Scudo Sports

Alüminyum Jant Fren Yüzeyi Tamiri

Sorun çıkartacak kısım ilk resim de aşağı doğru oluşan zedelenme, burası çok ince zımpara ile alınabilir. Fren pabuçları biraz aşağıya sabitlenip bu şekil de kullanılabilir.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Scudo
Olay yerinden bildiriyorum, jantım kurtuldu :) kozmetik olarak bugünün hatırasını taşıyacağım sadece Sohbeti için de işçiliği için de yeniden buradan da teşekkür ediyorum Red Bisiklet Taner Abi'yeIMG_20210408_142228.jpg

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Yapılan işlem tam olarak nedir? Baya güzel duruyor. İşinin ehli usta bulmak zor.

Eğe ve zımpara ile yüzeyi temizledi sadece. Derin oyuk hala yerinde duruyor fakat kenarlarındaki sivrilikleri gitti. Ardından akord yapıldı. Yüzey şu an gayet pürüzsüz, yüzeyde kalan çizik takılmıyor tırnaya veya pabuca. O da yol yaptıkça, freni kullandıkça yok olacaktır diye düşünüyorum. Jant o hale gelince gerçekten çok üzülmüştüm ama benim de bu haliyle çok içime sindi.

Olay yerinden bildiriyorum, jantım kurtuldu :) kozmetik olarak bugünün hatırasını taşıyacağım sadece Sohbeti için de işçiliği için de yeniden buradan da teşekkür ediyorum Red Bisiklet Taner Abi'ye260586 dosyayı görüntüle
Batuhan geri bildirim için sağolasın. Tatsız bir kazanın, usta bir el tarafından düzeltilmesi güzel bir durum. İyi sürüşlerin olsun. :harika:

• Beğen
Tepkiler: Batuhan Köksal
1AC89439-DF28-45DD-BE47-582D7D679AF4.png
Arkadaşlar görüntüyü sahibinden.com üzerinden aldım jantın sadece sağ tarafındaki eğikliği düzeltmek için önerebileceğiniz çözümler nedir?Ya da bunu onarabilecek bir bisiklet ustası var mıdır bilinen?

273362 dosyayı görüntüle
Arkadaşlar görüntüyü sahibinden.com üzerinden aldım jantın sadece sağ tarafındaki eğikliği düzeltmek için önerebileceğiniz çözümler nedir?Ya da bunu onarabilecek bir bisiklet ustası var mıdır bilinen?
Onarılsa da güvenmeyin. Alüminyum çelik gibi düzeltilip aynı şekilde kullanılamıyor, metal eğildiğinde mikro çatlaklar oluşuyormuş. Tabi kullanan olur ama jant gibi sürekli yük altında olan ve kırılma durumunda kazaya yol açacak bir yerde çok tehlikeli olacağı kanaatindeyim.
Benzer bir şey başıma geldiğinde çok istedim kurtarmayı, ama sorduğum düzgün bisikletçiler tamir etmeyi de kabul etmedi ve önermediler.

273362 dosyayı görüntüle
Bir sorun olmaz, 1 saatlik hassas bir kurbağacık operasyonu ile düzeltilir. Alüminyum, karbon gibi gevrek (kırılgan) materyal olmadığı için bir sorun olmaz.

Bir sorun olmaz, 1 saatlik hassas bir kurbağacık operasyonu ile düzeltilir. Alüminyum, karbon gibi gevrek (kırılgan) materyal olmadığı için bir sorun olmaz.
Bende öyle düşünmüştüm

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
273362 dosyayı görüntüle
Hocam kesinlikle düzeltip kullanmayın işlem sırasında gözle göremediğiniz çatlaklar oluşabilir jantın lastiğin tasarrufu olmaz biraz masraf edip yeni bir çember alın

Aynısı benim başımada gelmişti, yurtdışındayım ve hiç bir yer V fren olduğu için tamir etmeyi kabul etmedi Disk fren olsa belki dediler ama V fren olduğu için kimse sorumluluk kabul etmek istemedi.

Burdan siz düşünün artık ne gibi olumsuzluklar çıkabileceğini ki kimse tamir edip sorumluluk altına girmek istemiyor.

Evet ülkenin durumu, ekonomisi malûm ama hiçbir şey sizin sağlığınızdan önemli değil. Bence en kısa sürede yenisi ile değişirtirin.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Kesinlikle tavsiye etmiyorum, ben bunu yaparım diyenler çıkacaktır... O ustalara da diyecek bir kelimem yok. Çok basit bir örnek vereyim. 2018 yazında aracımın arka balatasında bir sorun olmuştu. Bayramın ilk günü açık yer bulamayıp ilk bulduğum fren ustasına gittim. Balatayı adam yapıştırdı "bu böyle gider abi" dedi. İçim rahat etmedi, kim olsa etmez kaldı ki kendi canımı geçtim karşımda ki insanın da canına kast etmiş olacaktım. Tüm planları erteleyip bayramın üçüncü günü aracı servise götürürken yolda gelen küüt sesi ile kaldım. Malum balata yerinden kopup jant ile kaliper arasında sıkışmış... Serviste ki usta aynen şöyle dedi; bunu yapan adama usta mı denir (bir takım küfürler...) Durumun farkında olduğum için 20km/h ile seyrediyordum ama bu bile bir tecrübedir. Araba da olsa, motosiklette olsa, bisiklette olsa hatta ve hatta bebek arabası bile olsa yürüyen aksamda bir aksilik var ise tamirat yaptırmak değil yenisi ile değiştirmek gerektiği görüşündeyim. Bazı şeylerin telafisi olmayabilir....

Onarılsa da güvenmeyin. Alüminyum çelik gibi düzeltilip aynı şekilde kullanılamıyor, metal eğildiğinde mikro çatlaklar oluşuyormuş. Tabi kullanan olur ama jant gibi sürekli yük altında olan ve kırılma durumunda kazaya yol açacak bir yerde çok tehlikeli olacağı kanaatindeyim.
Benzer bir şey başıma geldiğinde çok istedim kurtarmayı, ama sorduğum düzgün bisikletçiler tamir etmeyi de kabul etmedi ve önermediler.
Hocam Token marka kazali bir janti 2 sene evel forumdan @makaram nam-ı deger "mor suluk kafesli yârim" adli arkadastan aldim.( hsjzhsjskskjs Hshzhs HSHSHSHSH) Ön jant 8 seklindeydi. Nasil o hale geldi bilemicem de Bursa'dan Esat ustaya duzelttirdim 2 senedir sorunsuz kullaniyorum.
Dipnot : Hatta bende yazan arkadaslar gibi düşünüyordum. Bundan hayir gelmez felan , ama garibaniz be abi insan iste ne bilim sansini denemek istiyor . Ama arkadas Tayvanlılar nasil bir teknoloji uygulamissa artik metale . Tik yok 2 senedir. Tabi ki bu tekil bir vakadir her seferinde ayni sonuca ulasilamayabilir. O ayri mesele.

• Beğen
Tepkiler: makaram
Tecrübe eden forumdaşların da dediği gibi düzelttirilip kullanılabilir. Fakat birdaha asla eskisi gibi %100 frenleme performansı vermeyeceğini eklemem lazım. Bakkala, markete gitmek için kullanılabilir. Fakat yüksek hızlarda ya da yokuş aşağı frene her asıldığınızda jantın o tamirli bölgesini parmaklarınızda hissedeceksiniz ve ben bunu hiç güvenli bulmayıp, jantı kısa bir süre sonra elden çıkarmak zorunda kalmıştım üstelik çok da sevdiğim bir janttı (mavic ksyrium elite)

Tecrübe eden forumdaşların da dediği gibi düzelttirilip kullanılabilir. Fakat birdaha asla eskisi gibi %100 frenleme performansı vermeyeceğini eklemem lazım. Bakkala, markete gitmek için kullanılabilir. Fakat yüksek hızlarda ya da yokuş aşağı frene her asıldığınızda jantın o tamirli bölgesini parmaklarınızda hissedeceksiniz ve ben bunu hiç güvenli bulmayıp, jantı kısa bir süre sonra elden çıkarmak zorunda kalmıştım üstelik çok da sevdiğim bir janttı (mavic ksyrium elite)
Evet hocam aynen. Bi noktasi var benim ön jantin . O noktada hafif titreme yapiyor ama bende kendimi " abs frenleme teknolojisi ehehe" diye avutuyorum napalim.

Arkadaşlar yarışa giderken taşıma için verdiğim bisikletin jantında taşıma esnasında bir hasar oluşmuş. Büyük ihtimalle römorkun demir kenarına çarptı. Taşıyan klüp tamir ettirelim dedi. Fren yüzeyi hasar görmüş tamir olurmu ki diye sordum, yaptırıp size dönüş yapalım dediler. Ne şekilde tamir edecekler bilemiyorum. Yine de içim rahat etmedi, sonuçta yüksek hızlara çıkıyoruz ve fren yüzeyi hasar görmüş. Jant çemberi değişse sorun yok ama tamirat nasıl olur bilemedim. Resmî aşağıya ekliyorum. Sizce böyle bir hasarın onarımı mümkün mü?

20221108_150838.jpg20221108_150846.jpg

Arkadaşlar yarışa giderken taşıma için verdiğim bisikletin jantında taşıma esnasında bir hasar oluşmuş. Büyük ihtimalle römorkun demir kenarına çarptı. Taşıyan klüp tamir ettirelim dedi. Fren yüzeyi hasar görmüş tamir olurmu ki diye sordum, yaptırıp size dönüş yapalım dediler. Ne şekilde tamir edecekler bilemiyorum. Yine de içim rahat etmedi, sonuçta yüksek hızlara çıkıyoruz ve fren yüzeyi hasar görmüş. Jant çemberi değişse sorun yok ama tamirat nasıl olur bilemedim. Resmî aşağıya ekliyorum. Sizce böyle bir hasarın onarımı mümkün mü?

296781 dosyayı görüntüle296782 dosyayı görüntüle
Ne kadar onarılıp tamir edilse bile eski haline döneceğini hiç zannetmiyorum.Gördüğüm kadarı ile bu basit bir çarpma veya sürtme tarzı bir hasara benzemiyor.Bence imkanınız varsa hiç risk almadan yenisini talep ediniz

Olay yerinden bildiriyorum, jantım kurtuldu :) kozmetik olarak bugünün hatırasını taşıyacağım sadece Sohbeti için de işçiliği için de yeniden buradan da teşekkür ediyorum Red Bisiklet Taner Abi'ye260586 dosyayı görüntüle
Merhaba benim jantımdada ezik var bir tarafında
Bisikletçi yaparmıki acaba zımparalık bir durum yok içini doldurması lazım

Dosyalar

• IMG_1637.jpeg
    IMG_1637.jpeg
    47,1 KB · Okunma: 24
Geri