Batuhan Köksal
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 744
- Başlangıç
- 2013—14
- Bisiklet
- Peugeot
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
@Batuhan Köksal hocam öncelikle geçmiş olsun. Akord ayarını bisikletçi yada kendiniz yapacaksınız. Jant yüzeyinde ufak ezikler oluşmuş. İç tarafa olan baskısını göremiyoruz ama çok sorun yok gibi. Sanayi sitesindeki lastikçiler çapakları temizleyip jantı onarabilirler. İyi bir bisiklet tamircisinde, bu işi pek ala eldeki ekipmanla yapabilir. Tamiri mümkün çok dert etmeyin. İyi bir usta bulmaya bakın.
Fren yaptığın zaman fıt fıt fıt fıt diye ses yapıyor mu?
En ince zımparadan al. Jant yüzeyini hafif ıslatarak bu bölgeleri hafifçe zımparala. Bende de taştan kaynaklı olmuştu dediğim şekilde yaptığımda kayboldu. Bak ama zımparala derken abartıp o kısmı incelt demiyorum. Ondan sonra Aaaaa! Uuuuu! Adil abi böyle demişti falan anlamam. 😁Yapıyor, fıt fıt yanında çok masum kalır daha sert geliyor sesi. İlk fotoğraftaki yüzeydeki çiziğe fren pabucunun birazını bırakmışım bile. Ses geldiğini duyduğum an frenlemeyi bırakmış olmama rağmen
En ince zımparadan al. Jant yüzeyini hafif ıslatarak bu bölgeleri hafifçe zımparala. Bende de taştan kaynaklı olmuştu dediğim şekilde yaptığımda kayboldu. Bak ama zımparala derken abartıp o kısmı incelt demiyorum. Ondan sonra Aaaaa! Uuuuu! Adil abi böyle demişti falan anlamam. 😁
Sen virajı alamayıp kaldırıma veya bir yükseltiye sürtünüp mü düştün?
Hasarlı bölgelerde keskin kenarlar ve malzeme kaybı görünüyor.
Keskin kenarları ince bir eğeyle yok edip oyukların içi havya kullanılarak lehimle doldurulduktan sonra çok iyi tesfiye edilirse fren pedlerine zarar vermesi önlenebilir.
O oyuklar orada durduğu sürece fren pedlerinin ömrü hiç bir zaman uzun olmayacaktır. Çünkü fren pedi girintili çıkıntılı değil düzgün yüzeylere basmak üzere şekillendirilmiştir.
Malzeme toleransı ve et kalınlığı zaten limitte olan alüminyum jant gibi taşıyıcı parçalarda paso alınarak yapılacak torna işlemleri pek tavsiye edilen ve güvenli işlemler değildir
Aman abi inceltecek kadar zımparalar mıyımPadler takılmasın yeterli. Şu oyuğa düştü arka lastik. Havai fişek sesleri eşliğinde arka lastiği kaybettim, ön frenle durdum düşmedim. Arka dış lastiğimde de nur topu gibi bir yarığım var
260541 dosyayı görüntüle
Bu mevzu beni biraz aşıyor hocam. Yapılmayacak iş değil ama hiç tecrübem yok ve denerken jantımı hiç etmek istemiyorum. Anlattığınız aklıma fazlasıyla yattı ama bunu yapabilecek bir bisikletçi bulmam
gerek. Yarın akordunu yaptırdıktan sonra padleri olabilecek en aşağı pozisyona alıp temiz yüzeye basmalarını sağlayabiliyor muyum kontrol edeceğim. Öyle kurtulursa sadece ince bir eğeyle keskin kenarları alıp devam edebilirim diye düşünüyorum
Fiberci piçler! bir haftadır bizim burayı da kazıyorlar.
Aman abi inceltecek kadar zımparalar mıyımPadler takılmasın yeterli. Şu oyuğa düştü arka lastik. Havai fişek sesleri eşliğinde arka lastiği kaybettim, ön frenle durdum düşmedim. Arka dış lastiğimde de nur topu gibi bir yarığım var
260541 dosyayı görüntüle
Kepekli kavşağından merkeze iniş mi orası?
Tamir için de Red Bisiklet var Taner abi. Anıtkabir'e çok yakın. Güvenilir bir insan ve iyi bir usta, isterseniz numarasını göndereyim bir görüşün.