Scudo Sports

Amortisör alırken nelere dikkat etmeliyim?

YavuzAkbay

Aktif Üye
Tepki
43
İsim
Yavuz
Bisiklet
Salcano
Dostlar ben bisikletime güzel bir amortisör almak istiyorum fakat nelere dikkat edeceğimi bilmiyorum. Bisikletim Stock NG750 HD yardım eder misiniz ?

Scudo
Güzel derken fiyat aralığı nedir?Birde stabil yol ve asfalmı olacak kullanacağınız yer yoksa dağa bayıradamı gelsin istiyorsunuz?

Dağ bayır ve fiyat aralığı 600e kadar biraz daha çıkabilir.

@gmfaruk
da neye dikkat ederek alayım ?

@big bike
bisikletle neresi uyum içinde olmalı ?

Mesela baktım post mount yapıda yazıyor bu nedir ?

Manitou r seven. Bisiklet diyarıydı sanırım 200$dı fiyatıda.

@Yavuzos En önemlisi amortisörün uyumlu olduğu jant tipi. Sonra da şaft borusunun uzunluğu. Şu anda kullandığın amortisörün şaft borusundan kısa olmasın. (uzun olsa da kestirebilirsin.) O kadronun 1.1/8 şaft borusuna uyumlu olması lazım ama yine de onu bir bisikletçiye sordurun.
Bir diğeri de amortisörün uyumlu olduğu mil çapı. Piyasada 15/20 mm "sokma milli" amortisörler mevcut ama o amortisörler de yine 15/20 mm sokma milli göbeklerle uyumlu. Şu anda bisikletin üstündeki göbek ve amortisör 9mm mandallı mil ile uyumludur.
Elde ne var şimdi;
1-) Şu anda kullandığın jant boyuna,
2-) 9mm mandallı mile,
3-) 1.1/8 Şaft ebadına uygun olması ve şu anda kullandığın şaft borusundan kısa olmaması lazım.
Havalı yada yaylı olmuş o senin zevkine ve bütçene kalmış. :)

Not: Sonrada dikkat ettim post - IS bağlantı tipini fotoğraftan daha iyi anlayabilirsinhttp://i.stack.imgur.com/9ailL.jpg

Benim şu andaki amortisör (Stock) IS'mış ben Post Mount alsam takabilir miyim ?

Geri