Scudo Sports

ALU W8900 hakkında..

Çağrı Ç.

Aktif Üye
Tepki
76
Herkese ii forumlar.. Benim bisikletimde dahil olmak üzere Whistle in Miwok modellerinde kullanılan bu aluminium serisi hakkında bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.. Bide son olarak bildiğimiz 7005 ve 6061 serilerinden farklarını (iyisi , kötüsü ) yazarsanız ii olur.. ii pedallar
"ALU W8900"

Scudo
6061 çökeltme yoluyla sertleştirilmiş alüminyum alaşımdır, temel içeriği magnezyum ve silisyumdur. Mekanik özellikleri iyidir ve kaynak tutma özelliği yüksektir. Genel kullanım için çok rastlanan bir alaşımdır

Genel kıvamları( yapılan özel işlemlerle alaşım ayarlamaları), 6061-O (çözelti hali), 6061-T6 (çözelti hali ve yapay yaşlanma), 6061-T651 (çözelti hali, gerilimde dinlendirme, germe ve yapay yaşlandırma).

• Beğen
Tepkiler: Mehmet Boran
@felis911

çok teşekkür ederim ama ben alu w8900 u sormuştum .. biraz daha detaylı bilgi verirseniz sevinirim..

W8900, DIN serileriyle; 6061-7005 gibi, alakası olmayan üreticinin kullandığı bir tanımlama. Büyük ihtimalle en çok kullanılan alaşım olan 7005 serisidir.

Yani bu Whistle8900. Üreticiler son yıllarda bunu çok yapıyor; mesela Alpha SL diye bir alaşım yok ama Trek böyle bir tanımlama getirmiş kadrolarına. Aynı şekilde Specialized M4-M5-A1 gibi.

Bu arada herkes birşey duyuyor, peşinden koşuyor. Zirkonyum kadro diyorlar mesela; Zirkonyum sadece Alüminyuma katılan bir element. Alüminyumu korozyonlara karşı dayanıklı hale getiriyor, kaynaklanmasında daha iyi sonuçlar alınıyor ve karıştırıldığı oranda da sertlik sağlıyor.

Aynı şekilde Scandium alüminyuma en fazla %0.5 oranında katılabildiği halde kadro malzemesini Scandium saymak ta yanlış. Zaten yıllık üretimi 11-12kg. civarında olan bir metal. Alaşımın ilk patenti 1970'te Amerika'da alınsa da en büyük geliştiricisi Rusya olduğundan teknolojisini 1990'ların sonuna doğru geriye sattı.

Bir de şu W8900'ün ne olduğunu öğrenebilseydik :) O kadar araştırdım bende bulamadım valla. En sonunda Bianchi'ye mail felan atıcam sorucam nedir bu niye böyle niye adı bu içinde ne var :) Merak ediyor insan ister istemez.

• Beğen
Tepkiler: Çağrı Ç.
:) bende whistle a mail attım ama cevap gelmedi hala ... cavap atarlarsa yazarım..

Kimse bu seri aluminyum alaşımının özelliklerini bilmiyor mu ? .. Forum yetkililerimiz nerde :) ?

Böyle bir alaşım yok. Yukarıda Aybars arkadaşımızın da dediği gibi tıpkı Trek Alpha SL gibi sadece bir pazarlama taktiği. Kullanılan alaşım çok büyük ihtimal ile alüminyum 6061.

Geri