Scudo Sports

Anadol kullanmış olan var mı?

@twist_of_faith

yukarda anlattıklarının hepsine teker teker ben de üzüldüm.

üzüldüklerimin listesi
1. senin o vosvosu alamayışına
2. arkadaşının senden habersiz satışına
3. alanın vosvosu trafikten sildirmesine
4. satan arkadaşının buna da üzülüşüne
5. senin de vosvosun trafikten silinişine üzülüşüne
6. benim de bu olayı öğrenişime
7. benim de öğrenip de birşey yapamayışıma.
8. devamı var ama burda kescem...:(

Scudo
murat şefim.
işte benim vosvosum. 1302-super (1600 cc) boxer motor. (porche lerin motoru da vosvoslarınki gibi boxer dir:eek: )

http://i55.photobucket.com/albums/g153/ironmankonya/vosvos1.jpg

motoru da faal vaziyette. istediğin ustaya götür göster. valla tıkır tıkır çalışır.

http://i55.photobucket.com/albums/g153/ironmankonya/zmotor.gif

bu dünyada (sevdiğim insanlar hariç) bir bisikletlerimden vazgeçmem bir de vosvosumdan.

adanada çelık kontıksıyonla şasesı güçlendırılıp porche motoru takılmış bi woswos wardı...
bu arada temıs bı woswos un fiyatı nedır???

bendede 89 dizel anadol kamyonet vardı..bu araç benim ömrümü yedi bitirdi:(
ömrüm tamircilerde geçti:D
daha sonra 1976 model murat 124 sahibi oldum..bu arabada 2000 cc motor,hava soğutmalı dört disk fren,uçaklarda kullanılan koltukların aynısı,koni amortisörler,kesilmiş helezon yaylar,metalik gri ön göğüs ve 220 km-hız kadranı...
en çok sevdiğim şey herkesin arkamdan nal toplamasıydı
onu çok seviyorum,ama şimdi yok:(

@ironman.1
bence bu arabaya nikelajlı çukur jantlar çok tatlı olur..

@okan_ergun

inanın dünyada vosvosların üzerinde yapıldığı kadar başka hiç bir arabada modifikasyon yapılmamıştır.
evet porche motoru takılmış vosvos da var hatta jet motoru takılanı da..:eek: araba konusunda fantazileri olanlar genelde bunu vosvoslarda denerler. çünkü bu arabaların bünyesi her şeyi kaldırır.

ilk uçan araba vosvostur.
ilk yüzen anfibi araba vosvostur.
ilk filim kahramanı olan araba(herby) vosvostur.
dünyada sayıca en çok üretilen araba vosvostur.
dünyada sürece en uzun süre üretilen araba vosvostur.
dünyada dış ve iç dizaynı değişmeden en uzun süre aynı stilde üretilen araba yine vosvostur.
dünyada motor ve şanzımanı akuple ilk araba vosvostur.
dünyada yağ filtresi olmayan, hava filtresi olmayan ve aynı zamanda antifiriz yada soğutma suyu kullanmayan, yağ ve benzinden başka hiç bir sarf malzemesi olmayan ve sibiryada bile motoru donmadan çalışabilen tek araba vosvostur.
kuzey kutbuna giden ilk araba vosvostur.
hitlerin ilk prototipini gördüğünde "bu güzel olmamış, hepsini yakın ki sonrakilere kötü örnek olmasın" dediği araba vosvostur.
dünyada üretildiği ilk yıllarda 1000 Alman markı na satılan en ucuz araba vosvostur.
dünyada çamurluk, kaput vb. tüm kaporta parçaları birbirine cıvatayla tutturulmuş ve 15 uçlu açık ağız ingiliz anahtarıyla tüm kaporta parçaları sökülebilen tek araba vosvostur.
dünyada motoru arkada üretilen ilk araba vosvostur.
dünyada makina mühendisi Bay Porche' nin dizayn ettiği ilk araba vosvostur.
dünyada adına şenlikler ve sosyal etkinlikler düzenlenip yedek parçalarının bir mücevher gibi elden ele satıldığı tek araba vosvostur.
en çevreci otomobil kabul edilen araba vosvostur.
1970 lerde hippilerin resmi makam arabası vosvostur.
görünüşü kaplumbağaya en çok benzeyen araba vosvostur:D :D :D

şu "en... " meselesini kestim artık burda.. şimdi başka konuya geçelim..

amerikada vosvosların drug yarışları da yapılıyor.

amerikada hurdacıdan alacağınız bir vosvosu teslim ettiğinizde 15.000 dolara tamamen orjinal restorasyon yapan bir firma var.

T.C de tamamen orjinal bir vosvos yaklaşık 15.000-45.000 euro kadar. (arabanın yaşı büyüdükçe ve orjinal parça yüzdesi arttıkça fiyatta artar. ayrıca vosvosların kabriyo modelleri daha pahalı)

yürüyebilen ama orjinalliği azalmış bir modeli ise 4-5.000 ytl ye bile alabilirsiniz.

merak ettiğiniz başka bir şey varsa onu da sorabilirsiniz..

vos voslara en cok yapilan modifiye onlari off road arabasi yaoiyolar. camurluklari cikarip cok buyuk yaylar ve traktor tekerlegine benzeyen tekerlekler takiyolar bi egzost lari motosiklet egzost una benzer arabanin uzerne dogru cikan(sanirim performans egzost u) garip bi sey oluyo genelde. inanilmaz bi gurulti yapiyolar.cogu zaten street legal olmadigindan bizim bisiklet parkurlarina yakin evlerin bahcelerinde ya da redneck kasabalarinda gorebiliyosun.

@hammurabi

aslında lpg ben aldığımda monte vaziyetteymiş. yani ben taktırtmadım. benim elimde olsa hiç de taktırmazdım.
makina mühendislerin yaptığı projeye göre lpg tankı arka kolduğun arkasındaki boşluğa yerleştiriliyor.
lpg ile de vosvoslara özgü sesi duyabiliyorsunuz ancak eksoza süper benzinle olduğu kadar keyifli ıslık çaldırtamıyorsunuz. :D

vosvos ile bisiklet taşımıyorum. zira siz olsanız baklavanın üzerine şöbiyet yermisiniz? benim için vosvos baklava, bisiklet ise şöbiyet. iki keyif bir arada insanı bayar diye düşünüyorum.
:) :) :)

yok ama bi kaç seneye kadar işallah olacak fiyatları 15-20bın$arasında değişio mersınde bı hurdalıkta war ama herıf satmıo hatırası warmış adamın ölen karısının arabasıymış

@okan_ergun

Bayandan ise temizdir ozaman.. E bir de samanlıkta bekliyorsa, 100km yi de devirmemiştir. Bence beklemeye değer:D

Ben de Mustang hastasiyim. Ayrica Vosvos'lara da bayiliyorum. Ama ilerde bir Vosvos alirsam mutlaka üstünü kestirecegim. Convertible olacak :) Anadol'lara da bayiliyorum. Kirmizi, tek kapi, orjinal bir Anadol olacak ki degmeyin keyfime. Ya da tek kapi Belair olacak bir tane... Benzini sünger gibi emse de, birgün binip birgün aç gezmeye ragziyim...

http://img410.imageshack.us/img410/1760/img0008oh9.jpg

bahsettigim anadol'un fotolarından biri. şimdilik bunu bulabildim. devamını daha sonra ekleyeceğim. (görünen bisiklet benim degil :D )

@okan_ergun
Bu otomobilde gaza basmak çok ayrı bir keyif. 4500 ccçlik motorun sizi sallaması, otobanda son sürat giderken çektiğiniz kontrol zorluğuna rağmen, her gaza bastığınızda bu makinenin yere yılan gibi yapışması...
İnanın bana bu motorun sesi, kalbinizin ritmini bile bozabilir, değiştirebilir...
Fotoğraftaki de benim bu arada :).
http://img431.imageshack.us/img431/6025/01dk1.jpg

baba bu aletın 67 lık olanı wardı babamda. çok yakıodu ama her gulun bi dikenı mısalı.motorundan kalkış yaparken gelenh ses insanı uyuşturuyodu.

@HaliliOzturk

yanlış hatırlamıyosam, İstanbul da o arabaların motorlarını biraz modifiye edip şehirhatları vapurlarında kullanıyorlarmış :eek: :eek: :eek: :)D )

o arabadan bizim mahallede de bir tane var. gaza basıp ayağınızı gazdan çektikten sonra eksozdan duyduğunuz ses, şiddetli bir şimşek çakmasından sonra gökte duyulan gürüldemeye benziyor. :eek: yani çok çok kuvvetli bir homurdanma gibi. aslında motor dediğin öyle olacak. yani dosta güven verecek, düşmanı korkutacak.

Geri