Scudo Sports

Amerika'yı 5 kez baştan sonra katetmiş bisikletçi araba çarpması sonucu öldü

Road_Runner

Road Runner
Tepki
24.945
Bisiklet
Cervélo
Road.cc'nin haberine göre ((link))

Brezilyalı uzun mesafe bisikletçisi Claudio Clarindo(38), pazartesi sabahı Sao Paulo otobanında idman sırasında bir aracın çarpması sonucu hayatını kaybetti. O sırada yanında olan arkadaşı Jacob Amorim, kazayı bacaklarındaki çok sayıda kırıkla atlattı.

Geçen yıl, Amerika'yı başta sonra katetme yarışlarına(Race Across America, 5000 km) 5. kez katılan Clarindo, yarışı 11 gün 23 saat 35 dakikalık derecesi ile 16. sırada bitirmişti. En iyi derecesini 2010 yılındaki yarışta 10 gün 15 saat 49 dakika ile almış ve 7. olmuştu.
Sporcu, dünya uzun mesafe bisikletçileri sıralamasında 12. sırada bulunuyordu.(world ultra-distance rankings)

Kazanın sabah saatlerinde meydana geldiğini anlatan arkadaşı, direksiyon başında uyuyakalan bir sürücünün karşı şeride geçerek kendilerine çarptığını söyledi.

Clarindo, aynı zamanda çalışan biri olduğu için (çoğumuz gibi) her sabah 05.15'te antrenmana çıkıyordu...

http://road.cc/sites/default/files/styles/main_width/public/claudio-clarindo-image-youtube.jpg?itok=2nH2_9rX

Hatırlatma: Ülkemizde otobana bisiklet ile çıkılması yasak.

Scudo
Dün gece görmüştüm haberi, gerçekten çok üzüldüm. İnsanlar artık bisiklet sürmeye korkar hale geldi:(:(

Hiç bir suçun yokken hayatının başkasının hatası yüzünden sonlanması... Dünya işte. Ölen öldükten sonra ne desek boş... Keşke Claudio yerine, tecavüzcü,gaspçı,hırsız vb bir işe yaramayan insanlardan biri ölseydi.Bir pislik daha eksilirdi dünyadan

Gerçekten üzücü bir o kadar sinir bozucu bir olay. :(

Ben artık sürmeye korkuyorum ki forumda pekçok arkadaştan daha az km yapıyorumdur. Zaten gözümün önünde gerçekleşen ölümlü kazadan sonra hobi neredeyse fobiye dönmeye başladı. Sevgili Serkan sen de sağol yani, son günlerde hep felaket haberi ekliyorsun buraya, iyice moralim bozuldu :(

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
Dikkati elden bırakmayalım arkadaşlar :( Olacağı varsa olur elbet ama biz elimizden geldiği kadar dikkatli olalım

• Beğen
Tepkiler: Bahri Kaplan
Şehir mtb 21 vitesli mosso legarda kullanıyorum yokuş aşağıya 35 km yi görünce bile tırsıyorum güvenliğimin azaldığına dair ama yol yarış kullanan arkadaşlar.50-80 km yapıştırıyorlar hiç korkmadan ama Türkiye yolları da araçlarıda güvenli değil

• Beğen
Tepkiler: şamilkafkas
Ölüm Allah'ın emri ama böylesine dangalakların sebep olması insanın asabını çok bozuyor.

Sporcunun Toprağı bol olsun.

@bekotechno İstanbul'da ikamet ediyorum ve bisikleti her gün evim-işyerim arasında kullanıyorum. Dolayısı ile trafiğin yoğun olduğu saatlerde yola çıkmak durumunda kalıyorum. Her kavşakta bana yeşil yansa dahi şöyle bir frene basıp yavaşlamadan geçmiyorum. Sizin gibi ben de yol bisikleti ile trafikte hız kesmeden giden arkadaşlarıma hayret ediyorum. Bisikletle 45-50 km ile gireceğim bir kavşakta yandan gelen bir arabayı görüp frenlemeye kalksam durabilmem imkansız. Kurtulabilmek için tek şans diğer araçtaki sürücünün reflekslerinin ve frenlerinin çok sağlam olması.

Gündüz trafiğe çıktığınızda kendi emniyetinizi başkalarına emanet etmeyin. Pedala asılacaksanız şehrin dışına doğru tenha bir yola çıkıp orada yüklenin pedallara. Biz Türk milleti olarak risk yönetimi konusunda maalesef özürlüyüz. Kendimden bir örnek vereyim. Bakın işe girdikten sonra ilk arabamı aldığımda hafta sonları saat kaç olursa olsun kafama esince basar şehir dışına çıkardım. Gecenin 2'si sabahın 5'i demezdim. O zamanlar büyüklerim hep beni ikaz eder gündüzün aydınlığı gecenin karanlığından hayırlıdır, karanlıkta yolda kalma diye nasihat ederlerdi. Ne demek istediklerini bir gece saat 3'e doğru Ankara'ya yaklaştığım bir sırada arabayla takla attığımda anladım. Cuma akşamı mesai çıkışı şu anda eşim olan hanımefendiye sürpriz yapacağım diye atlayıp arabaya yola koyulmuştum. Haftanın birikmiş yorgunluğuna dayanamayıp tam Ankara'ya yaklaşırken uyuyakaldım ve arabayla takla attım. Çok şükür araçtan sağ salim çıktım ve başka birine de çarpmadım. O günden beri bir daha gece vakti yola çıkmıyorum. Bizim bir uyarıyı dikkate almamız için illa ki başımıza bir şey gelmesi gerekiyor. Bunun dışında başkalarının tecrübelerinden ve hatalarından ders alamıyoruz. Aldığımız riski ölçemiyoruz. Trafikte her türlü değişkeni kendi kontrolünüzde tutmaya çalışın. Beni zaten görmüştür, zaten yol benim, zaten yavaş geliyor, zaten bana yeşil yanıyor diyerek kontrolü karşı tarafa bırakmayın. Trafikte o an karşılaştığınız kişi alkollü olabilir, intiharı düşünüyor olabilir, kanser olduğu haberini almış olabilir, bir yakınının ölüm haberini almış olabilir, hatta bildiğiniz deli bile olabilir. Böyle bir durumda normal bir insanın reflekslerini ve dikkatini gösteremeyebilir. Kendisine yanan kırmızı ışığı görmeyebilir, sağdan yola girdiğinizi fark etmeyebilir, başka bir şeye duyduğu öfkeyle hırsını sizden çıkarmaya kalkabilir, uyuyor olabilir. Kavşaklarda lütfen risk almayın, bırakınız geçsinler. Karanlıkta uzun tura çıkmayın, erkenden yatın sabah gün doğarken çıkın. En azından direksiyonda uyuyakalan birinin size çarpma olasılığını minimuma indirmiş olursunuz. Allah hepimizi görünür görünmez kazalardan korusun.

• Beğen
Tepkiler: suatgecer
Bu nedenle iste, daima grupca pedallamak lazim. Gorunurluk artiyor, birlikten kuvvet doguyor.
Gectigimiz gunlerde bir sariyer donusunde sinyalsiz bir sekilde bir arac saga onume kirdi, adama bastim fircayi, bagirdim, adam diklenecek oldu. Ama arkamdan gelen diger arkadaslari ve sert bakislarini gorunce tirsti hatta arabadan bile inemedi. 8-10 kisiydik. Hepimizin gecmesini bekledi. Yalniz olsam boyle bir yaptirim gucum elbette olamazdi.

Iste biraz da bu yuzden grupca turluyoruz. Madem siz manyaksiniz, siz psikopatsiniz, biz de sizin yapacaginiz hatalara karsi boyle sirtlan surusu gibi gezeriz. Bu kadar basit.
Grup halinde olun. Gruplasin. Riskleri minimize edin.
Arkadasimiz icin cok uzuldum. Dunyadan temizlenmesi gereken pislikler hala yasayip verdigi pis nefesle atmosferi kirletiyorken boyle insanlarin gocup gitmesi ne kadar da uzucu.
Senin adaletin yok sevgili dunya...

• Beğen
Tepkiler: şamilkafkas
Geri