Scudo Sports

"Altı üstü bir bisiklet"

Keşke Atatürk'ün dediği gibi muhasır (batı) medeniyetler seviyesine ulaşabilseydik! Bize yönümüzü batıya dönün demiş biz özellikle doğuya hatta orta doğuya dönmüşüz oraya da hala gidiyoruz.

Scudo
Hayatta en nefret ettiğim şey insanların başka insanların zevkini, rengini, hobisini ilgi alanlarını yaşamayı tercih ettiği hayatı eleştirmesi ve kendisi düşünmekten yoksun monotonlukla yoğrulmuş sefil bir hayat sürerken size eleştirdiği insana ferrarisini satan bilge edasına bürünüp akıl vermeye çalışması, bu tür insanların eleştirilerine tahammül edemiyorum.:)

@Eren ERDEM

bisikletimi alalı 3 ay oldu bana halen abuk subuk teppkiler vermeye devam ediyorlar. Yok niye motor almadında bilmem neydide vs. vs. Hatta çevre esnaflardan birisinin lafı "parayı çöpten topluyorsun sende para çok heralde okadar parayı bisiklete verdiğine göre" şeklindeydi. Bunu söyleyen adam ise hergün iddaa ve at yarışı oynayan birisidir ve her ay bir xc1000 parası harcıyor. Siz ne dersiniz böyle adama. Benim cevabım "Yaa abi bi s...ktr git sen ne anlarsın" şeklinde olmuştur.

Geçen haftarumeli fenerine gitmiştim face'de 2 resim koydum. Hemen yorum patlaması yaşadım. Yok efendim neymiş "o kadar yol bisikletle gidilir mi"imiş, başka işim gücüm yokmuymuş, niye olduğum yerde rahat durmuyormuşum gibi...

İyide arkadaşım ben sana niçin 4-5 maganda şahine doluşup etrafta magandalık yapıyorsun diye soruyormuyum ? Veya niçin yolda sürekli kadına kıza laf atıyorsun, niye sürekli o...pulara giyorsun diye soruyormuyum.

İŞte bizim insanlarımızın hali ortada. Bu eksiklik sadece bisiklet konusunda değil, her konuda durum bu kadar acıklı ne yazık ki. İNsanların hiçbir şekilde birbirine saygısı yok. Ne hobi konusunda, ne giyim kuşam konusunda, ne yeme-içme konusunda ne de gezi eğlence, müzik gibi her hangi sosyal aktivite konusunda. Niçin? Yozlaşmakta ve cahil kalmakta üstümüze yokta ondan ! Biz Türkler için sosyallik sınırlıdır. Ne ile sınırlıdır; 3-5 serseri birer bira alırlar ellerine aylak aylak etrafta dolaşıp ona buna dayılık taslarlar, laf atarlar. Oysaki bir diş göstersen korkudan topuklar hemen. Varsa arabaya doluşurlar patlak eksozlarıyla gecenin bir vakti millete rahat vermezler. Başka işlerden anlamazlar. Anlamadıkları halde merak edipte öğrenmeye tenezzül etmezler ve hobi edinemezler. Bunun sonucunda kendi yapamadıkları veya geri kaldıkları bazı meşgaleleri başkalarının yaptığını görünce hemen aşağılık kompleksine bürürler. İşte o anda saygi namına hiç birşey göremezsiniz o insanlardan.
Yazık gerçekten çok yazık !

Üzülme dostum bugüne kadar hangi hobiyle uğraşırsam uğraşayim insanlardan eleştiri dışında bir şey almadım. Çok az insan destek verdi sözleriyle.Çoğu "ne buluyorsun .....'da" "ne anlıyorsun .... yapmaktan" gibi yorumlar yaptı.

Doğru diyorsunuz o kitabı okumak gerekiyor. Ayrıca bahadır'ın da dediği gibi ne anlarsın Allah'ın Ayısı adında bir kitapta çıkarıp magandalara dağıtmak iyi olur :) ehuehuehue

• Beğen
Tepkiler: Bahadır Kubaş
Abi, ayılara haksızlık oluyor. Onların doğal yaşam çevrimi içinde bir rolleri var. Ahmaklık biz de ki ayıları kafese koyup hayvanat bahçelerinde teşhir ediyor, hayatlarını zindan ediyoruz. Benim teklifim şudur; hayvanat bahçelerini maganda bahçelerine dönüştürelim. Ayılar ormana magandalar kafese.
hoşçakalın.

@Hasan Seçkin

Oldukça yerinde bir fikir. Kafesteki maganda daha çok rağbet görecektir. O zamanda hayvanat bahçeleri altın sezonlarını yaşar ciro artar :D

• Beğen
Tepkiler: İbrahim Aslanhan
İşte bu tip insanlar, bu tip düşünceler yüzünden Türkiye bisiklet konusunda gelişemiyor, özellikle benim BABAM gibi bisiklete değer vermeyen insanlar olduğu sürece Türkiye değil de, Tour De France'yi izleyeceğiz, Oysa ki Türkiye de bu çapta bir organizasyon yapabilir gerekli desteği halktan alırsa, halka bisiklet ruhunu aşılamak gerekiyor ilk önce.

Halka bisiklet ruhunu aşılamak gerekiyor diyorsun güzel diyorsun. Bunu yapabilmek için yeni yetişen nesilden başlamak gerekiyor. Tüm ilköğretim okullarında 6. 7. ve 8. sınıfların kullanacağı bisikletler olacak ve ona ait bir ders olacak. Ancak o şekilde ruhlarına aşılarız halkın. Onun dışında nasıl halka aşılıyoruz. Adamalr biz yolda giderken küfür ediyorlar, arabalar ile sıkıştırıyorlar , uyuzluk olsun diye korna çalıyolar. Nasıl aşılıyoruz ?

Eğitim Şart ilköğretimden başlanarak. Avrupa'da öyle.

Bende bisikletimi yeni aldım alana kadar karşılaştığım ve aldıktan sonra devam eden tepkileri görseniz keşke... Bu tip insanların ortak noktasına bakıyorum da tek yaptıkları bi mekana gidip oturmak... hayatında kendine özgü hiç bir şey olmayan standart kişiler bence...

hocam kendisine sorun bu hayatta mutlu olmak için ne yapıyor...

• Beğen
banada böyle bir tepki olmuştu. benim cevabım;
"ben iki teker ile özgürce dolaşıyorum. doğa ile başbaşa kalıyorum, doğaya saygıyı öğreniyorum, zinde kalıyorum, sağlıklı yaşıyorum. keşfetmenin zevkini yaşıyorum, adrenalin salgılatan limitleri zorlayan anlar yaşıyorum. peki sen ne yapıyorsun. 4 tekere binip herkesin gittiği yere gidip, 2 köfte bir tavuk yeyip piknik yaptım demekten başka sen ne yapıyorsun.?"

selam ve dua ile

aslında eğitim sisteminede spor dersi diye bir ders var(bir haftada sadece 2 ders saati olsada). ama saygı değer benden eğitimi öğretmenlerimizin çoğu ne yapıyor?? çocukların ayagına bir tane top verip serbest bırakıyor. hayatım boyunca hiçbir spor hocam öğrencilerini becerilerine göre ayırıp o yönde eğittiğini görmedim.

insanlar farklı ne görürlerse tepki gösteriyorlar. Benim söyle bir düşüncem var. Bence bizlere laf atanlar, bizlere özenip kendileri yapamadıkları için laf atıyorlar.

yapamadıkları için derken yanlış anlaşılmasın; bisiklete binmeyi kendinelerine yediremedikleri için etraf ne der korkusu yüzünden yapamıyorlar. özgüven eksikliği yani :)

(bu sözlerim hakkıyla öğretmenlik yapmayanlara ve bizlere laf atanlaradır. hakkını veren öğretmenlerimiz başımızın tacıdır.)

• Beğen
Arkadaşlar bende dünyanın tepkisini, saçma sapan yorumlarını alıyorum. Kafamda kaskla dolaşırken hala insanlar bana uzaylıymışım gibi bakıyor ama ön yargılı olmamak gerekir ben herkeze bu kültürü aşılamaya çalışıyorum şuan 4 kişiye bisiklet kültürünü aşıladım hatta beraber turlara çıkıyoruz. İnsanımıza bisiklet, ya sünnet düğünü hediyesi ya da karne hediyesi olarak verilmiş, bisiklete çocuk oyuncağı imajı yüklenmiş. İnanın bu tabuyu yıkmak çok zor değil ama çabalamak gerek. Babama bisiklette yaptıklarımızı anlatınca hayran kalıyor şaşırıyor sen manyaksın diyor ama oda heveslendi mesela. Bisikletin ulaşım aracı olduğunu herkeze anlatmalıyız arkadaşlar. Bilmeyen, ön yargılı davranan, dalga geçen insanlara tepki vermek yerine onları kazanalım. Gerçekten bu haz çok farklı. Şu an kazandığım 4 arkadaşımın tepkileri inanılmaz. Özgürlüğpün tadını çıkartmaya başladıklar ve neden daha önce başlamadık diyorlar....Bu toplumsal bir sorun bu sorunuda yine biz toplum olarak çözebiliriz...

• Beğen
Tepkiler: Kemal Çağlayan
Evet hepiniz haklısınız. İllahki tepkiler alacağız. Ama alışacaklar. Ya alışacakalr ya alışacaklar. Başka yolu yordamı yok. Alışmak istemeyen de ot ot yaşasın.

Beden eğitimi öğretmenleri öyle top verip öğrencilere, onları boş bırakmamalı. Dersini layıkı ile verip sporu anlatmalı, eğitmeli. Ama değil işte çoğu zaman böyle olmuyor.Herneyse....

Bisikleti anlatmak gerekiyor işte. Kültüründen bahsetmek gerekiyor. Benim de arkadaşlarım var. Anlatıyorum adamlara işte 90 km gidiyoruz yol haritası çizdik, ilçelere gidiyoruz, illere gidiyoruz diye ama tuhaf geliyor adamlara. Manyaksınız diyorlar. Ama ben onlara bi onun tadını aldırıyım da. bakın nasıl isterler gerisi gerisini. Bu böyledir.

Ama bazı insanlar da var. Ha anlat ha anlat. Mesela yanımda çalışan bayan hemşire arkadaşım. Evli çocuk sahibi. Ben ne kadar anlatsam da ona boş gelecektir. Tanıdığım arkadaşım asla ve asla bisiklete binmeyecektir. Bir bisiklet almayacaktır. Onların derdi başka. :)

Ben herkese teşekkür ediyorum yazılanları okuyup, yorum yaptıkları için. Devamı gelcektir inşallah. Hep birlikte anlamayanlara, bilmeyenlere bu sporu anlatmalı ve bisikletin ulaşım aracı olarak da kullanıldığını aşılamalıyız.

• Beğen
Tepkiler: nihat yildir
yıllar önce yurt dışına çıkma şansı yakaladım. türkiye'de ilah yapılacak güzellikteki hanımların mini eteklerle bisiklete bindiklerine şahit oldum, hollanda'da 3 yerinden kilitlenmiş bisikletlere şahit oldum, insandan daha fazla bisikletin olduğu şehirler gördüm. o zaman ki aklımla şöyle dedim "bizimkiler gösteriş peşinde bu ecnebiler bizim gibi değil" ama haksızmışım.

olaya şu anki bilincimle baktığımda suçlunun kapitalizm olduğunu anlayabiliyorum. ne kadar motorlu taşıt o kadar petrol. ne kadar petrol ihtiyacı o kadar artı değer. sayın halil fatih akbaş'ın tespiti doğrudur. bisiklete çocuk oyuncağı imajı yüklenmiş. sadece bisiklet değil motorsuz tüm taşıtlar ötekilenmiş. bu sistemli bir yok etme çabasıdır.

peki biz ne yapacağız?
YAĞMA YOK ANASINI SATAYIM. İNADINA BİSİKLET, İNADINA DOĞA, İNADINA ÖZGÜRLÜK.

herkese görüşleri için teşekkürler. saygılarımla.

aslında konuyu okuyunca direk bi mesaj yazdım sonra baktım uğurcan abi vs baya efendi cevaplar yazmışlar dedim yakışıkalmaz bu güzel mesajlerdan sonra kendi mesajımı sildim. İbrahim kardeş biz eskiden çok kullanırdık da unuttuk bu cümleyi artık '' Keyfimin kahyası mısın?'' derdik karşımızdaki kendi yaşam alanımızı ufuksuz beyniyle daraltmaya çalışınca.yeniden kullanmanın zamanı geldi artık.

Geri