Scudo Sports

amerikadan hanigi mtb yi almaliyim

Scudo
Amerikaya gideceksiniz bisiklet alacaksınız geleceksiniz gümrüğü vergisi kılı tüyü ne gerek var git gez eğlen yaşa dön sonra gider bakar alırsın ama çok çok özel bir şey istiyorsan evet orda buraya gelmeyen çok model vardır elbet.size kalmış.

https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=113577 şu konuyu incele bak.takım arkadaşım o konudaki bisikleti almanyadan aldı.kaça aldığını falan her şeyi orada yazıyor sonra sen karar ver :)

bu da aynı bisikletin 2008 modelinin indirimli fiyatı (link)

ek olarak yanında getirdiğin ürün için herhangi bir gümrük vergisi ödemiyorsun.oradaki fiyat neyse o.sadece uçakta taşıma kapasiteni geçersen ek bagaj ücreti alırlar onu da zaten dikkat edersen bagaj yük sınırına sorun olmaz...

@fatihaydın
Fatih bey eminmisin yoksa kurallarmı değişti 18 yıl önce bir laptop getireyim dedim anamı ağlattılar gümrükde.eğer değişti ise ok sonra arkadaşada denk gelmesin.

gümrükte sorun olmaz kendim bineceğim dersin en kötü. çok arkadaşım kadro vs getirip götürdü.

mtb den farklı bir fikrin olması açısından
(link)
karbon maşalı, sram x7 donanımlı çok hızlı bir bisiklet. biraz sert tabii ama dağlara gitmeyeceksen gerçekten mtb alma bence.
bu örnek sadece, trek 7 serisine de bakabilirsin.

Lüzumsuz tartışma yapıyorsunuz, bir ürünün kalitesi markasında saklıdır, nerede üretildiğinde değil. Bir ürün Amerikan markası olup Tayvan'da üretilebilir. Önemli olan hangi kalitede üretildiğidir. Audi'nin Almanya'da da fabrikası var Çin'de de. Almanyadaki A6 ile Çindeki A6 farklımıdır? Kalitesini ispatlamış bir marka ürünlerini başka bir ülkede üretiyor ise işin başında mutlaka kendi teknisyenleri, mühendisleri, kalite kontrol elemanları vs. vardır ki kalitesini korusun. Bir markayı marka yapan kalite standartizasyonudur.

En iyi mantı Kayseri mantısı ise, Kayserili bir vatandaş gelip İstanbulda aynı mantıyı yapamaz mı?

Biz de Çin'de kendi markamız ile mal ürettiriyoruz ve sık sık Çin'e gidiyorum. Çin diye beğenilmeyen ülke aslında her kalite malı üretebiliyor, 1inci sınıf ta, 8inci sınıfta. Siz yeter ki paradan haber verin. Bizim üşlkemize hep en dip seviye, en ucuz çin malları ithal edildiğinden çin malı algısı çok düşük. Aslında çok kaliteli mallar da üretebiliyorlar. Zira öyle olmasaydı, arap yağı bol sürer misali her şeyin en kalitelisini en babasını kullanan amerikalılar Çinlilerin dünyadaki en büyük alcısı olmazdı..

• Beğen
Tepkiler: fatihaydın
@Oguzhan.Pilgir

Adaş iyi söylüyorsun ama istanbulda yapılan bir karadeniz ekmeği ile karadenizde yapılan bir ekmek arasında dağlar kadar fark var.mantıda aynı,kebabda aynı benim burda kızdığım nokta ben şu markaya biniyorum sendekide bisikletmi,eee ne oldu bindinde padişahmı oldun,kralmı oldun neyin cakasını satıyon yada kimsin nesin,havan kime sen trex,e biniyon yanına bir geliyor senden çok daha iyi marka havan sönüyor ben böyle tiplere ayarım uyuzum mesele bu ve bu arada evet çinde yapılan audi ve almanyada yapılan audi dağlar kadar fark var.başında öyle teknisyen felanda yok almanyada mercedes fabrikasına git bak başlarında çinli ve koreli teknikerler bulacaksın.çekik gözlülerin yaptığı hiç bir şeyi almam ve kullanmam kullanmamaya'da gayret ediyorum.olay bu yani benim açımdan.

Amerika menşeyli(üretimi değil ama merkezi) firmaların US-Avrupa satış fiyatları farklı oluyor. kabaca, X markasının Y modeli Amerika fiyatı $2500'sa Avrupa'da €2500'ya satılıyor. Türkiye'deki fiyatlar ise Avrupa'daki fiyatların üzerine vergiler ve ekstra karlar koyularak hesaplandığı için daha pahalı oluyor diye biliyorum... fiyat araştırması yaparken Amerika'daki online mağazalara bakabilirsiniz. benim aklıma ilk gelen www.rei.com

@oguzhan kadıoglu

değişmiş o zaman öyle ise.arkadaşım yol bisikleti aldı getirdi yanında linkte verdiğim.hiç bir ücret de ödemedi...

@Oguzhan.Pilgir

Olay budur. Gerisi tamamen sizin kişisel korkularınızdır.

Eğer kaliteli bir marka Çin'de üretim yapıyorsa bu ürünlerini daha dandik yapmak için değil, aynı kaliteyi daha ucuza üretmek istediğindendir.

Gunumuzde bircok buyuk sirket uretimini uzak dogu veya deniz asiri ulkelere kaydirarak kalitelerini degil maliyetlerini dusuruyorlar.

Sorunuzun cevabina gelirsek; eger marka takintiniz yoksa Performance Bike magazalarina bakmanizi tavsiye ederim. Fiatlari makul ve onlarin Buyer's Club denilen uyelik sistemine yillik $ 30 verip uye olursaniz her alisverisiniz icin % 10 para kazaniyorsunuz. ( ayrica aylik cikan Bicycling magazininede bir yillik ucretsiz abone oluyorsunuz) Hatta almak istediginiz urun yasadiginiz civardaki magazalarinda yoksa netten alip ucretsiz olarak gideceginiz magazayada postalatabilirsiniz. Bir bakin derim; (link)

Geri