Scudo Sports

Alttakine Genel Kultur Sorusu Soralım:)[OYUN]

@baymineral

Dünya’daki en hızlı uçan kuş kartaldır.. Bazı kartallar, havada inanılmaz bir sürat yaparak aşağıya doğru inişe geçerler. Bu dalış esnasında saatte yaklaşık 322 km. hız yaparlar. Büyük kartallar avlarına çok hızlı çarparlar.(Alıntıdır)

• Beğen
Tepkiler: tuninger_haa
Scudo
Söz konusu 322 km/h olunca söylenecek başka bir şey kalmıyor :) Bende belgesel kanallarının yalancısıyım :)

oh bana iyi rastladı soru yok cevapta yok.pass :)
ama bende bi not düşiim.bazı kartal türleri hızlı uçamadıkları için uçan avlarının üstlerinde yükselirler ve damla pozisyonu alarak ( kanatları kapayıp serbest düşüş ) hızla dalarlar.burada hız çok yüksektir ama bence arkadaşın sorusunun cevabı değil çünkü bu sırada uçmazlar düşerler.

Hindenburg nedir? ( çok biliyosun! peki nezaman?)

• Beğen
Tepkiler: basar
almanlar helyum gazı vermediği için hidrojen gazıyla uçmaya çalışırken, 6 mayıs 1937 yılında yani, new jersey'de patlayarak 35 kişinin ölmesine sebebiyet veren zeplin(alıntıdır)... pi sayısının devamını bana binlerce sayfa olarak kim yazabilir...

@Anubis

Düşme anı kontrollü ise uçmak sayılır.

pi sayısının devamını yazmak akıl karı olmaz ama yönetmenliğini requem for a dream dan tanıdıımız Darren Aronofsky' nin yaptığı Pi adlı film tavsiye olunur.

not bu durumda kontrollü şekilde piste çakılan uçaklar uçuyo sayılır:)

soru:quantum fiziğinde schrodinger in kedisi olarak adlandırılan deneyi anlayıp özümseyip bize özetleyebilirmisiniz ( bir A4 ü geçmeyecek şekilde ) merci:)

ustat ben fizik ikinci sinif ogrencisiyim bu tarz dusunce deneylerini anlatabilmek icin insanin belli bir seviyede olmasi gerekir kendimi bu seviyede hissetmedigim icin biraz yardim aldim anlatmasi ayri bi olaykisaca

Bu, düşünsel bir deneydir. Özel bir kutuya giren bir kedinin düştüğü kötü durumu irdeler. Kutuda (diyelim ki) çıkan bir foton yarı geçirgen bir aynaya çarpar ve fotonun dalga fonksiyonunun aynayı geçen kısmı bir detektöre gelir. Dedektöre foton geldiği anda, otomatik olarak bir silah ateşlenerek kediyi öldürür. Eğer foton gelmezse, kedi yaşar ve keyfi iyidir. (Stephen’in, kedilere düşünsel deneylerde bile eziyet edilmesine karşı olduğunu biliyorum) Sistemin dalga fonksiyonu, bu iki olasılığın bir süper pozisyonudur... Fakat algılarımız bize niçin, sadece “kedi ölü” ve “kedi diri” gibi makroskobik alternatifleri değil de bu gibi durumların makroskobik süper pozisyonlarını algılamaya izin vermiyor?
Burada bilinçlilik veya uyumdan çıkma gibi konulara daha fazla girmek istemiyorum. Düşünceme göre, ölçme probleminin cevabı başka yerde yatmaktadır. GR’nin işin içine girmeye başladığı yerde, alternatif uzay zaman geometrilerinin süper pozisyonlarının yanlış sonuç vermeye başladığını söylemek istiyorum.Belki, iki farklı geometrinin süper pozisyonu kararsızdır ve iki alternatiften birine bozulmaktadır. Örneğin geometriler diri veya ölü bir kedinin uzay zamanı olabilir. İki alternatiften birine bozulmaya, objektif redüksiyon (OR) diyorum. Bu ismi (OR’yi yani 'veya'yı) hoş bir kısıtlamaya imkan verdiği için seviyorum. Planck uzunluğunun (10-33 cm) bununla ilgisi ne? Doğanın iki geometrinin birbirinden önemli ölçüde ne zaman farklı olduğu konusundaki kriteri, Planck skalasına bağlıdır ve bu, farklı alternatiflere redüksiyonun zaman skalasını belirtir.
Kediye bir gün izin verebiliriz ve yeniden yarıgeçirgen aynaya dönebiliriz. Yalnız bu sefer, büyük bir kütle parçasının bir yerden diğer bir yere hareketini tetikleyecek bir foton detektöre isabet etmiş olsun.
Eğer kütleyi, bir foton onu aşağı yuvarlayabilecek şekilde bir uçurum kenarına dikkatle yerleştirmişsek, dedektör durumunun redüksiyonu problemi hakkında endişe etmekten kurtulabiliriz! İki alternatifin süper pozisyonunun kararsız olması için ne kadar kütle yer değiştirmelidir? Bunun yanıtını, burada gerçekten teklif edeceğim gibi, gravite verebilir. Teklif edilen bu şemaya göre, bozulma zamanını hesaplamak için, kütlenin birini, bulunduğu denge konumundan çıkarıp, diğerinin gravitasyonel alanında, ikisinin konumları ele alınan kütle süper pozisyonunun verene kadar, çekmeye gereken E enerjisini ele alalım. Bu süper pozisyonun durum vektörünün çökmesi için gereken zaman skalası nükleon başına yaklaşık 100 milyon yıldır. yani deneylerde bu kararsızlığı görmekteyiz. lakin büyüklüğü santimetrenin yüz binde biri olan su zerresi için çökme yaklaşık 2 saat alır. Zerre büyüklüğü santimetrenin on binde biri ise çökme 0.1 saniye sürer.”
Penros bir soru üzerine şu yanıtı veriyor:
“Gravitasyonal alan gerçekten özel! Bir bakıma, konunun tarihinde bir istihza var: Fiziği, Newton, gravitasyonal kuramıyla başlattı ve diğer bütün fiziksel etkileşmeler için bu kuram özgün paradigma oldu. Fakat, şimdi gravitenin diğer bütün etkileşmelerden gerçekten, açıkça farklı olduğu anlaşılıyor. Karadelikler ve enformasyon kaybı üzerindeki derin etkileriyle, nedenselliği etkileyen sadece gravitedir.”
(5)

not deney bu gunlerde yapilamaz hayvan haklarina saygi diye bisey ozamanlar olmadigi icin yapilmis bi deneydir

suya atar atmaz patlayan madde var ya onun adine odtü lüler havuza atmışlar akıllılar:D :D :D

@mdemir782

Saatin ilk olarak Abbasiler döneminde hicri 168 yılında Harun Reşit bin Muhammed tarafından icad edilmiştir.

seklınde bırsey bulmustum ben de:)

gökyüzü neden mavidir?

çünkü yüksek irtifadaki oksijen yani O2 ultrviyole etkisi ile O3 e yani ozona döner ve ozonun rengi mavidir.

@Tuonela

Peki ozon tabakasının delik olduğu yörelerde mesela Antartika' da gündüzleri mavi gökyüzü yerine siyahımsı gökyüzü mü görünür?

konu bayagı dagıldı yaa:D
bır soruyla yola sokalım sunu:):

endotermık(ısı alarak)yanan mad. nedır ?? bır kopya N.O.S.:D

ortamın ısısını alarak ortamı soğutan ve kendi içinde sıcak olan tepkimelerdir nos gibi oda yanma sırasında motoru soğutarak harareti engeller buşekilde motor yoğun dönme hızına ulaşırken parçalardaki aşırı ısınma engellenir ve anlık ısı en aza indiriir

peki karpuz ortadan ikiye kesilip güneşte bırakılınca neden soğur ?

gokyuzunun maviligi konusunda iki cevapta bilim adamlari tarafindan kabul edilmekte ama renk olayi ışık olayı ile alakalı yanı gordugumuz cisimlerin renklerin elde edilmeside bir ışık hadisesesi dir resimle ilgilenen arkadaşlar daha iyi bilir ama öncelikli nedeni bence ışının mavi dalga boyunda en kısa dalga boyunda olmasıdır

karpuza gelınce bu anlık bi olay dır heralde ilk kesildiğinde ortama ısı verdiginden olabilirmi?
benim sorumu atlamıssınız yalnız :River-102

@tnt
ani buharlaşma nedeniyle soğur.ama daha fazla kalırsa biraz ısınır :D

evet karpuz ortadan kesildiğinde buharlaşma yaptıgı için soğur, fakat bu soguma oyle ahım şahım değildir bi süre sonra karpuz pörsümeye başlar sinekler konar iğrenç bir hal alır. kolonyanın sogutmasıyla aynı mantık kolonya cabuk buharlastıgı için anlık olark bir serinlik verir sürülen yere.

size bir soru?
pusulanın kuzeyi gösteren ucu neden kırmızıdır?

Peki yukarıdaki bu soruma cavap yokmu?
Kendi ağırlığının en az on katı ağırlığı taşıyabilen tek araç nedir?

@spokesman

bisiklet, tanker, taş ocağı kamyonları, canlı olarak sayarsak karınca. saymaya devam edeyim mi?

@spokesman

ama kaykay da taşır

Geri