Scudo Sports

Anka Bicycle Team™

Scudo
Merhabalar, iş yoğunluğundan pek bakamadım ama siz de herhalde yoğundunuz.

Haftasonu Görkem yok öneriler alalım. Mümkünse bayanları entegre edebilecek bir tur olsun. Benim önerim yine Eymir yapalım. Bayanları araçla taşırız. Oralarda bineriz.

• Beğen
Tepkiler: Nesx ve fecredall
@Hacı Murat ŞAHİN

evet eymire doyamadım bu sefer doğadada sürelim ayı gyrll gibi böcek yiyelim :D eymirde keşif yapalım

herkeze iyi geceler..ben 2 hafta ankarada değilim turlarada katılamıyacam bu akşam gidiyorum ama çanakkale turunuzda sizi küçükkuyu civarlarında karşılarım artık :D

Arkadaşlar Çanakkale - İzmir turuna az kaldı..
sizinle paylaşmak istediğim bilgi ve önerilerim var.

Yaklaşık 350- 400 km. yol katedeceğimiz ve bunu grup disiplini içinde gerçekleştireceğimiz için
plan, program, organizasyon, koordine.. başarılı olmamızda büyük etken olacak.
Sonuçta birlikte hareket edeceğimiz bu turu hepimiz mutlu, ve sağlıklı tamamlayabilirsek kazanmış olacağız.
Aksi halde birimiz bile mutsuz ve sağlığımızdan olursak hepimiz kaybeden olacağız.

Bunun için de ne taşıyacağımız, nerde mola vereceğimiz, nasıl besleneceğimiz ve hareket edeceğiz önemli..

Araçla tatile çıkanlar bilir uzun yol öncesi arabanın yağına, suyuna, mekanik aksamına vs bakılır..
Bizim ise sadece bisikletlerimizin bakımını yapmamız yetmez kendimize de iyi bakmalıyız,
gerek fizik gerek mental olarak bu tura hazırlanmalıyız.

Yanımızda taşıyacağımız malzemeler.. ağırlıkları.. bu konuyu sonraya bırakarak beslenme konusuna değinmek istiyorum.

Aşağı yukarı hergün 80-90 km yol yapacağız ve sıcaklığın etkisini hissedeceğiz.
Yorulacağız..
Yapılan araştırmalarda sporcu sakatlanmalarında en büyük sebebin yorgunluk olduğu gözlemlenmiştir.
Yorgunluğun bilimsel açıklamasını bir kenara bırakırsak ne demek olduğunu sanırım hepimiz biliyoruz.
Bunun önüne nasıl geçilir? yada nasıl hafifletilir?
Elbette yeterli beslenme ve vücudun kendini onardığı zaman dilimi olan dinlenme ile.

Bu turumuzda maxsimum keyif, fayda.. minimum zarar görmek istiyorsak bazı
önlemler almalıyız.
Yani domates, peynir, karpuz ile bu turu bırakın tamamlamayı
sakatlanmamız, kas deformasyonu, eziyet çekmemiz kaçınılmaz.

Peki sporcular uzun turlara, müsabakalara nasıl hazırlanır ve müsabaka esnasında nasıl beslenip yaşarlar?

Görkem.. adamım.. senin bana söylediğin birşey vardı..
Bir test yapılmış ve fındık ezmesi vs. (karbonhidrat) yiyen sporcular et, süt (protein) yiyen sporculardan daha iyi bir performans sergilemişler vs.
Doğru..
Bununla ilgili yazıyı bende okudum hatta bir tv kanalında da belgeseli vardı.
Bu yeni bulunan bişey değil.. Az çok beslenme bilgisi, karbonhidrat, protein yapısını bilen kişi bunu bilir.
Evet.. Yüksek karbonhidrat içeren besinler kana çabuk karıştığı ve sindirim sisteminin kolayca hazır enerji haline getirdiği ilk besinlerdir.. proteinden daha kolay emilirler ve müsabaka esnasında patlama diye tabir
ettiğimiz enerji artışı, performans sağlarlar.
Ama protein ile karşılaştırılamazlar çünkü ayrı katagorideler.
Kaliteli karbonhidrat dediğimiz esmer pirinç, meyve şekeri, fınfık, fıstık, ceviz vs.. müsabaka öncesi alındığında kaslardaki glikojen depolarını doldurur ve yeterli enerjiyi sağlarlar.
Ya sonrası..?
Uzun süreli veya ağır yük altında gerçekleştirilen müsabakalarda kas yıkımı kaçınılmazdır..
Bunlar kas fibrillerindeki mikro yırtıklar, kanamalar şeklinde olur ki bunu karbonhidratlar onaramaz.. Çünkü içlerinde vücudun yapıtaşı olan aminoasit yoktur.. aminoasit sadece proteinlerde vardır.
Hep karbonhidrat ile beslenen bir yarışçı günler süren bir müsabakada karbonhidrat-protein ile dengeli baslenen bir yarışçıyı ilk gün belki geçebilir.. ama günler ilerledikçe kasları onarılamadığı için düşen bir grafikte performansı azalır.. hatta kas kaybı.. sakatlık..
devam ederse de kalıcı hasarlar yaşar.
Dengeli beslenen ( proten-karbonhidrat) bir sporcunun bile vücudunun kendini onarması için 48 saate ihtiyacı vardır.

Peki zaman ile yarışılan etaplı müsabakalarda sporcuların ben 48 saat dinleneyim diyebilir mi? :)

O zaman ne yaparlar?

Bol protein, aminoasit, vitamin (vitaminler protein ve aminoasitlerin enzimlenmesi için gerekli) alırlar ve kaliteli bir uyku uyurlar. Uyku, dinleme vücudun kendini onardığı çok önemli bir zaman dilimidir.
ve ertesi gün minimum hasar maksimum güç ile yeniden yarışa devam ederler.

Bunu bizzat tecrübe ettim, yoğun ağırlık çalıştığım ( günde 8-9 ton) zamanlarda. dengeli beslenme, aminoasit, vitanim ve kaliteli uyku ile ertesi gün kendime "acaba dün antreman yaptım mı?" diye sorduğum çok oldu..

Şimdi tur esnasında nasıl besleneceğiz konusuna gelelim..

Sabah, içinde 3-4 yumurta beyazı olan kaliteli bir kahvaltı (egg vücut için çok gerekli bir protein)
Sıcakta yumurta nasıl yenir? demeyin.. proteinin en yoğun olduğu yumurta beyazı sindirimde sorun yaratmaz, zaten efor altında sindirim sorunu da olmaz. ne yesen sindirirsin. :)
Geri kalanı nutella, peynir.. meyve suyu vs.. klasik kahvaltı.. ardından vitamin.

Kahvaltıdan 1 saat sonra yola çıkılabilir. ve mide boşaldığı anda iki tablet aminoasit.

Yolda verdiğimiz molalarda fındık, fıstık.. ceviz.. kayısı.. kara üzüm.. karpuz vs..

Öğlen yemeğinde de protein (et) ve karbonhidrat.

Akşam kesinlikle makarna veya pilav ve et.

Ardından uyumadan hemen önce boş mideye 2 tablet aminoasit.

ve sabah zımba gibi uyanma :)

bu beslenme şekli neden önemli?

domates peynir.. ne bulursan yeme.. elbet bununlada tur tamamlanır. sakatlık, hayattan bezme, geri dönünce bir süre bisiklete binememe, ve günlerce sürecek yorgunluk ile. (Yıkım anca kendini onarır.)

Oysa benim istediğim bu turu zorlu bir antreman, maksimum keyif, eğlence ve en önemlisi sağlıklı şekilde vücuda artı birşeyler katarak tamamlamak.

Grubun ihtiyacını karşılayacağını tahmin ettiğim FDA onaylı
(Food and Drug Administration : sadece yiyecek ve ilaclari degil, bildigim kadariyla tum tibbi cozumleri (tip cihazlari, yontemleri ..vs.) de denetleyen ilaç sanayi için son derece önemli bir kurum ) ICO tavsiyeli (ICO : Uluslararası Olimpiyat Komitesi Beslenme Çalışma Grubu ) vitaminler benden.. ki bunlar supradyn, one-day vs ile karşılaştırılamaz bile.. sporcular için özel olarak hazırlanmış vitaminlerdir.

Bende mevcut olan ama hem pahalı.. hemde herkese yeteceğini zannetmediğim aminoasitleri amerikan pasajından temin edebilirz
onlarda FDA-ICO onaylı.
Sanırım 100 ytl civarında bunu kişi sayısına bölerek karşılayabiliriz tur sonrasına da bolca kalır. (Adet/fiyat orantısı ile daha ucuza da alınabilir)

Ve gelellim yanımıza götüreceğimiz ekipmana;

Görkem bu konuyu daha önce yazmıştı
Bende detaya girmek istiyorum,

İki grup malzememe olarak ele alacağım;
1- herkeste olması gerekenler
2- bir yada birkaç adet olması gerekenler

2. GRUBA GİREN
- Güneş yağı en küçük ambalaj 200 gr.. (sanırım)
herkesin taşıması gerekmez ortak bütçemizden 1 adet alırız o bitince yenisini alırız
- 1 adet tencere.. sabah yumurta akşam makarna yapmak için
- Çelik çamaşır ipi (plastik kaplı) 2-3 adet
e yolda terleyeceğiz.. akşam kuru giysilerimizi giydikten sonra buldğumuz bir çeşmede
sabun ile giysilerimizi yıkar iki bisiklet yada ağaca gerdiğimiz ipe asarız.
- Sabun.. hem el yüz temizliği hemde giysilerimizde kullanabiliriz
giysilerin ömrünü deterjana göre daha uzatır.. her yerden temin edilir.
- El fenerine gerek yok hepimizin bisiklet farımız var sanırım.
- İşaret fişeği (2-3 tane olması gerekli) av bayilerinde var. Olası bir acil durum için
- Zincir tamir aparatı 2 tane olsa yeter.
- Birkaç bakla zincir.. bu hafif olur.. hepimizde olsa iyi olur..
- Yedek vites, fren teli.. buda hafif herkes alsın.. (kimseye vermem :)
- 2-3 adet biber gazı. (av bayiileri..)
- Çekme halatı.. hafif ipek alaşımlı bir çekme halatı bende var.. 1 adet yeter.
- 1 adet akord anahtarı.. ( ne işe yarayacaksa :)
- Telsizi olanlar telsizleri.. Bende 2 tane var birini Deniz e veririm.
Görkemm.. sendekini yaptıramadıysan yaptıralım..
- Koli bantı, tercihen şeffaf :) çok amaçlı kullanılabilir herkes. 1 adet alsın

1. grubtakileri herkez biliyor sanırım.

Kim ne getirecek yazarsanız. gereksiz şeyleri taşımamış oluruz.
Mesela;
Çekme halatı, 1 biber gazı, 1 işaret fişeği , 1 adet çamaşır ipi benden..

Şimdilik aklıma gelenler bunlar.
Sizde düşünün hayatı.. turu kolaylaştıracak detayları atlamayalım.
Bu arada bende müzekart aldım.. :)

Bir konuda nerelerde kamp kuracağımız.. bu pek sorun olmaz ama bir arkadaş tüm Ege'de uygun kamp yerlerini forumda yayınlamıştı bende
kaydetmiştim.. onuda eklemeye çalışacağım.

Arkadaşlar Çanakkale - İzmir turuna az kaldı..
sizinle paylaşmak istediğim bilgi ve önerilerim var.

Yaklaşık 350- 400 km. yol katedeceğimiz ve bunu grup disiplini içinde gerçekleştireceğimiz için
plan, program, organizasyon, koordine.. başarılı olmamızda büyük etken olacak.
Sonuçta birlikte hareket edeceğimiz bu turu hepimiz mutlu, ve sağlıklı tamamlayabilirsek kazanmış olacağız.
Aksi halde birimiz bile mutsuz ve sağlığımızdan olursak hepimiz kaybeden olacağız.

Bunun için de ne taşıyacağımız, nerde mola vereceğimiz, nasıl besleneceğimiz ve hareket edeceğiz önemli..

Araçla tatile çıkanlar bilir uzun yol öncesi arabanın yağına, suyuna, mekanik aksamına vs bakılır..
Bizim ise sadece bisikletlerimizin bakımını yapmamız yetmez kendimize de iyi bakmalıyız,
gerek fizik gerek mental olarak bu tura hazırlanmalıyız.

Yanımızda taşıyacağımız malzemeler.. ağırlıkları.. bu konuyu sonraya bırakarak beslenme konusuna değinmek istiyorum.

Aşağı yukarı hergün 80-90 km yol yapacağız ve sıcaklığın etkisini hissedeceğiz.
Yorulacağız..
Yapılan araştırmalarda sporcu sakatlanmalarında en büyük sebebin yorgunluk olduğu gözlemlenmiştir.
Yorgunluğun bilimsel açıklamasını bir kenara bırakırsak ne demek olduğunu sanırım hepimiz biliyoruz.
Bunun önüne nasıl geçilir? yada nasıl hafifletilir?
Elbette yeterli beslenme ve vücudun kendini onardığı zaman dilimi olan dinlenme ile.

Bu turumuzda maxsimum keyif, fayda.. minimum zarar görmek istiyorsak bazı
önlemler almalıyız.
Yani domates, peynir, karpuz ile bu turu bırakın tamamlamayı
sakatlanmamız, kas deformasyonu, eziyet çekmemiz kaçınılmaz.

Peki sporcular uzun turlara, müsabakalara nasıl hazırlanır ve müsabaka esnasında nasıl beslenip yaşarlar?

Görkem.. adamım.. senin bana söylediğin birşey vardı..
Bir test yapılmış ve fındık ezmesi vs. (karbonhidrat) yiyen sporcular et, süt (protein) yiyen sporculardan daha iyi bir performans sergilemişler vs.
Doğru..
Bununla ilgili yazıyı bende okudum hatta bir tv kanalında da belgeseli vardı.
Bu yeni bulunan bişey değil.. Az çok beslenme bilgisi, karbonhidrat, protein yapısını bilen kişi bunu bilir.
Evet.. Yüksek karbonhidrat içeren besinler kana çabuk karıştığı ve sindirim sisteminin kolayca hazır enerji haline getirdiği ilk besinlerdir.. proteinden daha kolay emilirler ve müsabaka esnasında patlama diye tabir
ettiğimiz enerji artışı, performans sağlarlar.
Ama protein ile karşılaştırılamazlar çünkü ayrı katagorideler.
Kaliteli karbonhidrat dediğimiz esmer pirinç, meyve şekeri, fınfık, fıstık, ceviz vs.. müsabaka öncesi alındığında kaslardaki glikojen depolarını doldurur ve yeterli enerjiyi sağlarlar.
Ya sonrası..?
Uzun süreli veya ağır yük altında gerçekleştirilen müsabakalarda kas yıkımı kaçınılmazdır..
Bunlar kas fibrillerindeki mikro yırtıklar, kanamalar şeklinde olur ki bunu karbonhidratlar onaramaz.. Çünkü içlerinde vücudun yapıtaşı olan aminoasit yoktur.. aminoasit sadece proteinlerde vardır.
Hep karbonhidrat ile beslenen bir yarışçı günler süren bir müsabakada karbonhidrat-protein ile dengeli baslenen bir yarışçıyı ilk gün belki geçebilir.. ama günler ilerledikçe kasları onarılamadığı için düşen bir grafikte performansı azalır.. hatta kas kaybı.. sakatlık..
devam ederse de kalıcı hasarlar yaşar.
Dengeli beslenen ( proten-karbonhidrat) bir sporcunun bile vücudunun kendini onarması için 48 saate ihtiyacı vardır.

Peki zaman ile yarışılan etaplı müsabakalarda sporcuların ben 48 saat dinleneyim diyebilir mi?

O zaman ne yaparlar?

Bol protein, aminoasit, vitamin (vitaminler protein ve aminoasitlerin enzimlenmesi için gerekli) alırlar ve kaliteli bir uyku uyurlar. Uyku, dinleme vücudun kendini onardığı çok önemli bir zaman dilimidir.
ve ertesi gün minimum hasar maksimum güç ile yeniden yarışa devam ederler.

Bunu bizzat tecrübe ettim, yoğun ağırlık çalıştığım ( günde 8-9 ton) zamanlarda. dengeli beslenme, aminoasit, vitanim ve kaliteli uyku ile ertesi gün kendime "acaba dün antreman yaptım mı?" diye sorduğum çok oldu..

Şimdi tur esnasında nasıl besleneceğiz konusuna gelelim..

Sabah, içinde 3-4 yumurta beyazı olan kaliteli bir kahvaltı (egg vücut için çok gerekli bir protein)
Sıcakta yumurta nasıl yenir? demeyin.. proteinin en yoğun olduğu yumurta beyazı sindirimde sorun yaratmaz, zaten efor altında sindirim sorunu da olmaz. ne yesen sindirirsin.
Geri kalanı nutella, peynir.. meyve suyu vs.. klasik kahvaltı.. ardından vitamin.

Kahvaltıdan 1 saat sonra yola çıkılabilir. ve mide boşaldığı anda iki tablet aminoasit.

Yolda verdiğimiz molalarda fındık, fıstık.. ceviz.. kayısı.. kara üzüm.. karpuz vs..

Öğlen yemeğinde de protein (et) ve karbonhidrat.

Akşam kesinlikle makarna veya pilav ve et.

Ardından uyumadan hemen önce boş mideye 2 tablet aminoasit.

ve sabah zımba gibi uyanma

bu beslenme şekli neden önemli?

domates peynir.. ne bulursan yeme.. elbet bununlada tur tamamlanır. sakatlık, hayattan bezme, geri dönünce bir süre bisiklete binememe, ve günlerce sürecek yorgunluk ile. (Yıkım anca kendini onarır.)

Oysa benim istediğim bu turu zorlu bir antreman, maksimum keyif, eğlence ve en önemlisi sağlıklı şekilde vücuda artı birşeyler katarak tamamlamak.

Grubun ihtiyacını karşılayacağını tahmin ettiğim FDA onaylı
(Food and Drug Administration : sadece yiyecek ve ilaclari degil, bildigim kadariyla tum tibbi cozumleri (tip cihazlari, yontemleri ..vs.) de denetleyen ilaç sanayi için son derece önemli bir kurum ) ICO tavsiyeli (ICO : Uluslararası Olimpiyat Komitesi Beslenme Çalışma Grubu ) vitaminler benden.. ki bunlar supradyn, one-day vs ile karşılaştırılamaz bile.. sporcular için özel olarak hazırlanmış vitaminlerdir.

Bende mevcut olan ama hem pahalı.. hemde herkese yeteceğini zannetmediğim aminoasitleri amerikan pasajından temin edebilirz
onlarda FDA-ICO onaylı.
Sanırım 100 ytl civarında bunu kişi sayısına bölerek karşılayabiliriz tur sonrasına da bolca kalır. (Adet/fiyat orantısı ile daha ucuza da alınabilir)

Ve gelellim yanımıza götüreceğimiz ekipmana;

Görkem bu konuyu daha önce yazmıştı
Bende detaya girmek istiyorum,

İki grup malzememe olarak ele alacağım;
1- herkeste olması gerekenler
2- bir yada birkaç adet olması gerekenler

2. GRUBA GİREN
- Güneş yağı en küçük ambalaj 200 gr.. (sanırım)
herkesin taşıması gerekmez ortak bütçemizden 1 adet alırız o bitince yenisini alırız
- 1 adet tencere.. sabah yumurta akşam makarna yapmak için
- Çelik çamaşır ipi (plastik kaplı) 2-3 adet
e yolda terleyeceğiz.. akşam kuru giysilerimizi giydikten sonra buldğumuz bir çeşmede
sabun ile giysilerimizi yıkar iki bisiklet yada ağaca gerdiğimiz ipe asarız.
- Sabun.. hem el yüz temizliği hemde giysilerimizde kullanabiliriz
giysilerin ömrünü deterjana göre daha uzatır.. her yerden temin edilir.
- El fenerine gerek yok hepimizin bisiklet farımız var sanırım.
- İşaret fişeği (2-3 tane olması gerekli) av bayilerinde var. Olası bir acil durum için
- Zincir tamir aparatı 2 tane olsa yeter.
- Birkaç bakla zincir.. bu hafif olur.. hepimizde olsa iyi olur..
- Yedek vites, fren teli.. buda hafif herkes alsın.. (kimseye vermem
- 2-3 adet biber gazı. (av bayiileri..)
- Çekme halatı.. hafif ipek alaşımlı bir çekme halatı bende var.. 1 adet yeter.
- 1 adet akord anahtarı.. ( ne işe yarayacaksa
- Telsizi olanlar telsizleri.. Bende 2 tane var birini Deniz e veririm.
Görkemm.. sendekini yaptıramadıysan yaptıralım..
- Koli bantı, tercihen şeffaf çok amaçlı kullanılabilir herkes. 1 adet alsın

1. grubtakileri herkez biliyor sanırım.

Kim ne getirecek yazarsanız. gereksiz şeyleri taşımamış oluruz.
Mesela;
Çekme halatı, 1 biber gazı, 1 işaret fişeği , 1 adet çamaşır ipi benden..

Şimdilik aklıma gelenler bunlar.
Sizde düşünün hayatı.. turu kolaylaştıracak detayları atlamayalım.
Bu arada bende müzekart aldım..

Bir konuda nerelerde kamp kuracağımız.. bu pek sorun olmaz ama bir arkadaş tüm Ege'de uygun kamp yerlerini forumda yayınlamıştı bende
kaydetmiştim.. onuda eklemeye çalışacağım.

@stheaven
Can abi mukemmel bir yazi olmus oncelikle dikkatine cok teskkur ediyorum ,turdaki beslenme malzemenin onemine deginmssiniz.

Simdi bendeki malzemeyi soyleyim ,
.iki yedek lastik ,
.pompa ,
.tek kisilik cadir ,
.mat,tulum:rolleyes: :rolleyes:
.arkaya bir sele aldim yalniz disk frene surtuyor gelince bir ayar cekmem lazim ,
.kucuk alet takimi ,
.elimde fazladan 2 adet matara var(plastik) isteyene verebilirim (sifir) .

Cok onemli !!! Simdi geceleri hava soguk olcak ,tshirtle oturmaniz mumkun degil (AMASRA gezisinden hekes tecrubeli) ince hirka almaniz gerekli ,yagmurlugu olanlarda aslinda onla idare edebilir...

Toplam malzeme ortaya ciksin eksigi ben burdan karsilayayim hem ucuz olur

Ya birde nufus cuzdani meselesi ki ben kaybettim :)

Birinci mesajda fontu ayarlayamamışım.. çevreye verdiğim rahatsızlıktan dolayı özür :)
Murat Teşekkür ederim )
Sabahım bu saati sanırım sadece ikimiz varız.. :)
Tüm gelecek yada gelmeyecek olan arkadaşlar işin ucundan tutarsa
başarılı, keyifli bir tur olacağına inanıyorum.
bu arada matarana ben talibim.. benimki küçük biraz..
en fazla suya ihtiyacımız olacak sanırım.
keşke tanker ile tura katılacak bir arkadaşımız olsaydı :D

@stheaven

Can abi bu aminoasitlerin ihtivasini yazabilirmisiniz ?
Ithal urun galiba ,daha once hic kullanmadim ,hayvansal -bitkisel ?

Artik bu soruyu sormaktan daral geldi biliyorum ama bir forumdas bana cevap verebilirse sevinirim :(

Gezi tarihi noldu ,izin konulari noldu? Kesin liste noldu ?

Bakin cok sinirliyim zaten Cin facebook u engellemis giremiyorum hic biryere :)

• Beğen
Tepkiler: stheaven
@Hacı Murat ŞAHİN

Moganda olabilir abi :)

www.pedalla.com Sitesinden alıntıdır..Serkan Taşdelen'e teşekkürler

BİSİKLET TURLARINDA KAMPÇILIK

Uzun bisiklet turlarında çadır kullanmak hem ekonomik, hem de eğlence yönünden iyi bir tercihtir. Yalnız bunun yanında alınması gereken önlemler vardır. Doğru yere kamp kurmak rahat bir uyku için çok önemlidir. Kampçılık başlı başına ayrı bir etkinlik olsa da ekonomik olduğu için uzun yol bisiklet sporunun vazgeçilmezidir

Tek başınıza bir yolculuğa çıktıysanız kamp kurabilmek için ilk olarak tercihinizi kamp alanlarından yana kullanmanızı öneririm. Kamp alanlarında tuvalet, duş ve su bulunduğu için rahat bir kamp ve bunun yanında güvenliğinizde üst düzeyde olacaktır. Unutulmamalı ki iyi bir uyku, yarınınız için çok önemlidir.

Kamp alanı bulunmayan yerlerde tedirgin uyumamak için ilk olarak güvenliğinizi sağlamalısınız. Bunun için şöyle bir yöntem kullanabilirsiniz. Kalacağınız bölge yerleşim birimi ise o bölgenin güvenliğinden sorumlu kuruluş (emniyet, jandarma vs) ile irtibat kurmanızı tavsiye ediyorum. Sizin kamp kurmanız için uygun ve güvenli bir yer bulmanız için yardımcı olacaklardır. Unutmayın ki her şeyden önemlisi sizin canınızdır. Can güvenliğinizi güvene aldıktan sonra araç ve gereçlerinizi düşünmeniz gerekiyor. Bisiklet sporcusu olduğumuz için, bisikletimizin çalınması demek, o an her şeyin bittiği anlamına gelir. Bunu hiç kimse istemeyecektir. Araç ve gereçlerinizin güvenliği sağlandıktan sonra rahat bir uyku sizi bekliyor demektir.

Birden fazla kişi ile yola çıktıysanız bu durum biraz daha kolay olacaktır. Yalnız olmadığınızı bilmek tek başına olmaktan daha çok güven sağlayacaktır. Böyle durumlarda yine tek başına olduğunuzda uyguladığınız yöntem etkili olacaktır. Uygun ve güvenli bir yer bulduktan sonra bisikletlerinizi birbirine bağlamanız ve çadırlarınızın ortasında tutmanız etkili bir yöntemdir.

Sürekli bahsettiğimiz gibi en önemli husus sizin güvenliğiniz. Ama öyle bir yer olur ki hiç istemediğiniz bir yerde çadır kurmak zorunda kalırsanız, mutlaka çevrede bulunan evlere haber verin ve çadır kuracağınız yerde su olmasına özen gösterin. Çevrede ne bir yapı, ne de su yok ise çadır kurmanızı tavsiye etmiyorum. Ama yine öyle bir durum söz konusu olursa karar verecek olan yine kendinizsiniz.

Çadır kuracağınız alan tam olarak seçildikten sonra zemini temizlemeyi unutmamalısınız. Çadırın altında kalan taş parçaları uyurken rahatsız edeceği gibi çalı çırpılarda çadırınıza zarar verecektir. Eğimli bir zemine mecbur kalmadıkça çadır kurmayın. Kan dolaşımını etkileyeceği için rahatsız olabilirsiniz.

Son olarak böcek sokmaları ve ısırmalarına karşı dikkatli olmak gerekiyor. Çadırınızın kapısını ve ya penceresini gereksiz yere açık bırakmayın ve sürekli kontrol edin. Kötü durumlar için ise yanınızda böcek sokmalarına karşı ilaç bulundurmanız sizin yararınıza olacaktır.

Bol kamplı turlar…

Sevgi ve Saygılarımla…

Serkan Taşdelen

'' Alıntıdır ''

YANINIZDA BULUNMASI GEREKEN MALZEMELER

Bisikletimiz ile turlara çıkacağımız zamanlarda yanımızda olması gereken temel malzemeleri unutmamalıyız. Bazen önemsiz gibi görünse de lazım olduğunda yanınızda yoksa bu geri dönmenize bile neden olabilir.

Aşağıda başlıca olması gerekenler yazılmıştır. Bunu genişletip daraltmak sizin elinizde.

Günübirlik Turlar;

*Kask, Eldiven, Gözlük

*Pompa

*Yama Takımı

*Alyan Takımı

*Ön Far

*Arka Flaşör

*Yedek İç Lastik

*Fotoğraf Makinesi

*Cep Telefonu

*Kimlik

*Kredi Kartı

*Suluk

*Not Defteri, Kalem

*MP3 Çalar

Haftasonu Turları;

Günübirlik Turlar malzemelerine ilaveten,

*Çadır

*Uyku Tulumu

*Mat

*Yedek Fren Vites Teli

*Zincir Yağı

*Hafıza Kartı (Fotoğraf Makinesi için)

*Peçete, Sabun, Şampuan

*Güneş Kremi

*Heybe Çanta

*Gidon Çantası

*Lastik Kanca

*Çorap

*Terlik

*Kibrit, Çakmak

*Diş Fırçası ve Diş Macunu

*İlk Yardım Çantası

Haftalık veya Daha Uzun Süreli Turlar;

Günübirlik ve Haftasonu turları malzemelerine ilaveten,

*El Havlusu

*Boy Havlusu

*Şarj Aleti (Cep Telefonu için)

*Şarjlı Pil ve Şarj Aleti (Fotoğraf Makinesi için)

*Yağmurluk

*Yağmur Pantolonu

*İçlik

*Yedek Uzun ve kısa Tayt

*Yedek Forma

*Şort

*Uzun Kol Üst

*Tshirt

*Zincir Çıkartma Aparatı

*Akort Anahtarı

*Kas Gevşetici

*Ateş Düşürücü

*Pudra

*Çatal,Kaşık,Bıçak

*Çöp Torbası

*Taşınabilir Harddisc

*Türk Bayrağı

*Tıraş Takımı

Serkan TAŞDELEN

pedalla.com

Benim listem hazir :)
*Kask, Eldiven, Gözlük
*Pompa
*Yama Takımı
*Yedek İç Lastik
*Fotoğraf Makinesi
*Cep Telefonu
*Suluk
*Çadır
*Uyku Tulumu
*Yedek Vites Teli
*Yedek Balata
*Güneş Kremi
*Heybe Çanta
*Lastik Kanca
*Çorap
*Terlik
*Diş Fırçası ve Diş Macunu
*El Havlusu
*Boy Havlusu
*Şarj Aleti (Cep Telefonu için)
*Yedek kısa Tayt
*Yedek Forma
*Şort
*Tshirt
*Zincir Çıkartma Aparatı
*Pudra

Gurup için yanımda olacaklar;

4 kişilik çadır,
tencere,

Arkadaşlar birde su kaynatmak amacıyla birşey düşünüyorum ama ne olabileceği konusunda bi türlü karara varamadım.

Can? bi fikrin varmı?

• Beğen
Tepkiler: Nesx ve stheaven
@murty

Peyniraltı suyu, yumurta, süt, et

Hayvansal ürünler dışındaki proteinler (Soya, baklagiller vs) kas onarımında
etkin rol oynamazlar.

Hayvansal proteinler, esansiyel amino asitler denilen vücudun üretmediği dışardan alınması gereken aminoasitlere dönüşür (vücudta hidrolize olarak)

Yenilen et, süt, yumurtanın yarısı sindirimde dışarı atılır bir bölümü enerji olarak kullanılır, geri kalan ise vücut tarafından hidrolize edilerek aminoasite çevrilip kas onarımında
kullanılır. bu faaliyet 48 saati bulur.

Hazır hidrolize edilmiş aminoasit tabletleri 40 saniye sonra kana karışarak.
kan dolaşımı esnasında hasarlı hücreleri hemen onarmaya başlar.

Birkaç alıntı yapayım >>>

amino asitler vucutta kas yenilenmesine ve buyumesine, buyume hormonlarının salgılanmasına, dokuların daha hızlı yenilenmesine ve enerji uretimine sebep olurlar. sporcular icin amino asitlerin hap olarak alınması yaglanmadan guc ve kilo kazanmak, enerji elde etmek icin kullanılır. kesinlikle doping degildirler. yiyeceklerden fazlasıyla amino asit ihtiyacı duyan sporcular fazla yeme yuzunden yaglanır, verimlilikleri duser ve kaslarda deformasyona sebep olabilirler. fakat haplar hidrolize edildiginden daha saglıklıdır.
amino asit haplarıyla ilgili unutulmaması gereken 2 nokta ise; bunun satısını yapan kisilerin dedigi gibi 3-4 ay ara verilmeden kullanılması karaciger yorgunluguna neden olur. bu yuzden 1 aylık kullanımda ara verilip 15 gun dinlenilmesi ve amino asit kullanımı sırasında bolca su icilmesidir.
------------------

amino asitler proteinlerin yapı taşlarıdır ve bunların parçalanmasıyla açığa çıkarlar. normalde bu parçalanma mide-bağırsak bölümündeki sindirim ile gerçekleşir. kilo ve yaş oranlarına göre değişim göstermekle birlikte genellikle 80 kg olan bir insanda 80 gram bulunur. vücudun ihtiyaçlarına cevap verebilmek için en az 8-10 gram daha ilaveten alınmalıdır. 20 gramın üstünde alındığı taktirde üreyle vücuttan atılır. günümüze kadar 25 amino asit belirlenmiş olup bunların 8'i isoleucin, leucin, lysin, methionin, phenlalanin, threonin, tyrptophan ve valin gidalardan alınmalıdır, 2'si gelişme devresinde, diğer 15 tanesi ise bu amino asitlerin yapımı ve yıkımı esnasında oluşmaktadır. arginin ve omithin amino asitleri büyüme hormonunu salgılayan hipofizi uyarırlar. bu hormon kas büyümesini sağladığı ve yağ yakımını hızlandırdığı için tüm sporcuların rüyasıdır.

@aurora79

Hiç bilmiyorum ki Deniz .. ne olabilir?

Grubta bir kişi daha tencere alsa iyi olur diye düşünüyorum, şöyle büyükçe.
birde herkes kendi tabak, çatal, bıçak, kaşığını getirecek mi?
böyle olması iyi olur.

@murty

Tur 24 temmuz cuma akşamı otobüse binilerek başlıyor.

Tura gelecekler

1-Görkem
2-Deniz
3-Ahmet
4-Can
5-Serdar (küçük)
6-Serdar (büyük)
7-Sefa
8-Mert
9-Sadık
10-Murat

Benim bildiğim bu.. emin değilim ama.. doğrusunu bilen yazsın

@stheaven
Ahmet abi ve Deniz abinin izin sorunlari vardi o yuzden tur tarihi hakkinda suphelerim vardi onlar noldu ?

Geri