Scudo Sports

Alyan Setinizle İlgili Bir Anket (Şikayet Ettiğiniz Noktalar)

Alyan Setinizde eksik gördüğünüz ya da şikayetçi olduğunuz alanlar

• Toplam katılım
    125

Gökhan Toros

Forum Bağımlısı
Tepki
6.845
Başlangıç
2009—10
Herkese merhaba.
Daha önce yardım ettiğim arkadaşların teşekkür etme vakti geldi bana :D
Şaka bir yana, yardıma ihtiyacım var.
Bitirme tezim için ufak bir proje hazırlıyorum. Bu doğrultuda, bisiklette taşıdığımız alyan setleri ile ilgili bir kaç soru sormam gerekiyor.
Vakit ayırıp ankette oy kullanırsanız, hatta görüşlerinizi yorum olarak atarsanız sevinirim.

Hangi alyan setini kullandığınızın bir önemi yok açıkçası. Sadece genel şikayetleri bulmaya çalışıyorum.

Çok pahalı
Çok ağır
Çok büyük
Dayanıksız (kırılıyor, ucu yalama oluyor, esniyor)
Anahtarlar çok uzun
Anahtarlar çok kısa
Fazla anahtar var
Eksik anahtar var
Kullanımı çok kötü (tutuş pozisyonu vs.)
Kabı - Kılıfı yok
Kadroya vs. monte edilemiyor.

Bu yukarıda gördüğünüz şıklardan bir yada bir kaçı ile ilgili şikayetiniz varsa lütfen işaretlerseniz sevinirim. Eğer şikayetiniz yoksa bile, şurası daha iyi olsaydı dediğiniz işaretlerseniz, daha yüksek cevap oranına ulaşıp daha verimli bir tasarım yapabilirim.

Fikirlerinizi bekliyorum.

Scudo
Tutus acisi cok kotu katiliyorum biraz fazla oynuyorlar yerlerinden e biraz agirlar ama o kadr da degil siklari goremiyorum tapatalktan birde en onemlisi kadroya monte edilmiyor keske olsa :)

Samsung Galaxy S2 Telefonumdan Tapatalk Kullanarak Gönderildi.

Bence alyanın en önemli meselesi ucunun sıyırıyor olması. Zaten o uç bir daha kullanılamıyor. At çöpe. Alyanda en dikkat ettiğim nokta sağlam ve paslanmaz olması.

Bence birde benim yaşadığım sorun olarak zamanla ve kullanımla, iki kenarındaki alyanlar (anahtarını bir arada tutan alyanlar) gevşiyor.

• Beğen
Tepkiler: onur güneş
20 katılım oldu şimdiden. Teşekkür ediyorum katılan arkadaşlara.

• Beğen
Tepkiler: Edip D.
Bitirme tezinizin konusu tam olarak nedir bilmiyorum ama eğer ki alyan anahtarının analizi ile ilgili bir çalışma olursa elimden geldiğince yardımcı olabilirim.Maksimum gerilme,emniyet katsayısı,maksimum gerilmenin oluştuğu bölge vs. gibi onlarca sonuç alabiliriz. Ya da yorulma analizi yapıp,ömür tahmini de yapabiliriz. Şu an ki bilgisayarım çok kötü donanım olarak,bu yüzden sonuçları almak uzun sürüyor.Yine de idare eder :) bilginiz olsun.

@Mustafa T.

izeltaş ve onun yan ürünü bir marka vardı eta galiba, bunlara sahibim. en ufak bir sıyırma yapmadı bugüne kadar. ama birkaç tane baktığınızda kaliteli denilebilecek alyanım var, özellikle birindeki sıyırma bariz belli.

@Cemali Avcı

Cemali Bey ne alyanlar kullandım bugüne kadar mesela bir sette bile iktidarsızlık var bazıları çok sağlam hala duruyor, bazıları da çoktan atılmış durumdalar. Ama teşekkür ederim birde o markalarınkileri deneyeyim.:)

Alyan setlerinin klasik açmazı,
İlla eksik bir şey oluyor.
Örneğin bende SuperB'nin 18+1 özellikli seti var. Plastik levyeden zincir sökme aletine kadar her şey mevcut. Aksi gibi iki kez düz uçlu tornavida lazım oldu.
Yok!...:confused:
(Bu arada setten memnunum. Gayet sağlam çıktı)

• Beğen
Tepkiler: Gökhan Toros
@Soner Közen

Teşekkür ederim.
Şimdilik o tür verilere ihtiyacım yok.
Dizayn FMEA analizi yapacağım. Olası hataların etkilerini hesaplarken, hangisinin etkisinin daha yüksek olacağı, kısacası hangisine öncelik verilmesi gerektiği ile ilgili bir anket.

Kullanıcıların, alyan setleri ile ilgili en büyük şikayetleri kısacası. Bu veri benim için yeterli.

hep şikayetim uclarının bozulması.
aynı şekilde vidalarında içlerinin bozulması öyle.

ebayda titanyum vida ve alyan buldum en son onu alıcam.

İlk olarak alyan ucunun yada vidanın sıyrılması,sıyrılmayan kaliteli alyanlarda ise çok sıkışmış vidaları açmak için bazen alyan boyu kısa kalıyor ve vidayı döndürmek bir hayli zorlaşıyor.

@Cemali Avcı

İzeltaş sıyırmaz zaten. Bu piyasadaki en kaliteli malzemelerin başında gelir.

Merhaba hocam, belki sıkıntı degil ama idealinde olması gereken kısmından bahsetmek isterim kendi kullandıgıma dayanarak.. (tacx pandora t4815)
.
+ levye barındırması gercekten büyük avantaj.. eski alyanımda yoktu ve sıkıntıydı
+ uclardan en buyuk olanını gecme seklinde yapmıslar, boylece fazladan baska bir uc koyabilmisler.. Tek bir uc yerine birkac uc yerine yapılabilirdi belki de..
.
- biraz fazla agır ve hacimli geliyor muadillerine göre.. gereksiz bir kalınlıgı var
- levyesi olması avantaj ama keske levyede (en azından birinde) janta tutturmalık bir girinti bıraksalarmıs diyorum bazen
- zincir sökmeli olsa fena olmaz lakin uygun butcede hem zincir aparatı hem levyesi olan bulunmuyor.. bu da tekrar fiyat konusunu akla getiriyor
.
Bahsettigim alyanın levyesi ve gecmeli ucu fotoda göstermek gerekirse;
http://technobike.com/assets/produk/TACX%20PANDORA%20SET%20OF%20ALLEN%20KEYS%20T4815T4815_Tacx_Pandora_Set_of_Allen_Keys_0906.jpg

Gökhan hocam tutuş pozisyonu çok sıkıntı yaratıyor. Mesajda belirtmişsiniz ama şıklarda yoktu bende yazmak istedim. Tam tutamadığınız da yada uçlar kullanacağınız noktaya göre düzgün açı almadığında hem vidaları bozabiliyor hem de uçlar kendileri çok kolay bozuluyor. Ayrıca uçların kısa olması da aynı sorunu yaşatıyor.

Benimde en kıl olduğum şey eğer alyanlar sıkı olsun derseniz gerekli olanı çıkarmak zor oluyor,gevşek derseniz zaten düzgün kullanamıyorsunuz. Orta sıkılıkta ayarlayıp gerekli alyanı çıkarmak kolay olsun derken bisiklet üstünde kullanma esnasında alyan sabit durmadığından elimi kesmişliğim var birkaç kez. Karışık olmuş olabilir:D ama özü şuki alyan takımı içindeki uçların sıkılığını ayarlamak için başkaca bir alyan gerekmesi:eek:
bahsettiğim sıkma noktaları kenar yüzeydeki siyah noktalar,bunlar el ile ayarlanabilir olsa mesela :eek:
(link)

• Beğen
Tepkiler: Edip D.
@Ekrem Yılmaztürk

Çok katılıyorum. Şu anda kullandığım Crank Brothers Multi 19 anahtar 3 kere dağıldı. Sırf onu tekrar toparlayabilmek için -ki elimde oraya uyan alyan olmasına rağmen karşı tarafı da sabit tutabilmek için- gidip tek bir tane en ucuzundan alyan almam gerekti :).

• Beğen
Tepkiler: Ekrem Yılmaztürk
@Ömer KARAN

Evet, o şıkkı atlamışım. Şimdi eklersem olmaz onu, kalsın o yüzden böyle.

• Beğen
Tepkiler: Ömer KARAN
bence pahalı olması. ucuz olanların ucu sıyrılıyor hemen. sıyrılmayan alyan istiyorsak paraya kıymak gerekiyor

Bu bisikletler icin uretilen toplu halde caki gibi olan alyanlardan randuman almak cok zor mesela bir aynakol boslugu almak imkansiz. Ben tek tek alyan tasiyorum. Siradan bir marka suana kadar siyirma yapmadi. Ama cok zorlarsam ucu siyirmasada sanki burulma yapacakmis gibi duruyor. Ama belli olculerde ve hafifligi avantaji. Sanirim en dogru secim izeltas alyan almak hem daha hafif hemde ne siyirma nede burulna sansi yok.

GT-I9500 cihazımdan tapatalk ile gönderildi. Bu nedenle Türkçe imla hataları içerebilir. Kusura bakmayın.

Geri