söyleyin hemen atarım tekrar