Scudo Sports

Anadolu yakası Kadın bisiklet grubu

FelixTheCat

Forum Bağımlısı
Tepki
868
İsim
Betül
Başlangıç
1999—00
Bisiklet
Carraro
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Merhabalar, uzun zamandır forumda aktif olamıyordum tekrar bir boşluk yakalayıp bisiklete geri dönme kararı aldım. Anadolu yakası kartal civarında oturmaktayım. Forumda bakındım fakat göremedim Kadın bisiklet grubu sürüş gurubu var mı? Karışık olanlar mevcut biliyorum ama özellikle kadın grubu mevcut ise ona katılmak istiyorum. Sabah erken yada akşam üstü grupları?

• Beğen
Tepkiler: cazci
Scudo
Bayan daha yeni erkek topluluğu arayan biri linç yedi.😅
Dipçe: Kibarlık olsun diye söze "bayan" diye başladım. "Kadın ...." diye söze girmek bence tuhaf oluyor.

aynen ikisi de karışık gruplar :)

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Linç edenlerin amacını anlamış değilim bu bir tercih meselesi, eğer böyle bir grup var ise sürüşümü onlar ile gerçekleştirmek istiyorum. Yok ise yapacak bir şey yok benim gibi talebi olanlar ile yeni bir grup oluşturmuş oluruz :).

Linç edenlerin amacını anlamış değilim bu bir tercih meselesi, eğer böyle bir grup var ise sürüşümü onlar ile gerçekleştirmek istiyorum. Yok ise yapacak bir şey yok benim gibi talebi olanlar ile yeni bir grup oluşturmuş oluruz :).
Oluşturun tabi varsa sizin gibi talepte bulunan ama ben o şekilde haremlik selamlık bisiklet grubu hiç duymadım. Merakımdan soruyorum, geçen hafta linç yiyen üye dini hassasiyeti yüzünden grupta kadın istemediğini belirtmişti. Sizin sebebiniz nedir, performans farkı mi, dini veya başka sebepler mi?

@FelixTheCat Linç edilme sebebi -eğer uzaklaştırmayı linç sayarsak- "kadın olmayan grup" araması değildi aslında, bunu ifade etme biçimi ve sonrasında gelen tepkilere hakaretle karşılık vermesiydi...Dileyen dilediği cins, ırk, dil, dinden insanla beraber yol yapmakta özgür tabi ama kalan insanları ötekileştirmeden..Karışık grupla sürüş yapan hemcinsinizi yargılamadığınız sürece tercihinizde samimisinizdir...O tam tersini yaptı..Umarım bulmuştur testosteron yüklü bir grup..😁🙂

Kesinlikle din ile alakalı değil öyle at gözlüğü takıp dolanan tiplerden değilim. Tek düşüncem performans farkından dolayı oluşan bir düşünce. Sporun içindeyim her ne kadar da branşım farklı da olsa uzunca bir süre ara verdim bisiklete binmeye kendi branşımda uzmanlaşma peşindeydim araya Corona girince kendi işimden de kendimi bir süreliğine izole etme kararı aldım. Bu süreç çerçevesinde erken bisiklet grupları oluşabilir ve genelde kadınların müsait olduğunu düşünerek ( performansı da hesaba katarak) bu konuyu açmak istedim.
@HakanAydn Sanırım o arkadaşla uzaktan yakından yazdığımın alakası yok :)

• Beğen
Tepkiler: HakanAydn
Kesinlikle din ile alakalı değil öyle at gözlüğü takıp dolanan tiplerden değilim. Tek düşüncem performans farkından dolayı oluşan bir düşünce. Sporun içindeyim her ne kadar da branşım farklı da olsa uzunca bir süre ara verdim bisiklete binmeye kendi branşımda uzmanlaşma peşindeydim araya Corona girince kendi işimden de kendimi bir süreliğine izole etme kararı aldım. Bu süreç çerçevesinde erken bisiklet grupları oluşabilir ve genelde kadınların müsait olduğunu düşünerek ( performansı da hesaba katarak) bu konuyu açmak istedim.
O halde ladybirds ile iletişime geçin derim 👍

@BerkEvren instagramdan yazdım, Sanırım yakın zamanda dönüş yaparlar. Teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: BerkEvren
@FelixTheCat Linç edilme sebebi -eğer uzaklaştırmayı linç sayarsak- "kadın olmayan grup" araması değildi aslında, bunu ifade etme biçimi ve sonrasında gelen tepkilere hakaretle karşılık vermesiydi...Dileyen dilediği cins, ırk, dil, dinden insanla beraber yol yapmakta özgür tabi ama kalan insanları ötekileştirmeden..Karışık grupla sürüş yapan hemcinsinizi yargılamadığınız sürece tercihinizde samimisinizdir...O tam tersini yaptı..Umarım bulmuştur testosteron yüklü bir grup..😁🙂
Ben o gün pek forumda aktif değildim, sürüşten yorgun dönünce tüm thread'i okuyamadım tabi. Olaylar olaylar olaylar... 😁
Harika 👍 iyi oldu bu soruyu sormuş bulunmam o zaman çünkü bu zaten çok makul bir sebep. Ankara'da olsaniz beraber gezerdik ama eminim orada dabirçok bisikletçi kadın bulabilirsiniz. Sevgiler iyi sürüşler👍

@Tui Lui Düşünceniz için teşekkür ederim. Kendimi toparladıktan sonra karma gruplar ile birlikte düzenli sürüşe çıkabilirim umarım.

Bunu isteme sebebiniz dini de olabilir ve bu sizi at gözlüğü takıyor yapmaz.. İnsan pekçok sebepten böyle bir talepte bulunabilir, karma bir grubu ayırmaya çalışmadıktan sonra bu talepte hiçbir sakınca yoktur. Sebep sadece din de olmayabilir hayat bu kadar tek yönlü değil. Siz de açıkladınız sebebiniz performans odaklıymış ama bu başka bir şey olsaydı sizi yargılama hakkına sahip olmazdık. Dini bir hassasiyet de başkası üzerinde tahakküm kurmaya meyletmedikçe bu şekilde aşağılanmamalı. Umarım en yakın zamanda size uygun grubu bulursunuz. Sağlıcakla✌

Bisiklet özgurluktur. Guruplar özgurlugunuzu elinizden alir. Başlangicta biraz özguven kazanmak icin gurup süruşu yapilir ama sonra en fazla iki kisi . (Bence)

Genel toplamda binde bir gibi (utanç verici) oranda olan "bisikletçi cinsiyetleri oranı" eşitsizliğinin içinde yeralan kadın pedalşörlerin sayısının belki de en çok olduğu bölge İstanbul / Asya yakasıdır...
Özellikle Kadıköy - Pendik Bisiklet yolu, ülkemizin en çok kadın bisikletçisini gördüğünüz bölgedir.
Nitel ve nicel anlamda gelişmeleri tüm camia için yararlı olur. Eşim yıllardır trafiğe çıkamıyor , çünkü kadınlar bisiklete çok uzak...

Umarım ki çok isterim, kadın bisikletlilerin sayısı artsın, çok artsın.
Bundan yıllar önce evlilik yıldönümümüzde eşime bisiklet almıştım. Çok şaşırmıştı. Ancak birlikte sürmekten inanılmaz mutlu olmuştu ve bisikletini çok sevmişti. :)
Bisiklet özgürlük ve mutluluktur.
Bu forumu okuyup ta hala bisiklete cesaret edememiş kadınlarımız, kardeşlerimiz, ablalarımız var ise; lütfen bir an evvel bizlere katılın. Çoğalın.

"Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın." Mustafa Kemal Atatürk.

Bundan yıllar önce evlilik yıldönümümüzde eşime bisiklet almıştım. Çok şaşırmıştı. Ancak birlikte sürmekten inanılmaz mutlu olmuştu ve bisikletini çok sevmişti. :)

Ahahahah...
Çok alakasız olacak ama bundan yıllar önce eski eşimle birlikte bir çift bisiklet almıştık. Kendisi toplam 24 kilometre bisiklet sürdü.

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
İnstadan bildiğim grubu yazacaktım ki arkadaşlar zaten bahsetmişler.
Konu her açılışında olumsuz yanıt verdiği için, belki eşimi de ikna ederim diye düşünüp bana 4 beden küçük şehir bisikleti aldım. Bindi, 100mt sürdü, kazasız belasız güle güle kullan dedi ve indi :)
Şimdi mi? O bisikleti sattım, kendi boyuma uygun yol bisikleti arıyorum.. Tabii bir de bana uygun yol grubu arıyorum :)

@undefined Hiç bir konuda korkum yok bana yaklaşacak olan benden korksun :). Tek başıma tur yapıyorum kartal bostancı arası git gellerim oluyor Fakat belli bir tempoda gitmek istiyorum. Bunu da tek başıma yapamıyorum sabit bir hız belirleyemiyorum. Dediğiniz gibi 2 haftadır sahil booyu koşu yapıyorum çok fazla kadın bisikletçi var fakat çoğu kask takmıyor keyfi sürüş yapıyor benim istediğim antrenman temposunda bol Cardio ağırlıklı bir sürüş olması. Bahsedilen 2 gruba yazdım birinden olumlu yanıt aldım fakat diğeri sadece yol bisikleti kabul ediyor imiş. Diğer grup ile iletişime girdim. Şuan tek eksiğim bisiklet taytı önerisi olan var mı?
@Wilakress spor bir tutkudur ve devamlılık ister, eğer içinde bu tutku yoksa ne yaparsan yap sevemez

Geri