Scudo Sports

Anadolu performans yaz - sonbahar etapları

alo erkan neredesin ,,
şimdi yarın görüşürüz .yalnız barış 30 haziran için anadolu kavağı dedide ben diyorumki senle bi dalalımmı kurtdoğmuş offroad,a ,etabı ise dudulludan alırız saat 07.00 çıkış olur tavşanlı öncesi bi hazırlık olur ,harita aşağıda, 52 km ,,

(link)

https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/248403_214628678569714_8028008_n.jpgburaları çokkkkkkkkkk boşladık artık 28 ile girmece ..

prosedür ise dudullu çıkış durmadan taş delen su merkezine basmaca ve sergen dostumu ziyaret bi hediye götüreceğim orada dinlenmece ve sonra malum dik kısa rampa ve ölüm yoluna 10 km lik offroad a dalış, inişli çıkışlı bitiş noktası ise toprak yolun bittiği yer ikinci mola üçüncü mola aydos cafe sıkı etap oldu gene..

aşağıda taşdelen su merkezinin yeri birinci mola 42 km durmadan basmaca şile rampaları ve bıçkıdereden sonra gelen rampalar ....çıkış dudullu..

(link)

etabın toplamı 100 artısı var geldiğimiz yerleri hesaba katar isek ,evet bi sürü rampa bekliyor bizi..

(link)

Scudo
ortalama 23, 60 km de...evet erkan sesin soluğun çıkmıyor gene boşladın burayı ne gelen var ne giden kurtdoğmuşa geleceksen haber ver yoksa iptal 7 temmuzda gelmeyeceksen söyle onuda iptal edeyim sonunda bu topiği kapatayım ve buradan gideyim..

30 haziran

bıçkıdere -kurtdoğmuş etabı ...

ilk molasız sürüş 42 km taşdelen su dolum merkezinde mola.

(link)

genel rota

(link)

varmı cyclo cros bike'çı ? aranıyor cyclo cross bike 'çı ?

https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/248403_214628678569714_8028008_n.jpg

10 km lik inişli çıkışlı offroad yola dalacak cyclo crossçular aranıyor...eğimler 10 ve üzeri..

adem dualı ,
bu etap için çıkış saati 08.30 bostancı adalar iskele önü yetişirsin korsan hasana ulaşmaya çalıştım ,ama face den sorun var benim notumu iyice kırmışlar mesajlar gitmiyor ..evet bi kişiye daha mesaj attım yetkine o da 26 çı ama bayağı süratli adam..

@Kudret Kurtcebe

Bisiklet ay sonunda ya da temmuz başlarında elimde olacakmış :confused:

uzun mesafede dağ bisikleti işkence :eek:

• Beğen
Tepkiler: Adem Dualı
@Kudret Kurtcebe

tamamdır Kudret abi 08.30 da iskele önünde olacağım.

@İskender Şerit

200 km kullandım bu bisikleti 28 yapınca makineyi ,50 dakika fark attım kendime uzunda olay bu ,
28 jant daha hızlı döner çapı büyük yolu yutar ama yol bisikleti sadece düz asfaltta gider hem stabilize hem sert düz toprak ise mesele cyclo cross tarz,
iskender bu istanbulda cyclo cu yok malesef arada bulasın öyle uzunlara gelecek ...

@adem dualı

aksilik olurda bi şey olursa sorun etme adem ben yola tek giderim şimdi rotayı değiştirme olmakta saat 08.30 da çıkar isek rotayı pendik- kurtköy bağlantısından alarak direk kurtköy istikametine gireriz yalnız gidişte kurtdoğmuşu alarak göçbeyliden çıkar ve dönüşü aydostan alarak oradan teme dalarız rotayı yeniden baştan buraya koyacağım..

evet rota ,,

(link)

adem saat 08.30 da çıkacağız bostancıdan 40 km sonra offroad yolun başlangıcına geleceğiz,tempo düşük olur esas tempoyu nerede yapacağız kurtdoğmuş offroadda orası 9 km idi yanılmıyorsam orayıda bi ölçeyim sadece orada saat tutacağız yolun sonuna ilk varan bekleyecek sen önce varırsın bende amortisör yok evet sonra taşdelen su merkezine bi ziyaret olacak orada sergen dost var onu bi göreceğim serbest sürüşe geçeceğiz tempo yavaş artık sıcak bastırır serbest sürüş aydostan teme oradan ideal tepeden bostancı...

evet esas zamana karşı burada offroad zemin 10 üzeri eğimler toprak yer yer çatlak toprak zemin bisikletin hibritin hakkı verilecek burada ,
evet tam 9 km ,

(link)
genel toplam 99 km ama offroad un acımasız rampalarını biliyorsun ,
onları hesaba katar isen 100 + sı var valla adem sen ile ben yaparız burayı başka babayiğit yok burada..

(link)

https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/248403_214628678569714_8028008_n.jpg

@Kudret Kurtcebe

abi sen ne desen tamamdır, ben uyarım sana. saat ideal benim için kesin geliyorum, bir aksilik olmadığı sürece. kurtdoğmuş güzel yer özlemiştik zaten :)

@adem dualı

hatırlar isen yıllar bi anda geçti ekrem ve sen önde bitirmiş idiniz 3 üncü olmuş idim , dabıl yapmış idik 9 + 9 =18 km dönüşü çok sert idi eğim dehşet ,,sabah geç çıktığımız için şile yolu düşer şimdi okullar kapandı ya herkez şilede kışın kimse olmaz şile yollarında o yolu iptal ettim .direk pendik-kurtköy bağlantısından ,zati gidene kadar düz yol sadece bi yerde bi eğim var sonra hep düz yol...esas cehennemin adı kurtdoğmuş offroad..

antremanlar nerelerde yapılmalı,,,
yüksek rakımlarda örnek tavşanlı rakım 1100 ,araç trafiğinin olmadığı yerlerdir ve boyalıca tarafı 1000 rakım ,iznik e kadar olan kuzey yolu 10 km dir burada araç vardır tek tükte olsa ...rakım düşüktür...ayrıca orhangazi yolu son derece kötü yoldur araç yönünden bol bol karbonmonoksit yersiniz..bisiklet sporunun hakkını vermek isteyenler tavşanlı-boyalıca hattında verir başkada yoktur istanbul dışı olarak tek etap budur..
kartepeye gelince sadece suadiye rampası 1300 rakıma çıkarsınız orada antremanın değerini anlarsınız ama sahil yolu berbattır hem gidiş ve dönüş 72 artı 72 =144 km boyunca araç gürültüsü ve egzoz kokusu bize saf oksijen lazım..anadolu yakada adam gibi antreman yerleri bisiklet sporunun yapılacağı yerler bellidir alacağınız bisiklet cyclo-cross olacaktır aksi takdirde konforlu olmaz ne mtb ne de yol bisikleti ,
evet bunlar asla konforlu değildir ,uzun yolda mtb hammallıktır ,sert arazilerde ise yol bisikleti asla konforlu değildir..avrupa yakada tekirdağ yollarında antreman yapılmaz araç gürültüsü ve karbonmonoksit kokusu ..bu etapların hepsinde var oldum en iyi etap tavşanlı-boyalıca hattıdır istanbul dışı olarak,,gelelim bu pazar yapacağımız kurtdoğmuş offroada orada tek araç yoktur saf oksijen vardır rakım olarak fazla değildir ama oksijeni iyidir oraya gidene kadar sabah saatlerinde mecburen bostancı sahilden ve pendik -kurtköy sapaktan gidileceği için araç vardır ama pazar günleri yazın oralarda pek araç olmaz özellikle istanbul bulvarından kurtköye giden yolda araç sayısı azdır orada mangal olayı yoktur ...mangala hücum polinez taraflarında olmaktadır ,,,ve malesef su düşen şelalenin orasıda mangalcılar tarafından işgal edilir her yaz..
beykoz sahil yolları karbonmonoksit cehennemidir burada bisiklet sporu yapılmaz..sarıyer sahil yolu keza öyle trafik içinde bisiklet sporu olmaz ,,başıbüyük -aydos taraflarıda mangalcılar tarafından işgal edilir evet geriye ne kaldı şile -bıçkıdere anca kışın olur bunun nedeni şile yolları boştur yazın ise doludur hınca hınç, kurtdoğmuş gündeme gelecek ramazan dolayısı ile 1 ay turlar aksar eylül ve ekimde kurtdoğmuş olacaktır tavşanlı olacaktır .. kurtdoğmuştan sonra göçbeyli istikametine doğru araç yoktur araçlar aydosa gelirken başlayacak aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık durumu sahile inilse gene karbonmonoksit dönüşte malesef karbonmonoksit yiyeceğiz ama kurtdoğmuşta topladığımız oksijen bize bir hafta yeterde artar bile evet önemli bi yerdir kurtdoğmuş bol oksijeni ve suyu ile. ayrıca sabah nemin fazla olması bisiklet sporu yapanlara zararlıdır vücut ısınmadan basılırsa kramplar ve halsizlikler meydana gelir sabah malum istanbulda nem oranı erken saatlerde bile çok fazladır ..evet gelelim şile -darlık a malesef ekime gider uzun mesafe olduğu için ekimde bu etap olur ..evet bu pazar kurtdoğmuşun oksijenini depolamaca..

https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/q72/s720x720/1017235_453478358082215_1302867891_n.jpg

e şey biraz fazlamı yükseğe çıktım ne :)

adem selam..
şimdi 7 temmuza ayar çeker isen tavşanlı var saat 08.30 da bostancıda olursan senle aynen 39 km eskihisara gideriz senin bisiklet orada çoşar, tavşanlı yoluna ,134 km, dönüşü yalovadan ya yenikapı yaparsın yada benle gelirsin direk bostancı deniz otobüsü toplam para 3.5 lira feribot deniz otobüsü 6 lira 10 lira bile değil yol parası ,pazar geldiğinde konuşuruz..
9 temmuz -7 ağustos arası ramazan ve turlar pek olmayacak.ağustosa bakacağız..

Kudret Abi selamlar,

Avrupa yakada antrenman yapılacak yer yok demişsin. Tekirdağ yolu konusunda sana tamamen katılıyorum ama bizim sürekli kullandığımız Esenkent - Hadımköy-Karaburun güzergahını denediğini sanmıyorum. Yoksa böyle demezdin. Yol kaymak gibi, hava temiz, tarlalar ve köylerin içinden gidiyoruz. Aşağı yukarı her haftasonu tur yapıyoruz.
http://u1306.hizliresim.com/1b/t/pkjwb.jpg
http://m1306.hizliresim.com/1b/t/pkk19.jpg

• Beğen
Tepkiler: Adem Dualı
Geri