Scudo Sports

Amsterdam'dan fixie Kadro ve parçalar

Ender Piyale

Aktif Üye
Tepki
40
Bisiklet
Scott
Selamlar;

2 hafta sonra bir iş için Amsterdam'a gideceğim. Gitmişken hep aklımda olan fixie projesi için gerekli malzemeleri alabilirmiyim acaba diye düşünüyorum.
Özellikle kadroyu bulabilirsem işimi çok kolaylaştırır.
Bisiklet dükkanlarını araştırdım ancak nereden ne alabilirim bulabilmiş değilim.
Bu konuda fikirlerinizi duymak isterim.

Teşekkürler

Scudo
bende göremedim, herkes bisiklet kullanıyor ancak bizim anladığımız tarzda üst donanıma sahip değiller hatta hurda sayılabilir %99'u ancak o bisikletlerle yaptıkları km leri tahmin edip kendi halimize üzülüyorum..

yinede bakındım Uthrech'te 1-2 mahalle bisikletçisine girdim sadece, ilginç bir olay yaşadım aktarayım..
birinde merida sormuştum ..
Çalışan kişi bu dukkana gelip merida soran ilk kişisin dedi, sonra arkada tamir bölgesine götürüp evet 1 adet var dedi ve duvardaki asılı yol meridasını göstermişti gururla :)) bende mutlu olup teşekkür edip çıktmıştım..

Amsterdam ile ilgili bir kaç videoda geçen bir cümleyi yazayım buraya.
"Genelde bisiklet kilitleri bisikletlerden daha pahalı."

Bizim gibi değiller, genel avrupalı mantığı ile ihtiyacı olmayan şeyi almıyorlar. Üst donanım gibi ihtiyaçları yok ki neden alsınlar. Zaten dümdüz yollarda bisiklet sürüyorlar.
Bizim ihtiyacımız var mı? Yok tabi ki. Her alanda ki açlığımız burayada yansımış durumda.

Benim de istediğim güzel eski bir track kadro bulabilirmiyim acaba? Bulduğum kadroya göre modern bir fixie mi yoksa klasik bir fixie mi toplayacağım belli olacak.
Orjinal eski bir yol kadrosu bulmak gerçekten zor.

@Ender Piyale

Ebay varken kadro araştırmaya pek gerek olduğunu sanmıyorum. Hani olur da İtalya'ya Roma'ya gidiyor olursun kadro bakarsın ama Amsterdam için pek gerek olduğunu sanmıyorum. Ola ki buldun daha çok araştırmaya kalkışmadan buldum diyereketen alma ihtimalinde olacak. Ebay'de zaten bir dolu track kadro var yurtdışından kendine yük ettiğine değecek mi o da var. Yerinde olsam oturduğum yerden njs ya da normal bir track frame'i 400-1000 dolar arası artık ayırmak istediğin bütçeye göre oturur bilgisayar başında ölçer, tartar ve değerlendirmesini ona göre yaparak ve tabii bir de kahvemi yudumlayarak yapardım.

@Dogukanaksu

Ebay'den daha önce çok alışveriş yaptım prosedürü biliyorum ancak kadro gibi büyük bir ürünü hiç getirmedim.
Ayrıca fiyatlar konusunda hiç uygun gibi gelmedi.
200-300 dolarlık kadrolara 700 dolar gibi bir kargo uygulanıyor.
Bu konuda yol gösterirmisiz?

(link)

ayrica gordugunuz bisikletcilere de sorun bence belki bir firsat cikar.

@e.yildiz

Bu bisikletçi ile yazıştım. Tüm bisikletleri custom yapıyor ve hepsi satılmış.

(link) gibi seçenekler varken ordan taşımak herzaman daha meşakatli geliyor bana. 49 dolarda kargosu var. birşeyin fiyatı 300 dolar kargosu 700 dolarsa ederi 950 dolardır zaten. fiyatı düşük olanları üste sırala dediği için tüm insanlar bu tür yollara gidiyorlar.

amsterdam fixie için bi cennet değil yani anlatmaya çalıştığım. amerika, ingiltere, italya, fransa olsa anlarım fakat gerek yok.

• Beğen
Tepkiler: Ender Piyale
Geri