Scudo Sports

Altimetre yardımı ??

@temu90

temu90 arkadaşım bende geçen hafta casio protrek80 modelini aldım..ayar konusunda sorun yaşıyorum..bu konuda tecrübelerini paylaşmak isterim erhanylmzturkey@msn.com eklersen çok sevinirim saygılar

Scudo
Ben Sigma'nın BC2006 MHR modelini kullanıyorum. Cihaz kablosuz bir kilometre saatinde var olan fonksiyonların dışında altimetre,termometre,seyahat süresi içerisindeki toplam tırmanış gibi bilgileri yansıtabiliyor. Cihaz nabız bilgilerini de gösterdiği gibi ekran ışığı da mevcut;benim gibi gece bisiklete binmeyi sevenler için güzel bir özellik bu.
Cihazın altimetresi basınç yoluyla ölçüm yaptığı için sapmalar olabiliyor,doğru bilgiler okunmak isteniyorsa sürekli kalibre etmek gerekiyor. Çünkü basınç sıcaklığa göre değişen bir değerdir. Ben cihazı google earth yardımıyla kalibre ediyorum. Yani şu şekilde ki;sürekli bulunduğum yerler okul ve ev olduğu için google earth'den okulun ve evin rakımını okudum. Örneğin bizim ev 3.katta ve 8m yerden yüksek;rakımı da 855 diyor google earth'de. Ben 855+8=863m'ye ayarlıyorum evden çıkmadan önce.

Geri