Scudo Sports

Amortisör tavsiyesi

pcgamer

Üye
Tepki
3
Öncelikle Merhaba,

Benim Bisan Action bir bisikletim var 5 6 senelik bir ürün.Ön tarafa 25 ytl ye kapatabiliceğm amortisör taktırmak istiyorum.Benim için Yumuşak olması yeterli pek anlamam.Çukura girdimmi yumuşatsın yeter.Tekeri tutan yer komple hazır amortisörlü bir maşa adı sanırım ondan alıcam.Tavsiyelerinizi bekliyorum teşekkür ederim.

Scudo
Bu degisimi hic yapmasaniz? 25 Lira seviyesinde alacaginiz bir amortisör sizi ancak bir kac hafta götürür, sonrasinda pismaniyet yasarsiniz.

Cünkü, öncelikle bosluk yapacaktir. Bisikletin önünde rahatsizlik veren bir sallanti hissedeceksiniz. Daha sonra hizla asinan ic parcalari yüzünden esnemez hale gelecektir. Ayrica, gereginden fazla esneyecegi icin de tutarsiz bir yol tutusa sebep olabilir.

Ben asfaltta süren biriyim.Düz yolda yani.Konak sahilinde sürmeyi planlıyorum yazın.Bisiklette çok eski zaten emektar benim hoşuma gidiyor ön tarafın zıplaması hiç mi taktırma diyorsunuz ? :)

Sadece düz yolda gidiyorsaniz eger, zaten taktirmayin. Onun yerine dissiz ama genis lastikler kullanin mesela. Cok daha rahat edersiniz.

Y.yurtta oturuyorum ben.Yollarını bilen bilir.Her gün dağ sporu yapmak için birebir :) Sadece hafta sonları düz yolda binicem, onun dışında iş içinde kullanılan bir bisiklet.Aldım bi tane Çankayadan Sundu Bisikletten.Markası Logan.1 senede garanti verdiler.Çok sağlam duruyor.Düşünceleriniz benim için önemli.Marka olarak sizce nasıl ?

Benim tercih etmeyecegim bir amortisör. Hani bazen, düz masa, amortisöre göre daha iyidir...

Yapma abi ya :D İçimi kararttın :D Ya gönül ister daha iyisini almak ama maddiyat kısıtlı bisiklet te eski.Bozulma yönünden sıkıntı yaşarsam zaten aldığım yer destek vericek.Henüz takamadım.Yani taktım ama uzun geldi 26 inc e göre almama rağmen.O dönmeli yeri çok uzun onu eskisiyle aynı ölçülerde kesip takıcam yarın.Ayrıca Çok sert.

Burada bir başlık açmışsın ve konunun uzmanı arkadaşlardan önerileri almışsın ama pek dinlemiyorsun :) Bir bildikleri var düz maşayı bile senin alacağına öneriyorlar. Bence önerilerine kulak ver.

(link)

(link)

Aldığım amörtisörün fotoğrafları.Üzerinde ki 2 tane büyük siyah vida gibi kapaklar ne işe yaramakta acaba ? Bir de nasıl yumuşatabilirim.

Bu amortisör yumusamaz. Ama konu bu degil.

Bu amortisörün montajini yaparken, ölümcül bir hata yapilmis!

Cantilever denen tipte frene sahipsin, gördügüm kadariyla son destek bisikletin bogazi üzerinde, veya furs takiminin üst kisminda.

Amortisörlü bisikletlerde cantilever kullanilacaksa, amortisörün alt bacaklarinda son destek olmasi gerekir.

Sen simdi fren yaptiginda, amortisörün esnerse, ön frenin bosalacak! En kisa zamanda cözmelisin bu sorunu, yoksa su anda ön frensiz geziyorsun resmen.

@HaliliOzturk

Abi uyarın için gerçekten çok teşekkür ederim.Sen diyince farkettim.İlk işim onu düzeltmek olucak.Tekrar teşekkür ederim.Ön fren kullanmayan ve hızı sevmeyen biriyim ama ani duruşlarda arkanın yetersiz kaldığı zamanlarda kullanıyorum.O yüzden mutlaka halledicem nasıl yapıcağımı bilmesemde :)

Bu amörtisörün montajını kim yaptı? Sen yaptıysan, tecrübesizliktir böyle hatalar olabilir ve işte bu yüzden her işin ilk önce bir bilenine danışmak lazım... Ancak bunu bir bisikletçi yaptıysa...Neyse ağzımızı bozmayalım şimdi...

@Aytaç Biber

Yok abi ben yaptım ya buna uygun fren çeşidi hangisidir resim ve fiyat koyabilirmisin zahmet olmazsa :)

V-Fren kullanman sorunu çözecektir, şu anki cantilever leri kullanman içinse amortisörün iki bacağı arasındaki o nal kısmına kabloyu sabit bir şekilde sürekli aynı hizada ve gerginlikte tutabilmek için Halil kardeşinde dediği gibi bir destek olması gerekir. Gördüğüm kadarı ile bu destek bu amortisörde yok. Bu sebep ile bir aparat uydurulamadığı sürece bu amortisör ile cantilever kullanman doğru ve güvenli değil. Sonradan böyle bir aparat ekleme imkanı yok ise V-Fren şu halde tek çözüm yolu gibi duruyor.

• Beğen
Tepkiler: pcgamer
@Aytaç Biber

Bugün sordum V- Fren olarak plastik var 7 Ytl Metal dedi sanırım onlarda 15 ytl hangisini almalıyım ? :)

Geri