Scudo Sports

Alyan seti tavsiyesi

omer hesap

Üye
Tepki
0
Bisiklet
Salcano
Arkadaşlar, çantamda taşımak için küçük bir alyan seti almayı düşünüyorum.

Linkteki ürün hoşuma gitti; ancak aşınma yapmasından çekiniyorum: (XLC Allen Çakı 15)

Bir başlıkta şu alyan setinin önerildiğini de okudum: (Topeak X Tool 10)

Üsttekinde zincir sökme aparatının olması da ona yönlendirdi; ama siyah alyanlar nedense hep daha sağlam gibi geliyor.
Kullanan arkadaşlar varsa ve görüşlerini paylaşırlarsa sevinirim.

Bir de bunlar bisiklet üzerindeki vidalar için yeterli midir?
Sürüş esnasında bir sıkıntı çıkarsa kullanma amacıyla alıyorum.

Scudo
Ömer bey bende bakıyorum set, geçenlerde bir arkadaş alttaki seti önerdi. İsterseniz bakın.
(link)

alyan seti edebiliyosanız kaliteli bişey alın yalama yapıyor ucu dahada sinir bozucu olabiliyor tecrübeyle sabit

@kadir karademir

Evet, bunu gördüm ama daha önceden gittigidiyor ve sahibinden üzerinden aldığım 2 alyan takımı da zorlayınca hemen aşındı, şimdi kullanamıyorum. Onun dışında bazı dolapların yanında gönderilenler var, onlar siyah modellerden. Onlar çok daha iyi, zorlamama rağmen uzun süre bozulmadı ama tek boy olduğu için yeterli değil.

Patlak yama setini de ayrıca almayı düşünüyorum, ama bu gönderdiğiniz settekilerin aynısı olur muhtemelen. Zefal'in yama setine benziyor çünkü araştırdıklarımdan gördüklerim arasında. Bir de ekstra iç lastik bulundurmayı düşünüyorum çantamda, çünkü daha pratik olur değişim. İç lastik de 10 lira.

@Mehmet H.

Linktekiler de kalitesiz kategorisine giriyorsa diğerlerinin fiyatları 150 lira civarı, o kadar ödeyebilir miyim alyan setine bilmiyorum hocam :)

Verdiğiniz ilk linkteki siteyi biraz araştırmanızı öneririm. Birçok başlıkta pek iç açıcı olmayan yorumlara sahip olan bir site. Bizzat kendilerinden alışverişim olmamakla beraber forumdaki tecrübelere bakılırsa oradan sipariş vermeden önce bir kez daha düşünmek gerekir gibi.

@omer hesap

linkini verdikleriniz deneyipte kalitesi hakkında bilgim olan yok ancak genel olarak iyi markalar
kadir beyin verdiği linkteki pekte iyi birşey görünmüyor mesela
aykut beyin dediği gibi ilk linkteki siteyle alışveriş yapmanızı önermem başınızın ağrımaması için

@Mehmet H. Evet, şikayetvar'da çok fazla şikayet almış, şimdi inceledim. Bir de Super B diye bir marka var, onun alyan seti de güzelmiş. Delta'nın sanırım kendi markası setler de var, onların arasından da fiyat olarak bu uygun gibi. Super B markası konusunda ne düşünüyorsunuz. Kafama daha çok yattı şu an.

zincir sökme aparatıda ve levye de varmış yararınıza olacaktır
bi ara bir arkadaş incelemişti bulamadım şimdi memnundular

Ben kullanıyorum, memnunum. Süper-B gayet sağlam. Ucuz alyanlara dikkat edin. Uçları aşınabiliyor.
Şuradan bakabilirsiniz: Tamir seti tavsiyesi
Made in China matkabım var. Banio yapı marketten almıştım. Daha İlk kullanımda vidaya değer değmez bütün uçları eridi.

valla 3 senedir btwin alyan setini kullanıyorum; ne aşındı ne de yalama yaptı, tavsiye ederim.

(link)

Git sanayiye izeltaş Bi set al 30 lira. Torununa devredersin o kadar sağlam mallar ben şahsen ne aldıysam izeltaş aldım

Sete ihtiyacınız yok.Nalburdan bisikletiniz icin gerekli alyan anahtarları tek olarak 1 tl karsılıgında alabilirsiniz.Siyah renkte chrome vanadium.Çok sağlamlar.

@Barış TURAN

çok daha iyi bir fikir, 4-5-6 mmlik almak yeterli sanırım.

Alyan seti,z.ncir temizleme aparatı falan vb. setler bana nedense cok uyyduruk ve para tuzağı gibi geliyor.200-300 ml mazota yatırdımmıydı zinciri pırıl pırıl miss ha keza rubleyi de aynı şekilde temizliyorum.Elleriniz kirlenecek diye korkmayın.Bir kutu plastik eldiven aldınızmı bütün temizliğinizi eliniz azıcık dahi kirlenmeksizin bütün işi görüyorsunuz.Paketi 8-10 tl 100(çift) lük.

Sele alti cantasinda tasimak icin guncel tavsiye verir misiniz? Aliexpress de olur.

Decathlon'daki iki modeli de birer yil kullanabildim, dağılıyorlar.

Ayriyetten ev icin de bisikletcilerdeki ucgen modele benzer bir takim edinmek istiyorum. Tavsiyesi olan var mi?

(link)
(link)
sizce hangisini almalıyım arkadaşlar ?

iyi alyan biisklet bakımı için çok önemli , yoksa hepsi iş görür. izeltaş veya park tool tavsiye ederim.

Geri