Bütçeniz sizi hangisi için zorlamıyorsa onu tercih edin. Benim için bu aralar karbon lüks. Aslına bakarsanız Alüminyumdan farkı titreşim ve esnemeyi azaltması ve gram farkıdır. Peki benim için bu farklar olmazsa, olmaz mıdır ? Elbette hayır. O zaman benim için en iyi seçenek Alüminyum oluyor.
Bir başka bakış açısı ile ifade etmek gerekirse ; ( ki tüm tercihler bilimsel değildir ve subjektiftir )
Zenginin karbon bisikleti fakirin çenesini yorar.
Şaka bir yana karbon tabi ki iyidir. Ama bisikletin karbonu alüminyumu fark etmez sizin olsun yeter. sizi özgürlüğe ulaştırsın yeter.
Saygılarımla...
Karbon bisiklet kullanıcısı olarak karbon diyorum niye mi bende bilmiyorum öyle işte memnunmuyum çok memnunum bisikleti soran merak eden oluyor karbon diyorum onun karbonu düşünmesi bana keyif katıyor
şaka bir yana. foruma ilk üye olduğum zamanlarda yani 10 Yıl 2 Ay öncesine denk geliyor. o zamanlar bulunduğum yerde aliminyum bisiklet bulmak imkansıza yakındı. Ben de hi-ten çift amortisörlü bianchimi almıştım. ben aldıktan 6 ay kadar sonrası aldığım yere bir tane aluminyum bisiklet gelmiş, dükkan sahibi de aluminyum grisi aluminyum bisikleti tavana asmıştı. Ya cok oynanıp bozulmasın, ya da bak bunların hepsinden daha iyi diyerek.
şimdi bir 10 sene ileriye gitsek; karbon kadro üretimi ucuzlayıp, örüm tekniklerinin ve reçine kullanımının veya başka teknik gelişmeler neticesinde karbonlar daha ucuzlasa yine aluminyum diyenler olacak mıdır? sanmıyorum.
yani ben alimiyon ( ege'de bizim köylerde öyle derler) bisiklede dahil olmak üzere hi_ten bisan ve bianchi, aluminyım triban 3 ve karbon merida kullanmış naçizane bir bisiklet binicisi olarak nihai tercihimi karbondan yana kullandım. sizlere de tavsiye ederim.
Steel is real diye bir söz var. Önce tabii ki kişinin beklentilerine hitab etmeli. Şahsen benim görüşüm; önce materyallerin ruhunu hissettirmesi yönünde...
@Tolga Çelebi pro anlamda süren biri içinde bence karbon şart değil fakat getirdiği bir çok özellik; sunduğu rahatlıktan hafifliğine kadar, gel beni al diyor
Nacizane, bütçe müsaitse tabii ki de karbon.... Yarışçı değiliz, hobi, mobi ama insan haftada bilmemkaç saatini (beli de gününü) bu "hobi"ye harcıyorsa, maksimum keyfi de almak ister.... Hobi bisikletçisiyiz diye, bütçemiz müsaitse hobimizden alacağımız keyiften niçin ödün verelim?