Scudo Sports

Amortisör sorunu

Kübra C.

Aktif Üye
Tepki
139
Bisiklet
Sedona
Merhaba arkadaşlar,
Bisiklet konusunda acemiyim ve şu an sedona 701 dağ bisikletini ormanlık alanda, bol engebeli ve taşlı yollarda kullanıyorum. Ancak bu bazen oldukça yorucu ve malum acı verici olabiliyor. Sizce bisiklete bindikçe daha az yorulmaya ve doğru bir oturuş biçimine alışıp böylece daha az acı duymaya başlayabilir miyim? Çünkü her ne kadar hakkında çok kötü şeyler okumuş olsam da bu durum bana çift amortisörlü salcano ve bianchi marka bisikletleri düşündürüyor. Düşüncelerinizi ve tecrübeleriniz paylaşırsanız çok sevinirim.

Scudo
Bisikleti yeni alanların hepsininin çektiği sele rahatsızlığı sorununu çekiliyorsunuz fakat bu durum geçicidir. Sizin o rahatsız ettiğiniz sele ile sürüşler yaptıkça alışacaksınız ve ağrı hissi oluşumu en aza inecektir. Bu sebebden ötürü bisiklete kırılmadan gücenmeden sürmeye devam edin 1-2 hafta içinde rahatsızlık hissiniz minimuma inecek. Eğer bu duruma alışamassanız jelli seleler ile daha konforlu sürüşler yapabilirsiniz. (Bakınız (link)) Yorulma konusunda ise; Kondisyona ihtiyacınız var buda zamanla olacaktır.

Çift amortisörlü bisiklet şu anda kullanmış oılduğunuz Sedona 701'den kat kat kötü ve hantal bisikletlerdir konfor açısındanda ekstra bir faydası yoktur. Şu anki bisikletinizle ile yola devam.

Hemen herkes sizin gibi cevap verdi kime sorduysam, teşekkür ederim :)

@Furkan Tamer

Daha da iyi anlatılamazdı zaten. Bende jelli selelerden tavsiye ederim bütçe elveriyorsa.

• Beğen
Tepkiler: Kübra C.
Evet jelli sele mantıklı, tayta nazaran daha da pratik gibi görünüyor zaten.

@Kübra C.

Evet diyelimki jelli sele mantikli, ama hic sunu düsündünüzmü...
Suanki sele size rahatsizlik veriyor tamam belki alisik olmadiginizdan ileri gele bilir ama belki de o sele size uygun degildir, bu bir ihtimal olamazmi. Uygun degilse jelli seleye gecmek sizce cokmu mantikli?
Hadi diyelim gittiniz jelli bir sele aldiniz ve yanlisliklan ayni eski selenizin ölcüsünde bir jeli sele aldiniz, bunda rahat edeceginizimi saniyorsunuz hayir poponuza selenin genisligi uygun degilse kustügünden de olsa o sele rahat edemesiniz.

NOT: Su yorum da bir düzeltme yapalim....

Çift amortisörlü bisiklet şu anda kullanmış oılduğunuz Sedona 701'den kat kat kötü ve hantal bisikletlerdir konfor açısındanda ekstra bir faydası yoktur.

Galiba arkadas cift amortisörlü derken cevabina bakilirsa tüm hepsini kast etmis gibi ama bu cevap sadece sizin su cümlenizdeki cift amortisörlü bisklet görünümü olan bisikletler icin gecerlidir.

Çünkü her ne kadar hakkında çok kötü şeyler okumuş olsam da bu durum bana çift amortisörlü salcano ve bianchi marka bisikletleri düşündürüyor.

• Beğen
@Murat Cömez

Uyarınız için teşekkür ederim, evet sele ölçüsü de bu manada önemli o zaman. Çift amortisör konusunda bilinçli olarak o iki markanın ismini verdim. Gerçekten kaliteli ve pahalı bir çift amortisörlü bisiklet için yeterli bütçem olmadığını belirtmek için. Eminim cevap veren arkadaş da bu sebepten böyle bir yorumda bulundu. Dikkatiniz için tekrar teşekkürler.

çift amortisörlü salcano? nirvana serisi de var salcano'da... bahsetmek istediğiniz salcanolar sadece "efes, hector, nova, ng700" gibi modelleri.

• Beğen
Salcanoyu kast eden ben degilim konuyu acan arkadasdir, biraz dikkatli okumada fayda vardir diye düsünüyorum. Ben sadece konuyu acan arkadasin yazisindan kopyalayip yapistirma yaptim. Ayrica salcanonun modellerni de tanimam ve benim kaldigim yerde de kimse salcanoyu tanimaz fiyatinida görünce gülerler, o fiyati ona verene kadar gider kendime bit Liteville yada baska taninmis bir marka alirim. Bisiklet belki iyi olabilir ama cift amortisörlü bisikletlerden biraz anlarim o yüzden fiyati bana biraz abartilmis gibi geldi. Adam kendi kadrosunu sanki hice saymis ve fiyati üzerindeki donanima göre yapmis.

• Beğen
Amortisör sorunundanmı bahsediyoruz yoksa sele sorunundan mı ? Ben anlamadım :D

@Abdülsamed AKBULUT

Konu konuyu açmış diyelim :)

Arkadaslar benim bisikletimin SUNTOUR XCM MLO KİLİTLEMELİ maşası var eskiden yumuşaktı fakat artik eski verimi alamıyorum sizce ne yapmalıyım yag falan sürsem düzelirmi resmide bu

Dosyalar

• 1480258231426-1341732032.jpg
    1480258231426-1341732032.jpg
    108,1 KB · Okunma: 5
Merhaba arkadaşlar. Üye kısıtlamaları sebebiyle video bağlantısı yükleyemedim.
Bu bisikleti 1 sene önce almıştık. Aldığımdan beri kilitli amortisörü hiç kilitleyemedim. Yarıya kadar gidiyor sonra kilitlemek için tam sağa geçiremiyorum.
Yetkili serviste kurulum yapılmasına rağmen, o sırada durumun farkında olmadığım için es geçmişim bu sorunu. Ve araya kış girdi, derken 1 sene bu şekilde durdu amortisör. Kaba kuvvet kullanmadım zarar verme korkusuyla.

Vida gevşetilerek çözülür mü, yoksa başka bir yöntemi mi vardır?
Screenshot_20240414_093423_Gallery.jpg

Geri