Scudo Sports

Amasya Dağ Turları

@Mahmut Abit Allah'tan kral mezarlarını koruma altına aldılar. 25 yıl önce tam viraneyeydi. Mahmut hocam çok olacak ama bir Borabay video çekimi düşünüyormusunuz. Ben fırsat bulursam bir Derinöz çekimi yaptıracağım gençlere bende tesisat yok.

Scudo
:) boraboya daha once bisiklet ile gitmistik.. tekrar gitmeyi tabii ki de dusunuyorum.. hatta aracla boraboy yaylalarina cikip eski patikalardan göle kadar inis yapmak suan en onemli hedeflerimden biri.. harika bir doğa gercekten, inanilmaz güzel.. umarim eylul gibi yaparim. derinöz baraji da cok guzel, harika olur, simdiden keyifli pedallamalar dilerim.. :)

Forumdan maalesef beklediğim ilgi ve desteği bulamadım. Bu durum beni bi hayli üzdü ama dağ bisikletine olan tutkumda, bisiklet ve doğa sevdamda bir değişiklik olmadı. Bu hafta ufak bi ara tur yaptım.. Evden kahvaltı yapmadan, biraz kuruyemiş ve bir adet muz yiyerek çıktım. Kent ormanına tırmandım ve -dün gece yağan yağmurun etkisiyle- mis gibi toprak kokusu eşliğinde ve cıvıl cıvıl kuş sesleri arasında kahvaltı yapmayı planladığım yere kadar tırmandım. :) Bu da iniş kısmında göğüs aparatı ile çektiğim videom.. Doğrudan ham hali ile yükledim. Umarım beğenirsiniz.. Herkese sağlıklı günler dilerim.

@Ramazan Ş. Teşekkür ediyorum. :) Yol'cu arkadaşları kızdırmak gibi olmasın ama egzoz dumanı çekiyorlar anca.. Araç gürültüsünden başka bir şey duyulmuyor. Bu gün kuş sesleri ve doğanın sakinliği öyle huzur vericiydi ki, bi ara durdum, bisikletimden indim ve sadece öten kuşları dinledim.. Öyle duygulandım ki gözlerim doldu gerçekten. :) Yağmurda ıslanmış toprak ve çam kokusu vs.. Harikaydı..

Çok güzel bir coğrafyada yaşıyorsunuz. Yaklaşık olarak 25 sene evvel Borabay Gölü'nde kamp yapmıştım dağcı bir arkadaşım ile beraber. Etrafta dağ bisikleti için ideal olabilecek çok fazla ham yol vardı tabi hepsi ormancılık ve yaylacılık için açılmıştı. Ben triathlon ile uğraşıyordum o dönemde ve Borabay'in buz gibi suyunda yüzmüştüm antrenman olsun diye. Golün bir ucunda kampımız diğer ucunda bir lokanta vardı. Kamptan lokantaya kadar yüzüp dönmüştük. Sonra lokantaya yemeğe gidip çalışanlarla tanıştığımızda yüzenlerin biz olduğunu anlayıp çok şaşırmışlardı. Daha önceden gölü baştan başa yüzen hiç görmemişlerdi. içlerinden birisi, naptin birader biz sandalla zor geçiyoruz karşı kumsala demişti. Ertesi gün gölün üstündeki yollarda gezerken bir yaylada bizi misafir etmişlerdi. Yediğimiz peynirli gözlemeler unutulmaz derecede lezzetliydi. Ev sahibinin adını ise hiç unutmadım Duru İncel idi. Amasya'dan dönüşte otobüs garajinda beklerken bir koşu da kaleye çıkmıştık. Çok güzel anılarım var oralarda. Ne yazık ki fotoğraf makinelerine o yıllarda her şeyi sığdıramadık. Bir gün yine yolumuz düşerse umarım çok değişmiş olmaz Borabay ve Ladik Yaylaları.
o dönemde google earth yoktu, simdi baktım gölün boyu 700 metre imiş 1400 metre yüzmüşüz galiba :):)

@kumulus Hocam iyi yuzmussunuz gercekten tebrik ederim. :) Boraboy cevresi inanilmaz guzel.. Sayin valimizin gorev yeri degismeseydi boraboy cevresinde turistik ve spor amacli yuruyus ve bisiklet aktivetelerini organize edecektik. Umarim yeni gelen valimiz de bu konuda yapmak istediklerimizi destekler.. Cok guzel bir doga gercekten. Turkiyede downhill parkuru insa edilebilecek cok yer var boraboy da bunlardan birisi.. Tek ihtiyacimiz, devlet buyuklerinden biraz ilgi ve destek..

Küçük bi kaza geçirdim bu gün.. Aldığım ders: Pedalların Konumu..! Evet arkadaşlar, serbest iniş yaparken pedallarımız daima paralel olmalı.. Hele ki taşlık patika bir yolda asla ama asla pedalları alt üst konumunda tutmamalıyız.. Hatta crank setimizin sağlığı açısından düz yolda sürerken bile pedalları paralel tutmaya özen gösterin.. Taşlık bir yolda iniş yaparken sağ ya da sol pedalı alçakta tutarsanız gözünüzden kaçan bir taşın (iş bu videoda görüldüğü üzere) sizi zıplatması içten bile değildir.. İbret olsun diye paylaşıyorum. Allahtan eğim terse dönmeye başlamıştı da hızım bi hayli düşmüştü.. Daha kötüsü de olabilirdi, küçük bir omuz sıyrığı ile atlattım. Dikkatli olun. Sağlıcakla...

teşekkür ederim
hasar boyle.. pedali dogru konumda tutmamanin bedeli. ders oldu ama..

Dosyalar

• 20200814_155556.jpg
    20200814_155556.jpg
    975,5 KB · Okunma: 24
teşekkür ederim
hasar boyle.. pedali dogru konumda tutmamanin bedeli. ders oldu ama..
Mart ayında bende atlattım bir iki kaza dağ sürüşünde. Oynar taş ve yerdeki boş odunlar adam arıyor sakatlamak veya daha beteri için. Onunla geçmiş olsun. Soğuk baskı yap buzla.

@Myali borabay manzaralı kahvaltı güzel olmuş. Çok sakin bir zamana denk getirmişsin. :harika:

@necmeddin pandemi dolayısıyla kapalıydı biz erken saatte girdiğimiz için kimse yoktu abi :) Fazla duramadık donduk geri döndük!

@Myali oooo ba-yıl-dım! Hele Borabay Gölü'ne karşı yapılan o kahvaltıya paha biçilemez.

Tadını çıkarmışsınız, çok da iyi yapmışsınız 👍

Memleketimi özlemişim galiba, böyle gördükçe daha iyi anlıyorum :(

• Beğen
Tepkiler: Myali
Geri