Scudo Sports

Amortisör önerisi - Sizce hangisi?

iCg

Aktif Üye
Tepki
33
Rock-Shox TORA SL 80 mm V Fren Manuel Kilitleme-294 TL
(link)

Rock-Shox DART 2 80 mm V BREAK (Siyah) -194 TL
(link)

Siz olsanız bu iki amortisörden hangisini tercih edersiniz. Toraya 100 tl fazla vermeye değer mi? Ya da bunlar yerine önerebileceğiniz V fren uyumlu amortisör varsa memnun olurum . Kolay gelsin.

Kullanım alanı: Çok abartılı arazilerde kullanılmayacak,aşırı hızlı ya da yokuş aşağı gidilmeyecek. Uzun mesafeli (10 km) çakıllı, çukurlu yollarda ortalama 20 km hızla gidilecek.

Scudo
çakıllı çukurlu olursa sağlam bir şey almalısın oda 1. gibi gözüküyor :)

Hayır siz söyleyince fark ettim 80 olduğunu. Kötü bir değer mi?

Yok kötü değil. (link) bence bide buna bakın.. Aynısından bir arkadaşım kullanıyor yağlı güzel bir maşa ve gidondan kilitlemeli... Pişman olmazsınız 270 küsür'e tekabül ediyordu yanlış hatırlamıyorsam... İyi akşamlar.

Tora diyorum

Malesef bisikletim disk fren uyumlu değil...o zaman v fren uyumlu olan ve 80 mm olan torayı alıyorum?

Bu arada tora 2100 gr mıs bu ağırlık DART2 ye göre biraz düşük (dart2 2480 gr.)

Not: rebound ayarlı ne demek?
bir de bu amortisörün bakımı zor mudur? Yanılmıyorsam gress yağlı değilde sıvı yağ kullanıyor. Yağ akıtma sızdırma gibi dertleri olur mu?
Havalı bir amortisör öneriniz var mı TORA fiyatına?

bende aynı dertden müzdaripdim. vbreak uyumlu hafif ve güzel maşa seçeneği cok cok kısıtlı tora güzel seçim. ağırlıgıda güzel dart2 2400 gr civarında 300 gram hafif güzel tora iyi.

@Yavuz Can Cebeci

Tora nakitti 259 a denk geliyor.Tora yağlı maşa değildir. Yağlı maşa diye bir kavram yoktur zaten çünkü yağlar sıkıştırılamaz.Sadece gidonun lockout sistemi yağın yer değiştirmesi ile olur.Tora yaylı bir maşadır aynısındna kullanıyorum alacaklara tavsiye ederim.

259 TL ye nerede satılıyor?

Birde rebound ayarı ne demek?

arkadaş demek istiyorki nakitte 259 tl diyor ama sanırm yanlıs görmüş havale ile alırsanız yada elden alırsanız 249 tl ye geliyor. maşa rebound ayarıda geri tepme ayarı yani maşa calısıp geri dönerken yavas yada daha hızlı sekilde geri yerine gelmesini ayarlıyosunuz güzel bi ayar

@iCg

Geri tepki hızı/sertliği diyeyim en temel haliyle :)

@Mutlu Köksal

Sertliği derseniz bu tamamen yanlışlık olur. Rebound ayarı çalışma hızıdır. Bir çukura girdiğinde sıkışan yayın bir sonra ki çukur için hazır konuma gelme hızına rebound diyebiliriz. Sertlik ayarı preload tur. Sol bacaktan yapılır. rebound sağ alt bacaktan yapılır.

dosdum fiyat anlık olarak değişiyor. daha mesajı yazalı 3 saat olmadı şimdide 253 tl ye denk geliyor. sen biraz kur yüksekken almışsın.

(link)

havale ile 280 tl den bir kuruş aşağıya alamıyorsun erdoğanlardan siz nasıl bir alış veriş yöntemi izliyorsunuz anlamış değilim.

fiyatı 297 tl olan bir ürünü 250 tl ye almak mümkün değil.

havale ile 280 tl den bir kuruş aşağıya alamıyorsun erdoğanlardan siz nasıl bir alış veriş yöntemi izliyorsunuz anlamış değilim.

fiyatı 297 tl olan bir ürünü 250 tl ye almak mümkün değil.

Geri