Scudo Sports

Anal Fissur ve bisiklet.

luckxor

Forum Demirbaşı
Tepki
1.131
Bisiklet
Focus
Evet arkadaşlar ilk defa başıma gelen bir sağlık sorunu ve uzun süredir bisiklet sürmemi engelliyor. Problem, 2018 haziranında başladı. İstanbul Ayvalık turumda. Önceleri şiddetli kaşıntı daha sonra ağrılı tuvalet sorunları oluşmuştu. Yaz boyunca ara ara bisiklete binmeye devam ettim ve sonunda ağrı dayanılmaz bir duruma gelince doktora gittim. Teşhis, anal fissur, yani makat çatlağı olarak bilinen bir hastalık. Tedavi için sıcak banyo ve çeşitli kremler ve kabızlık ilaçları verildi. Eylülden sonra toparlayan rahatsızlığım Kasım ayında tamamen iyileşti düşüncesi beni, tekrar bisikletle 100+ km yol yaptırınca hastalık nüks etti. Aranızda böyle bir hastalığı olan bisiklet kullanıcısı arkadaşların tavsiyesini ihtiyacım var. Sevgiler..

Scudo
@caner adsız bende de var ve gerçekten rahatsız ediyor.
Acıdan uzak durmak, bol su içmek ve probiyotik tüketmek gerekiyor. Bunları yaparsanız etkisi minimuma düşer, hatta kaybolur.
Sarı kantaron yağı bu hastalığın baş düşmanıdır. Uygularsanız çok rahat edeceksiniz.
Ameliyat da çözüm değil, çünkü nüksediyor. Bunun tek ilacı dengeli ve düzenli beslenme.

@caner adsız
Hocam bu hastalığın sebebi yada nüksetmesinin sebebi kesinlikle Bisiklet değil
Kabız olmadığınız sürece sorun yok
Olduğunuz anda en başa dönersiniz
1 oğünde kesinlikle kocaman bir kase bol zeytinyağlı salata yeyin
Doğadan form kayısılı çay dan sabah kahvaltıda bir fincan için
Bol su bol lif
Akut dönem aşıldı ise kremler hıçbir ise yaramaz hatta hastalik geçmez de
Unutursunuz ama ara ara yeme ve tuvalet düzeni bozulursa kendini hatırlatır
3 senedir bu hastalıkla yaşıyorum tecrübe ile sabit
(Doktora gitmiş ve en popüler tedavi yöntemi olan botoxu da denemiş biri olarak yaziyorum)
Bu hastalık ile yaşamaya alışın
Siz totonuza iyi bakarsanız oda size iyi bakar:)

Nüksetmesi henüz gerçekleşmemiş anal fissür ameliyatı oldu babam. Biraz kozmetik bir ameliyat. Aylarca sıcak su küveti ile birlikte yaşadı. Pomatlar ile arkadaş oldu ama nihayet epidural anestezi ile ayıldı bayıldı derken 1 saate çıktı operasyondan. 1 sene oluyor. Bir sıkıntısı yok. Ama kasap olmayan, paraya tapmayan bir doktor bulmak lazım. İzmirde olmuştu ameliyatı. Size geçmiş olsun, alternatif tıp uygulamalarını da bilen birinden alın.

@caner adsız

Dostuk ben de o dertten muzdariptim 2 sene falan ilac kullandim ama gecmedi sonunda dr a gittim ameliyat dedi arastirdim veee ameliyatsiz radyo frekansla yapan birini buldum sonuc 10 dakikada islem bitti en ufak tekrarlama olmadi bisikleti sordum etkilemez onunla alakasi yok dedi ... hatta bu konuda baslik da acmistim forumdan bir arkadas sehir disindan gelip islemi olup gitti bayaa memnun ...
Ozelden dr un adini yazayim

Tek seferde 100+ km yola sağlam insanda zor dayanıyor. Geçmiş olsun. Umarım bir an önce şifa bulursunuz.

• Beğen
Tepkiler: luckxor
@caner adsız Hocam ben 2003 sensinde ameliyatını oldum Ankara Mevlüt Topbaşta. Şu anda 2günde bir performans amaçlı yol bisikleti kullanıyorum hiç rahatsızlığım yok. Çevremde çok giden var. Acilen gitmeni tavsiye ederim. Kalıcı ve hızlı çözüm.

@A.Tahsin

Mevlüt Topbaşa gidin.

@Deniz A

Çözümü yukarıya yazdım.

• Beğen
Bu tarz rahatsizliklarda bagirsaklarinda iyi calismasi gerekiyor. Yulaf ezmesi bagirsak sindirimi icin cok faydalidir, her gun tuketebilirsiniz.

Gecmis olsun.

• Beğen
@Taner James
Bir ara bende her sabah bir tas süt ve yarısına kadar şu diyet yulaflı,üzümlü vs karışık olan ürünlerden kullanmıştım. Bağırsak konusunu hatırlamıyorum ama bana enterasan şekilde kilo aldırmıştı...:confused:

Bol bol su ve zeytinyağlı yiyecekler... Kahvaltını her sabah evde edebiliyorsan. Bir kaseye zeytinyağı, üstüne kekik falan dök.. Ekmek ban.. :)

Geri