Scudo Sports

amazon kindle paperwhite kullanıcıları

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
316
geçen sene bu vakitler tabletten e-kitap okumayı savunuyordum ancak tabletin bu konuda ne kadar vasat olduğunu anlamam uzun sürmedi. gözlerim yandıkça e-kitap okuma oranım düştü.

şimdi ise 8" tabletimi satıp 6" paperwhite alma konusunda ilk adımı attım. bundan sonra kimse beni tutamaz. tek sıkıntı epub formatı, onu da çeviren programlar varmış ama nasıl oluyor bilmiyorum.

bu başlık altında paperwhite ile ilgili herşeyi konuşalım derim.

Scudo
@Türka¥ herhangi bir e-kitap okuyucu cihazım yok. Ama yazmadan edemedim. ePub çevrimi için ben Calibre kullanıyorum. Çok başarılı.

Kindle paperwhite ne kadar ?

ben ppw2 kullanıyorum. ihtiyacın olan herseyi şurda bulabilirsin
(link)

Pw2 kullanıcısıyım harika cihaz.Taşıma, gece ışıgı ve yer sıkıntısından kurtardı beni.

Bu konuda birtakım sorunların burda çözülmesi dışında en faydalı şey arşivlerin paylaşımı olabilir. e-kitap konusunda arşivi olanlar dilerse arşivlerini açabilir.
ben dileyenin özelden ulaşması halinde arşivimi herkesle paylaşabilirim.

@Atilla Gobel bir yıl önce kılıfıyla birlikte -kılıf gerekli mutlaka- 420 tl civarındaydı. sanırım bu yıl 450 civarı.

Konuyla ilgili olarak sormak istediğim Türkçe e kitap yeterince bulunabiliyor mu yoksa çoğunlukla ingilizce yayınları mı takip ediyorsunuz? İstediğim Türkçe kitapları bulamayacağımı düşünerek e book reader dan vazgeçmiştim ben o yüzden sormak istedim.

Şimdi e kitap olayı satın almak isterseniz türkiyede tırt.Normal basım bi kitap ile neredeyse (düzeltme : neredeyse değil daha fazla hatta.) aynı fiyat.Google amcaya meritokrasi yazarsanız en az 4000 türkçe e kitaba ulaşabilirsiniz.

4bin ekitap da az bi sayı değil, bu rakamın zamanla artacağı da malum. ekitaptaki tek sorun, en yeni kitapları bulmanın zorluğu olabilir. o da benim dert ettiğim birşey değil.

@Uğur S. calibre programı ile çevirdikten sonra, okuma esnasında fontları büyültüp küçültme imkanımız devam ediyor dimi..

gerçi e-kitap cihazım yok demişsiniz ama belki olanlar bu soruyu cevaplar

PDF formatında bırakırsanız büyütme-küçültme yapamıyorsunuz. calibreyle mobi formatına çevirmelisiniz. bunu yaptıktan sonra büyütme küçültme yapabilir veya dik ya da yatay okuyabilirsiniz.

mobiye çevirdikten sonra fontla oynamak mümkün.

Konu çok ilerlemeden yazayım:
Paylaşım yaparken telif hakları konusunda dikkatli davranırsanız seviniriz. Hem siz hem biz sıkıntı yaşamayalım sonradan :D

• Beğen
Tepkiler: Uğur S.
Ekim ayında mıknatıslı bir kılıf almıştım. İlk zamanlar kılıftan memnundum ancak kılıfın kapağını tutan mıknatıs kendiliğinden düştü kayboldu, haliyle ön kapak sabit durmaz oldu. Bu da otomatik olarak kindle'ın uyanmasına neden oluyordu. Sert bir lastik ile bu kapağı sabitlemeye çalıştım ama yine de başarılı olamadım. Son çare olarak, uzakdoğudan yeni bir kılıf sipariş ettim. Bu sefer mıknatıs ile uğraşmamak için çıtçıtlı bir kılıf aldım. Bunun tasarımı bir öncekine göre daha başarılı diyebilirim. Hatta kapasitif kalem kullananlar için kalem tutma kısmı da var. Linkteki satıcıdan alırsanız kapasitif kalem hediye olarak geliyor. Mıknatıslı kılıflardan uzak durmakta fayda var.

https://i.hizliresim.com/BPaRNp.jpg

(link)

Geri