Scudo Sports

Alüminyum kadromda çatlak mı var?

Bu daha çok lastiğine yapışmış, atıyorum bant gibi hafif, esnek malzemenin sürekli sürtmesiyle aşındırma gibi gözüküyor. Genellikle ipler, plastik klipsler, bez veya plastikler, boya üstünde ciddi tahribat yapabiliyor. Diğer çizilmeler ufak taşların fırlamasıyla rahat olur. Özellikle ıslak parkurlar ve çamurlu alan geçişleri, toprağın yapısındaki sert mineralleri bisiklete sıçratmada oldukça fırsat yaratabilir.

Scudo
bugün orta göbeğim patladığı için bisikletçide değiştirdim.
1-2 saat bekledikten sonra bisikleti aldım ve eve getirip temizlerken bunu farkettim. bu nedir bilen varmı? çatlakmıdır? merdiven inerken vs. sorun yaratırmı? bisikletçiye sordum spiral'in ucumu ne değmiş azcık bişey olmaz dedi.
kaynak attırmama gerek varmı? sanayiide iyi malzemeler ve ustayla kaynağa 1400 tl istediler.

IMG_2121.jpeg

Dosyalar

• IMG_2123.jpeg
    IMG_2123.jpeg
    80,9 KB · Okunma: 90
  • IMG_2112.jpeg
    IMG_2112.jpeg
    80,7 KB · Okunma: 86
  • IMG_2117.jpeg
    IMG_2117.jpeg
    41,6 KB · Okunma: 88
1-2 saat bekledikten sonra bisikleti aldım ve eve getirip temizlerken bunu farkettim. bu nedir bilen varmı? çatlakmıdır? merdiven inerken vs. sorun yaratırmı? bisikletçiye sordum spiral'in ucumu ne değmiş azcık bişey olmaz dedi.
kaynak attırmama gerek varmı? sanayiide iyi malzemeler ve ustayla kaynağa 1400 tl istediler.

327468 dosyayı görüntüle
Konunun uzmanı değilim ama görünüş olarak ciddi gözüküyor. Ben bu şekilde asla binmezdim. Her an kırılacakmış gibi duruyor.

• Beğen
Tepkiler: Murat Cömez

327468 dosyayı görüntüle
Ben fotograflari kopyalayip büyülterek baktim ve kesin kadro binilmeyecek hale gelmis. Merdiven inerken vs. sormussun ve evet sorun yaratir hatta hayati tehlike bile olabilir.
Oraya ne degmisse malzemeden baya bi derin almis ve resmen kirilmak üzere. Kaynakla dolurta bilirsin ama tutar tutmaz garantisi yok.

Bisikletci mi degdirmis spiral'in ucunu, nerden biliyormus öyle oldugunu? Eger o degdirdiyse sana yeni kadro vermesi gerekiyor, dedigi gibi bir sey olmaz degil kadro pert olmus resmen. Türkiye de "bir sey olmaz" lafi mesurdur, siz inanmayin.

Ben fotograflari kopyalayip büyülterek baktim ve kesin kadro binilmeyecek hale gelmis. Merdiven inerken vs. sormussun ve evet sorun yaratir hatta hayati tehlike bile olabilir.
Oraya ne degmisse malzemeden baya bi derin almis ve resmen kirilmak üzere. Kaynakla dolurta bilirsin ama tutar tutmaz garantisi yok.

Bisikletci mi degdirmis spiral'in ucunu, nerden biliyormus öyle oldugunu? Eger o degdirdiyse sana yeni kadro vermesi gerekiyor, dedigi gibi bir sey olmaz degil kadro pert olmus resmen. Türkiye de "bir sey olmaz" lafi mesurdur, siz inanmayin.
ne yapmam lazım kadro vermesi için abi düzelt kaynak at bari falan dedimde bişey olmaz kırılırsa gel falan dedi.

ne yapmam lazım kadro vermesi için abi düzelt kaynak at bari falan dedimde bişey olmaz kırılırsa gel falan dedi.
Tüketici mahkemesine başvuruda bulun, korkup verir. İlla avukata da gerek yok direk internetten başvurabilirsin.

Tüketici mahkemesine başvuruda bulun, korkup verir. İlla avukata da gerek yok direk internetten başvurabilirsin.
eminmisiniz hocam bisikletçi normal mahalle bisikletçisi ne kamera var ne birşey var.

Yazılanlardan ve fotoğraflardan anladığım kadarıyla, bisikletçi(?) orta göbeği sökerken işi eline-yüzüne bulaştırmış. Çok zorladığı için göbek yalama olmuş, o da spiralle kesip çıkarmış. Tabii keserken kadronun bir kısmını da kesip atmış, kaynak noktasına da zarar vermiş.

Bence iki-üç arkadaşınızla birlikte gidip size yeni kadro vermesini isteyin; vermezse de dükkanı dağıtın :)

Benim görüşüm, merdiven inme, bunny gibi ergen hareketleri yapmazsan bi sıkıntı çıkmaz. Ama 1 şartla, her binmenden önce orayı gözle kontrol edeceksin. Yırtılma var mı diye. Bir anda karbon iskelet gibi yırtılmaz orası. Ayrılırsa, zamanla yavaş yavaş ayrılır.

Anlamadığım, bu kasap! orta göbeğin sol tarafını keserek kısaltmış. Neden? Alüminyum iskelete sıkışmış çelik göbeğin nasıl çıkartılacağını bilmeden bisikletçi mi diyor bu kişi kendine?

• Beğen
Tepkiler: Umur Bora
eminmisiniz hocam bisikletçi normal mahalle bisikletçisi ne kamera var ne birşey var.
Mehmet Altuğun şahane önerisi gibi Adamı dövmeyeceksen bunu deneyebilirsin ancak, sonuçta sorduklarında ben yapmadım dese inandırıcı da olmaz. Keşke bisikleti alırken polis çağırıp tutanak tuttursaydın.

Benim görüşüm, merdiven inme, bunny gibi ergen hareketleri yapmazsan bi sıkıntı çıkmaz. Ama 1 şartla, her binmenden önce orayı gözle kontrol edeceksin. Yırtılma var mı diye. Bir anda karbon iskelet gibi yırtılmaz orası. Ayrılırsa, zamanla yavaş yavaş ayrılır.

Anlamadığım, bu kasap! orta göbeğin sol tarafını keserek kısaltmış. Neden? Alüminyum iskelete sıkışmış çelik göbeğin nasıl çıkartılacağını bilmeden bisikletçi mi diyor bu kişi kendine?
1 kenarı yaralı kalan 3 kenarı sağlam görünüyor kaynağın, ben de bişey olacağını sanmıyorum. Ayrıca bisiklet sağlam olsa bile neden merdiven falan inilir onu da anlamıyorum orası ayrı mevzu tabi.

Bence tekrar git ve yeniden kirdigini söyletmeye calis ve konusmayi telefonuna gizlice kayit et. Sonra ben yapmadim desede telefonu gösterince ben demedim diyemez.

Bence tekrar git ve yeniden kirdigini söyletmeye calis ve konusmayi telefonuna gizlice kayit et. Sonra ben yapmadim desede telefonu gösterince ben demedim diyemez.
tamam yarın sabah deneyeceğim hocam teşekkürler. nasıl bir yol izlemeliyim hiç bir fikrim yok yaşım küçük.
1 kenarı yaralı kalan 3 kenarı sağlam görünüyor kaynağın, ben de bişey olacağını sanmıyorum. Ayrıca bisiklet sağlam olsa bile neden merdiven falan inilir onu da anlamıyorum orası ayrı mevzu tabi.
hocam 15 yaşındayım çocuk işi ve saçma biliyorum fakat çok eğlenceli geliyor.

Sıkışmış çanağı spiralle orta göbeği kesip biçmeden çıkartmanın yolu var. Bana mail atsın öğreteyim ona. can.celikk85@gmail.com

tamam yarın sabah deneyeceğim hocam teşekkürler. nasıl bir yol izlemeliyim hiç bir fikrim yok yaşım küçük.
Yanina gicince abi bak kadroya zara verdin tamam ama buna bir cözüm yolu bulalim de ve zarar verdigini kesin söyletmeye calis. Sonra teklifler de bulunsun bakalim teklifi ne olacak. Hepsini kayit et ama uzatma kisa kesmeye bak.
Ah be evladim, neden önce bi burada sormadin. Kesin birisi sana yardimci olur ve dedine zarar vermeden care bulurdu.

Bisikletciye babani da götür bence, o daha iyi konusur.

Yanina gicince abi bak kadroya zara verdin tamam ama buna bir cözüm yolu bulalim de ve zarar verdigini kesin söyletmeye calis. Sonra teklifler de bulunsun bakalim teklifi ne olacak. Hepsini kayit et ama uzatma kisa kesmeye bak.
Ah be evladim, neden önce bi burada sormadin. Kesin birisi sana yardimci olur ve dedine zarar vermeden care bulurdu.

Bisikletciye babani da götür bence, o daha iyi konusur.
babam yok hocam annemle gitmeyi denicem. valla bilmiyodum böyle olcanı anahtarı boruya kaynattığını falan görünce heralde çeviremiyo falan dedim dışarda bekledim bisikleti aldım merdiven falan indim eve geldim görünce direk gittim sordum yok çekici falan vururken gelmiş spiral gelmiş bişey olmaz bişey olursa burdayım zaten falan dedi. kadroya verecek param olsa uğraşmayacağımda sağlam kadrolar 6-7'den başlıyor öğrenci olunca biriktire biriktire anca 4-5 ayda alabileceğim o yüzden bişey yapabilirmiyim diye sormak istedim.

@uğurcan3737 nedir bu bisikletin markası? Usta saçmalamış tabi ama nedense bana kırılacakmış gibi gelmedi. Durumuna bakılırsa da ustayla aşık atacak durumda değilsin. Kullan bence o şekilde. Bana hiç de kırılacakmış gibi gelmedi nedense :snzdglsn: Adam toplayıp ustaya gitme seçeneği Türkiye şartlarında sana daha cazip geldiyse dene ama o işin içinden çıkamazsınız :acpsnr: Öyle ya da böyle o bisiklet elinde kalacak, forumdaşların dediği gibi kırılacakmış gibi mi görünüyor? Yani gerçekten de o boruyu biraz elinle çekeleştirsen boru elinde kalacak gibi mi duruyor :D Bir dener misin lütfen? Bana hala gayet sağlam göründü. Biz karbon bisiklete binen adamlarız, sen bakma bize :snzdglsn:

"Neeeeeee aman Tanrım sakın o bisiklete binme" :snzdglsn:

Bin reyis, ciddi bir sorun yok orda :harika:

@uğurcan3737 nedir bu bisikletin markası? Usta saçmalamış tabi ama nedense bana kırılacakmış gibi gelmedi. Durumuna bakılırsa da ustayla aşık atacak durumda değilsin. Kullan bence o şekilde. Bana hiç de kırılacakmış gibi gelmedi nedense :snzdglsn: Adam toplayıp ustaya gitme seçeneği Türkiye şartlarında sana daha cazip geldiyse dene ama o işin içinden çıkamazsınız :acpsnr: Öyle ya da böyle o bisiklet elinde kalacak, forumdaşların dediği gibi kırılacakmış gibi mi görünüyor? Yani gerçekten de o boruyu biraz elinle çekeleştirsen boru elinde kalacak gibi mi duruyor :D Bir dener misin lütfen? Bana hala gayet sağlam göründü. Biz karbon bisiklete binen adamlarız, sen bakma bize :snzdglsn:

"Neeeeeee aman Tanrım sakın o bisiklete binme" :snzdglsn:

Bin reyis, ciddi bir sorun yok orda :harika:
vertech one78 kadrosu hocam normalde 26 kadrosu fakat ben 2.40 27.5 jantlarla beraber kullanıyorum 30-40 basamaklı merdivenden en az 5-6 defa indim bir sorun yaşamadım sadece bir tarafında o çizik benzeri şey var diğer taraflarda bişey yok.
banada kırılacakmış gibi gelmedi.
acaba sadece tek teker yapsam birşey olurmu? merdiven falan inmesem.

hocam 15 yaşındayım çocuk işi ve saçma biliyorum fakat çok eğlenceli geliyor.
Ailene durumu anlat onlarla birlikte git. Burada yazılanları da ailene okut. Kendi başına sorun çözmeye çalışma.

@uğurcan3737 kardeşim, burada yazılanlara teknik açıdan ekleyeceğim bir şey yok, iyi bilenler zaten görüşlerini belirtmiş. Başına gelenler için üzüldüm.

Ailenden veya güvendiğin büyüklerinden destek al bence. Bisikletçiye güvendiğin kişilerle beraber git. Olabildiğince medeni bir şekilde orta yol bulmaya çalışın. Eğer bisikletçi sana güven vermiyorsa güvendiğin başka bir bisikletçiye git bundan sonra.
Anladığım kadarıyla mahalle arasındaki bir bisikletçi bu.
Güvenlik kamerası görüntüleri, şahit, fatura gibi şeylere de sahip değilsin.
Adama gidip benim kadroma ciddi zarar vermişsin, “bisikletforum”dakiler öyle söyledi, bana yenisini ver diyecek halin yok. Tüketici Hakem Heyeti nasıl sonuçlanır bilmiyorum.
Seni üzmek istemem ama ülkenin mevcut durumunda gerçekçi olmak gerekirse elden maalesef fazla bir şey gelmez.
Artık bisikletçinin vicdanına ve yanındaki kişilerin iletişim becerileri ile problem çözme yeteneklerine kalmış.
Umarım senin için her şey yolunda gider.

• Beğen
Tepkiler: FRKEMRE
Geri