@BerkEvren o zaman karbon kadroları kimsenin kıramaması gerek...fil taşımadığı sürece, ama kırılıyor?..Hata tamirini yapan bir zümre de var..Bu adamlar neyin tamirini yapıyor..Ya da bisikletçiye "önede bir bagaj ayarlayalım" dediğimde, "yok abi karbon maşaya o tip birşey takamazsın" diyor? Belki gidon borusu yanlış bir örnekti bilemem ama bu videolara göre araba geçse kırılmaması lazım..
Benim karbon tecrübem 100+ kg ağırlığımla Yol bisikletiyle inişte neredeyse kaza yapmış olmamdan ibaret...Burada edindiğim bilgi "karbon jantlardaki tel delikler etrafında işi bilmeyen bir ustanın yaptığı gerdirmelerle kılcal çatlaklara sahip olabileceği, ve bu çatlakların bisiklet durur vaciyette kendini belli etmesede yüklü harekette tel yuvalarının genişlemesine sebep olarak bisikletin dengesini bozabileceği" yönündeydi...Uzay mekiğinde hatırlarsınız seramik bazlı kaplama vardı, bu kaplamaların bazılarının atmosfere girişte yerinden kopmasıyla facia yaşanmıştı..Oysa eminim laboratuar ortamında tonla test yapılmıştır. Ama kaza oldu sonuçta..Program komple iptal edildi. Demek istediğim bazen oda koşullarında mükemmel giden şeyler gerçekte o kadar iyi olamayabiliyor..Teslanın pikabının kurşun geçirmez camının tek taşla kırılması gibi..
Ben karbon bir bisiklete sahip olmadım şu 10 ayda, istesem alabilirim, ama öyle bir düşüncem yok..Karbon rijittir, sağlamdır lafım yok.. Zaten
@umutcelik in ortalama hızında 1-1.5 km artış sağladığını öğrenince bunun "kocaman" bir fark olduğunuda ifade ettim, zira yarışta saliseler önemliyken %5 dağlar kadar demek...
Burada başka kimselere başka başka türlü cevaplar verebilirim ama bundan beslendiklerini artık bildiğim için kaale almıyorum...Üsluba dikkat diyorum sadece..