@Eren ERDEM
bisikletimi alalı 3 ay oldu bana halen abuk subuk teppkiler vermeye devam ediyorlar. Yok niye motor almadında bilmem neydide vs. vs. Hatta çevre esnaflardan birisinin lafı "parayı çöpten topluyorsun sende para çok heralde okadar parayı bisiklete verdiğine göre" şeklindeydi. Bunu söyleyen adam ise hergün iddaa ve at yarışı oynayan birisidir ve her ay bir xc1000 parası harcıyor. Siz ne dersiniz böyle adama. Benim cevabım "Yaa abi bi s...ktr git sen ne anlarsın" şeklinde olmuştur.
Geçen haftarumeli fenerine gitmiştim face'de 2 resim koydum. Hemen yorum patlaması yaşadım. Yok efendim neymiş "o kadar yol bisikletle gidilir mi"imiş, başka işim gücüm yokmuymuş, niye olduğum yerde rahat durmuyormuşum gibi...
İyide arkadaşım ben sana niçin 4-5 maganda şahine doluşup etrafta magandalık yapıyorsun diye soruyormuyum ? Veya niçin yolda sürekli kadına kıza laf atıyorsun, niye sürekli o...pulara giyorsun diye soruyormuyum.
İŞte bizim insanlarımızın hali ortada. Bu eksiklik sadece bisiklet konusunda değil, her konuda durum bu kadar acıklı ne yazık ki. İNsanların hiçbir şekilde birbirine saygısı yok. Ne hobi konusunda, ne giyim kuşam konusunda, ne yeme-içme konusunda ne de gezi eğlence, müzik gibi her hangi sosyal aktivite konusunda. Niçin? Yozlaşmakta ve cahil kalmakta üstümüze yokta ondan ! Biz Türkler için sosyallik sınırlıdır. Ne ile sınırlıdır; 3-5 serseri birer bira alırlar ellerine aylak aylak etrafta dolaşıp ona buna dayılık taslarlar, laf atarlar. Oysaki bir diş göstersen korkudan topuklar hemen. Varsa arabaya doluşurlar patlak eksozlarıyla gecenin bir vakti millete rahat vermezler. Başka işlerden anlamazlar. Anlamadıkları halde merak edipte öğrenmeye tenezzül etmezler ve hobi edinemezler. Bunun sonucunda kendi yapamadıkları veya geri kaldıkları bazı meşgaleleri başkalarının yaptığını görünce hemen aşağılık kompleksine bürürler. İşte o anda saygi namına hiç birşey göremezsiniz o insanlardan.
Yazık gerçekten çok yazık !